ספר קהלת

multi

New member
ספר קהלת

מישהו יכול להפנות אותו למאמרים והסברים על הספר?

multi

New member
תודה רבה. + יש לי עוד שאלות

אני כבר מאז גיל 12 (כיום בן 16) מתעסק בפילוסופיה שתגרום לי להבין יותר את החיים, לא פילוסופיה ארטילאית על עניינים מוזרים, מהות קיום האדם וכ´ו אלא פיסלוסופיה יותר פשוטה על החיים, להבין תהליכים סיבות ומטרות, להבין מהות יותר פשוטה בחיים המודרנים בראיה פילוסופית בדרך אל האושר, ההגשמה וניצול מתנת החיים. לאחר שגיבשתי לי את החשיבה שלי כלפי החיים נזכרתי מאיזשהי סיבה בספר קהלת והתחלתי לקרוא בו בנוסף למאמרים שעכשיו גם פירשו לי את הדברים, וגיליתי ספר שמתאר בצורה דיי דומה את המסקנות והרעיונות שאליהם הגעתי, ולכן אני חש קרבה וחיבור לספר ולרעיונות ומפליא אותי שלא "שמעתי" עליו קודם. אז רציתי לשאול: האם ספר קהלת הוא ספר יחודי ותקדימי בקובץ התנך? איך הוא השפיע על תאוריות פילוסופיות אחרות בעתיד, ומי מהן דומות לתפיסת החיים בקהלת? ולמה לא מלמדים אותו במערכת החינוך? לפני נסיוני יש לו הרבה יותר ערך מוסרי וקיומי מכל החומר הנלמד, שבכלל נלמד בצורה היסטורית-ספרותית שטחית. תודה מראש.

tsvir

New member
ניסיון תשובה

יש כמה וכמה ספרים שלגביהם התלבטו החכמים אם לכלול אותם בתנ"ך קהלת היתה התלבטות בגלל המוטו של הבל הבלים הכל הבל הוחלט להכניסו בגלל הפסוק האחרון בספר. אותה התלבטות לגבי שיר השירים עקב הארוטיקה והוחלט להכניסו בגלל שזה משל בין ישראל לאלוקיו.(רבי עקיבא הגדיר את שיר השירים כקודש קדשים) קהלת הוא הספר היחד שהוא כמעט כלו פילוסופי בתנ"ך. לגבי שאר השאלות (משרד החינוך, תאוריות פילוסופיות) אין לי תשובה

Idan91

New member
מלמדים אותו.

אני כרגע בתחילת כיתה י"א, ואנחנו לומדים את קהלת.

למעלה