ספר על הקשבה

mosden

New member
ספר על הקשבה

האם מי מכם יכול להמליץ על ספר על הקשבה?

tlingit

New member
ברוכה הבאה mosden ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
האם את מתכוונת ל"ספרי לימוד" הפורשים מתודה, או ל"ספרי השראה"? (במונח "ספרי השראה" אני מתכוונת לספרים מסוג "אין מקום שהוא רחוק מדי") אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

ספרי השראה

איך הספר שציינת-"אין מקום שהוא רחוק מדי"? אם תוכלי לפרט אשמח. תודה.

tlingit

New member
בשמחה

הספר הוא של ריצ'ארד באך ושמו בעברית "אין מקום שהוא רחוק מדי". ספר קטן וסיפור פשוט לכאורה בו. בעניין שאלתך, אולי ההקשר להקשבה איננו ישיר, אבל הספר כן נותן חומר למחשבה או דימוי שאפשר לעבוד איתו. על הקשבה יש גם משהו ב"נסיך הקטן" (בציטוט חופשי משהו כמו: הדברים החשובים ביותר נסתרים מן העין) ואנסה לחשוב על עוד. כיף לחשוב על הספרים הללו

mosden

New member
ברוכים הנמצאים

שלום לכולם, אני מאמנת אישית למדתי וממשיכה ללמוד אצל טל רונן. כרגע מאמנת אישית לחיים, כאשר התכנון להכנס לתחום העסקי לקראת סוף השנה. מאד אוהבת את התחום, מאמנת ומתאמנת כדרך חיים. לגבי שאלתך - גם וגם, אשמח באם יש למי מכם המלצה על ספר לימוד מסויים וגם על ספרי השראה. אני לא מכירה את הספר שהזכרת -אשמח לשמוע את חוות דעתך.

ש איילת

New member
"להקשיב"/

וויליאם אלאאודין מאתיו. "צליל של פעמון כנסיה בעמק משקף את צורתו של כל העמק...." מאוד נהנתי מהספר הזה. אולי הגיע הזמן שאקרא אותו שוב.

nirk_aikido

New member
"שיחות קשות"

שלום אני עוקב אחר הפורום מזה זמן, והיום מזדמן לי גם לתרום משהוא "שיחות קשות: איך לדבר על מה שחשוב באמת בעסקים ובחיים?" הוא ספר נהדר שקראתי לפני כמה חדשים. יש שם עיסוק נרחב בהקשבה, אבל לא רק. השאלה העיקרית שהספר מעלה רעיונות להתמודדות איתה היא כיצד לבצע שיחות קשות - אותן שיחות שאנו מנסים לברוח מהן, ואנו יודעים שיקשה עלינו להגיע בהן להסכמה שנהיה מרוצים איתה עם האדם איתו מדברים. למיטב הבנתי הספר מגיע דווקא מחוקרים בתחום הגישור ולא האימון, אבל אני בטוח שהוא רלוונטי גם למאמנים, ובטח שלמאומנים. מצורף לינק עם כתבה על הספר מתוך אתר המגשרים. וקצת על עצמי : עוסק בפיתוח אלגוריתמים בחברת היי טק עברתי את 2 הקורסים הראשונים של לנדמרק. מאומן באופן לא סדיר (גם באשמתי) על ידי חבר עם ניסיון רב בתחום (האמת שאני לא יודע לגבי השכלה פורמלית באימון) מנסה כל הזמן להתפתח במגוון תחומים ועל ידי מגוון שיטות, למשל סדנת תיאטרון. ואחרון חביב- עוסק באיקידו כבר הרבה שנים (כפי שהניק מסגיר), ורואה גם בכך דרך להתפתחות אישית ודרך לחיים בכלל. ניר

tlingit

New member
ברוך הבא nirk_aikido ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף לכותבים בפורום שלנו, נעים להכיר
ותודה על התוספת, באמת בתחום הגישור יש הרבה נושאים מקבילים כמו ההקשבה, השיקוף, פתיחת כיוונים שונים ועוד. מאד מרתק לראות מכמה כיוונים אפשר להסתכל על נושא ההקשבה... אני מתארת לי שכבר הספקת לעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים

yubash

New member
אין לי המלצה אבל...

מאז ומתמיד אני מנסה לפתח את תחום ההקשבה העצמית שלי. אם זה להקשיב לאנשים- גיליתי, למשל, שכשאתה נותן לבנאדם לדבר, אתה מקבל לעיתים יותר מידע ממה שחשבת שתקבל. כשמישהו מספר לך על בעיה מסוימת ואתה נותן לו לדבר בלי להפריע לו, הוא פשוט שופך הכל החוצה. הכל תלוי איך אתה מכוון אותו למטרות שלך. חוץ מזה, ניסתם פעם לצפות ולהקשיב לטלוויזיה ומצד שני להאזין לרדיו ולהבין את שניהם? נסו ותגידו לי איך היה. לא צריך הודעה אישית, אפשר להעלות בפורום...

למעלה