ספר/ספריה בגן

• פותח הנושא biel
  • פורסם בתאריך

biel

New member
ספר/ספריה בגן

שלום, ראשית ברצוני לשבח את הפורום המענין והמקצועי אמנם אינני משתתפת פעילה, אך לא מפספסת שום אמירה. הפעם אחרוג ממנהגי ואבקש עזרה. אני גננת בגן טרום חובה, אני רוצה להתחיל לדבר על נושא הספר והספריה וחסרים לי רעיונות, ומשפט מפתח ו/או ציטוט המתאים לנושא. אודה לכן על עזרכן.

טלגל

New member
תודה, וברוכה הבאה! בדף הקודם

היה כבר דיון על הספריה אבל כנראה שלא מצאת שם את בקשתך, ציטוט מתאים (לא לילדים אבל אולי ללוח התוכן הוא, "אני קורא משמע אני קיים", אבל שוב לא מתאים לילדים, אני אישית אוהבת מאד את "הכיסים של ענת", אני חושבת שהוא מתאים לילדים, כדאי להתחיל מלספר ספור ואז מתוכו לצאת למסגרת של הספר: כריכה, איור, סופרת, הוצאה וכו´ באתר גלים יש את הנושא בצורה יפה ומסודרת. ושוב בדף הקודם יש את הקישור לשם, כנסי והמון בהצלחה.....

biel

New member
תודה אבל......

אכן, ראיתי,קראתי את הדיון שהיה ואכן לא מצאתי את מבוקשי. אני מתחילה את הנושא בכך שאני שולחת הביתה משימה... טיול ברחבי הבית כולל המחסן... לראות איפה יש ספרים בבית, איזה סוגי ספרים, למי הם שייכים, למה הם משמשים..... הילדים מביאים את רשמי הטיול ואז אנחנו מתחילים, למיין, לחקור וכו´. מה שאני צריכה אלו שירים/דקלומים פתגמים בנושא הספר/ספריה. ושוב תודה

טלגל

New member
שלום לך, בחיפוש קצר בספרייתי

מצאתי חוברת של היה היה..... פיתוח היענות ורגישות לשיר וסיפור", יש בה עקרונות הצגת הסיפור לגיל הרך, ובעמוד8 יש כמה משפטי מפתח כמו: "יצירה ספרותית טובה מסייעת לילד להשיג אינפורמציה על הסביבה שהוא חי בה". או: "חוויה מהנה מיצירה ספרותית מפתחת מוטיבציה להיות קורא טוב יותר בעתיד".

biel

New member
תודה

מתאים לי המשפט הראשון, ואני אחפש את החוברת המדוברת אם אדע של מי היא ומאיזו הוצאה.

טלגל

New member
החוברת היא של הוצאת תל,

והיא במסגרת של חוברות היה היה בנושאים שונים ומאד מומלצים לעבוד בגן, אני אתן לך רשימה שלמה אם תהיי מעוניינת. ניתן למצוא אותם בחנויות הסמינרים.

biel

New member
אשמח

אשמח לקבל את הרשימה, לא נשמע לי מוכר. ושוב תודה. מקווה שאוכל לתרום מנסיוני בפורום.

טלגל

New member
רשימת חוברות ללימוד השפה והלשון,

של הוצאת תל, מאד מומלצות. "מה שייך ....מה לא שייך"- פיתוח יכולת ההכללה וההבחנה "הבה נשוחח" - שיחות בגן ילדים "יש לי שאלה"- השאלה כמכשיר להבנת קשרים בין תופעות "נתאר את... נספר על....."- פיתוח יכולת ההבעה "היה היה..."- פיתוח היענות ורגישות לסיפור ולשיר כדאי שיהיה לכל גננת יש בהם רעיונות וצורת עבודה עם ילדים. אני קניתי בסמינר הקיבוצים.

biel

New member
ושוב תודה.

אכן סדרה מוצלחת מאד, שכחתי ממנה.....י באמת כדאי לנער ממנה את האבק.

למעלה