ספר ממש מעניין

GroovyGirl

New member
ספר ממש מעניין

אני עכשיו קוראת ספר מאוד מעניין שנקרא revolution in the head the beatles' records and the 60's / ian mcdonald בספר (נראה לעין שכתיבתו היתה מבוססת על המון עבודת מחקר ואיסוף מידע) מסופר על הרקע הכללי של הסיקסטיז שממנו צמחו הביטלס ומדוע המוסיקה שלהם התאימה לרוח התקופה באנגליה (עליית השמאל לממשל בבריטניה לדוגמה). כיצד השפיעו הסיקסטיז על הביטלס ולהיפך ולאחר ההקדמה כתוב בספר על כל שיר (השירים מופיעים בספר לפי הסדר הקלטתם) כיצד נכתב, מדוע נכתב, מי מבצע מה בכל יצירה ועוד. בסוף הספר יש תרשים כרונולוגי מעניין במיוחד המציג השוואה בין "הביטלס" "פופ בריטי" "ואירועים עכשיווים בתקופה" לגבי כל שנה בקיומה של הלהקה עד התפרקותה... הספר מומלץ מאוד לחובבי הביטלס וזכה לביקורות נלהבות

giloni

New member
חידוש מרענן

ספרים רבותי ספרים. כמובן שיש המון וכל הכבוד על הספתח. אולי אשתף אתכם גם בכמה ספרים מעניינים, אקדמיים יותר או פחות, העוסקים בהיסטוריה של הרוק ובהיבטים החברתיים, התרבותיים, הכלכליים והפוליטיים של המוסיקה הפופולארית בכלל ושל מוסיקת הרוק בפרט (נושא שלאחרונה התחלתי לגרד אותו קצת מהפן האקדמי). אבל לפני הכל אני ממליץ על ספר בסיסי בעברית (היחיד מסוגו, למיטב ידיעתי) שאני מניח שרבים מכם מכירים וקראו, אבל לאלה שטרם קראו - מומלץ בחום: מוטי רגב, רוק-מוסיקה ותרבות בהוצאת מה-דע. יקי

John LennonS

New member
אני שואל רק ליתר ביטחון...

הספר הוא באנגלית נכון? ואפשר להשיג אותו בארץ? ואם כן באיזה חנויות?

Miss CB

New member
בהמשך להמלצתך =)../images/Emo66.gif

דבר ראשון נשמע ספר ממש מעניין. איפה אפשר להשיג אותו? האם קנית אותו ואם כן האם יש סיכוי למצוא אותו בסיפריה? יש עוד ספר בסגנון ששמעתי עליו - קוראים לו "א הארד דיי'ז רייט" (write) הבנתם את הבדיחה. שגם הוא סוקר כל שיר ושיר של לנון\מקרטני (לא יודעת אם גם של האריסון וגם הרשימה הארוכהההה של שירי סטארקי) מה המקור שלו, על מי נכתב וכו'. שמעתם משהו על זה? כי הביקורות מבלבלות; חלק אומרים (זה מאמזון הביקורות) שזה חובה לכל מעריץ וחלק שאומרים שזה ממש לא מחדש ומקיף.

GroovyGirl

New member
אז ככה

הספר הוא אכן באנגלית... הוא לא נקנה בחו"ל אלא בסיטמצקי בתל אביב! חפשו אותו בחנות הקרובה לביתכם... אז בהצלחה במציאת הספר!!!!

למעלה