ספר מומלץ

שאפיק

New member
ספר מומלץ

מי שרוצה לדעת על העליה מעירק שיקרא את "עד עמוד התליה" של יהודה אטלס ואת "רוח כדים" של שלמה הילל ולא של כל מיני שמיתימרים לזקוף הכל לזכותם ולקבל את הקרדיט על הכל והמבין יבין כי יש כאלו שלמרות היותם מעורבים העליה התרחשה ומי שרוצה לדעת יותר יכול לפנות אלי

lmns

New member
קראתי את שני הספרים, אמנם מזמן,

אבל אני ממליצה בחום. שאפיק למה כוונתך לגבי מעורבות בעליה. מאוד מעניין אותי לדעת על כך.

שאפיק

New member
עובדות חשובות

צריך לזכור שהתנועה,השורה והעליה החלו עוד שבן פורת היה בישראל צריך לדעת מי היו הכוח המניע גם לוגיסטית וגם רעיונית צריך לזכור מי הכשיר את הקרקע ואת דעת הקהל העירקית ואת דעת השלטונות העירקים להסכים לשלוח אלפים לארץ שעירק במצב מלחמה איתה צריך לזכור את אותו כומר שנולד כיהודי ובשיא הקרירה שלו ככומר דווקא הוא נתן דחיפה שהכל נראה היה אבוד צריך לזכור שלוליי אלפי היהודים שברחו דרך איראן השלטון העירקי לא היה שוקל בכלל לתת ליהודים לצאת צריך לזכור את אותם יהודים שפילסו את הדרך לאיראן ואת אלו שקלטו אותם שם אסור לחשוב שיהדות עירק חיכתה למטוסים של בן גוריון וקפאה על שמריה רבים חושבים שהיהודים בעירק היו פאסיבים אבל זה לא נכון בכלל יש ברשותי עוד מידע וחומר לכל המעוניין

שאפיק !

ספר לי ולנו עוד,זה מאוד מעניין אותי. למה אתה מתכוון כשאתה אומר ש"יהדות עיראק לא חכתה למטוסים של בן גוריון?" לפי מה שלימדה אותי מערכת החינוך בארץ,אילולא בן גוריון הורי לא היו מגיעים לארץ. הסגידה לבן גוריון הפכה בזמנו לשם דבר בקרב שוכני המעברות עד כדי כך שאפילו סוג מסויים של קטניות נקרא "אורז בן גוריון",שלא לדבר על כך שיש ילדים מאותו תקופה ששמם הפרטי הוא בן גוריון. (בטירת כרמל ישנם שניים כאלה)

צפRדעית

New member
אה, אני גם זוכרת בילדותי...

שכנה ששם בנה היה בן-גוריון. והיא מעולם לא ידעה לקרוא לו בשמו ככתוב <בן גוריון> תמיד קראה לו, ביגו-ריון. אתה יודע למה? קונן? כי היא הייתה מרוקנית, אישה מאוד חביבה. ובבית הספר כינו אותו בינגו! הצפRדעית של קונן

שאפיק

New member
לקונן וכולם

זה נכון שסגדו לבן גוריון והעריצו אותו עוד מימיי שהותם בעירק כשישבו ופינטזו באיזה קיבוץ הם יקלטו... אבל שתדע שעוד לפני המטוס הראשון שטס לישראל עלו כ18 אלף עירקים דרך איראן וכל מיני דרכים אחרות כשהחלה העליה היה רגע אחד מיני רבים של משבר שבו משה שרת רצה לצמצם קצת את קצב העליה מיכוון שלא היה איפה לשכן אותם אבל בן גוריון קבע שאין להתמהמה ולהעלות את כל מי שאפשר מהר במבט לאחור קשה לקבוע מי היה צודק... העליה לא החלה מעצמה השליחים מהארץ שהיו שם החדירו בצעירים את הרעיון הציוני והיהודים בעירק היו תמימים וחשבו שהם הולכים לבנות את הארץ כשווים בין שווים את מה שהיה באמת כולנו יודעים ואני ממליץ לכול מי שמכיר אדם שעלה מעירק שישאל אותו איך זה שאדם שיש לו בית עבודה ואוכל עוזב הכל טס 4 שעות למציאות שהוא גר באוהל ועומד בתור לקבל אבקת ביצים???????????????

אילנית12

New member
לשאפיק

למשל אצל משפחתם של אבי ואימי,כשעלו לארץ,הם עלו מחוסר ברירה. בגלל "הפרהוד",התחילו לרצוח כול מי שיהודי כולל נשים וילדים. לכן מחוסר ברירה הם עלו,בגלל האיום על חייהם.

שאפיק

New member
לאילנית 12

זה נכון שבעקבות המאורעות שהיו מכוונות ע"י ממשלת עירק כדי להסיח את הדעת מהבעיות הפנימיות עלו היו יהודים שעזבו את עירק ולא רק לארץ אבל אחרי המאורעות הקהילה שיקמה את עצמה והיה לה כח רב בקרב השלטון השאלה היא מה צריך לקרות היום כדי שתעזבי בית עבודה וחיים נורמלים לארץ אחרת לגור באוהל ולחיות בדוחק וקושי רב והכי גרוע עם יחס משפיל ממי שחלמת לבנות איתו את המדינה. לא שישראל היא עוד מדינה ולא שאני נגד העליה שהיתה רק שצריך לדעת ולזכור בדיוק מה היה.

למעלה