ספר מומלץ

pardes1

New member
ספר מומלץ

1. ספר שמלמד את יסודות הארומתרפיה. 2. ספר ברפואה סינית שמתאים לחסר ידע וגם עוזר בבעיות קלות תודה רבה

0 אור 0

New member
ספר נחמד לחובבים בתחום השמנים

ניחוחות מרפא של נדמה לי אן וורווד - ברור שלא תהפוך לארומתרפיסט, אבל ספר בהיר וקריא ונחמד ומומלץ כהתחלה וטעימה של הנושא.

ינוקא1

New member
ספר ברפואה סינית לבעיות קלות

יש כל מיני , ואינני חושב שהם שווים את הזמן או הכסף. ההמלצה שלי - תרגול צ'י גונג. זה נותן לך מושג אמיתי ברפואה סינית דרך ההרגשה.

pardes1

New member
מה ההבדל בין טאי צ'י

וצי' גונג? שאלה אחרת. יש בסין קבוצה של אנשים שמתרגלים שיטה מסויימת והמשטר שם מחשיב אותם למהפכנים ומתנגד להם. למה? מה השיטה הזאת עושה?

ינוקא1

New member
טאי צ'י

בבסיסו הוא אומנות לחימה , שהיום מתרגלים במערב בעיקר בשביל טיפוח הבריאות. צ'י גונג אלו תרגילים שאינם אומנות לחימה בבסיסם , אלא תרגילים לפיתוח הבריאות , לפיתוח יכולות רוחניות , מדיטציה וכו'. כמובן שחלק גדול מהעוסקים באומנויות לחימה סיניות עוסקים גם בזה. הקבוצה שהזכרת זה ה"פאלון גונג" או ה"פאלון דאפא" - הם מתרגלים סוג מסוים של צ'י גונג , שהמציא המנהיג שלהם. כנראה שהוא צבר יותר מידי כח או הפך את זה ל"דת" וזה עצבן את השילטונות הסיניים שהחליטו שהם מהפכנים או משהו בסגנון. עם זאת , קיימים סוגים רבים ושונים של צ'י גונג - לדעתי כמה מאות. לא רק סוג זה. (אתה יכול להסתכל באתרים של מורים לצ'י גונג כמו אמיר ניסן , אבי מוריה , אוהד קדם , מארק וויסמן , נירה רבינוביץ' , בנימין דוידסקי ועוד. יש שם מידע רב והדגמות).

טאוֹ

New member
ממליץ גם על המרכז הישראלי לטאי צ'י

וחושב שלוקח זמן עד שהתרגול של טאי צ'י או צ'י קונג אכן "נותנים מושג אמיתי ברפואה סינית".

ינוקא1

New member
לגבי טאי צ'י אני מסכים.

אני תרגלתי בעבר כמה סדנאות של אי צ'ואן שזה סוג של צ'י גונג , ומבחינתי זה ה-ד-ב-ר. לדעתי הוא נותן הבנה אמיתית ועמוקה של הרפואה הסינית , כמובן תלוי בהשקעה. אבל בתרגול זה , זה לא תוך הרבה זמן. אם כי צריך השקעה של זמן ומשחק. שמירה על המרכז , איזון בין רוך לקושי , יציבות - אלו בעיני הדברים החשובים , והכל יוצא מהם.

0 אור 0

New member
תובנה מהצד של מי שלא מבין

תרגלתי תקופה מסויימת צ'י גונג, וגם קאראטה, למדתי בכל מיני קורסים עם מורים שהגיעו מהתחום של הרפואה הסינית ודיברו אתנו בחמישה אלמנטים, ביין ויאנג בלחויות (או שזה רק שייך לקוריאנית?) ואפילו רק כללי על מרידיאנים ונקודות חשובות, בשלב מסויים נכנסתי למוטיבציה לחקור את הקשר בין הסנים התאילנדיים , הצ'אקרות, נקודות טריגר של עיסוי רפואי ומרידיאנים (קצת נעזרתי בשאיצואיסט והרבה במפות).המסקנה, אגב היתה שאין קשר עקבי - חלק מהנקודות הן אותן נקודות, אבל לא מעט נקודות ומסלולים חסרי כל הקשר. ומכל הנגיעה הזאת ברפואה סינית מכל מיני כיוונים, אין לי שום ספק שהתובנות שלי הן שטחיות לכל היותר וכדי להבין באמת צריך ממש ללמוד ואז לתרגל. אני חושבת שהנקודה פה היא לימודי הבסיס דוקא - כיאני רואה שכל נושא שמתבסס על רפואה מערבית אתה גדלתי, או על רפואה הודית לספיחיה אותם אני לומדת ומתרגלת כבר שנים (כולל ברפלקסולוגיה שמבוססת על 4 האלמנטים ועל צ'אקרות), אני מסוגלת להפיק הרבה גם מטיפים קצרים וגם מלימוד נושא קטן. באותו אופן - בגלל שהבסיס שלך ברפואה סינית הוא מעמיק, אז אתה נמצא הזה בצ'י גונג.או בכל תחום אחר שתתרגל שמבוסס עליה.

ינוקא1

New member
היום אני דווקא לא עובד

לפי עקרונות הרפואה הסינית , כידוע מוויכוחי השונים בפורום במהלך השנים. כפי שאמרת , יש המון דעות בכל מיני דברים , אני למשל לא מסכים בכלל עם מסלולי המרידאנים , תפקודי נקודות וכו' (וגם חושב שזה מיותר ומבלבל). אבל בכל זאת יש דברים חשובים ומהותיים שקיבלתי מהרפואה הסינית - ההבנה של "מרכז" חזק , ההבנה של "להיות רך" ומשתנה ולא מקובע , ההבנה של צ'י ותנועה. זה גם הבסיס בצ'י גונג , ולהבנתי זהו גם הבסיס הנכון והאמיתי שאכן ישנו ברפואה הסינית. על הבסיס הזה יש כל מיני תוספות. מה שטוב באי צ'ואן זוהי הפשטות שלו מחד , והעומק מאידך. כך שניתן יחסית בזמן לא רב לקלוט שם את הרעיון - ואז נשאר רק לתרגל.

טאוֹ

New member
אכן הדגמה יפהפיה

מאיר72

New member
ספר נפלא ברפואה סינית

The Complete Book of Chinese Health & Healing: Guarding the Three Treasures מקיף וועוזר

למעלה