תובנה מהצד של מי שלא מבין
תרגלתי תקופה מסויימת צ'י גונג, וגם קאראטה, למדתי בכל מיני קורסים עם מורים שהגיעו מהתחום של הרפואה הסינית ודיברו אתנו בחמישה אלמנטים, ביין ויאנג בלחויות (או שזה רק שייך לקוריאנית?) ואפילו רק כללי על מרידיאנים ונקודות חשובות, בשלב מסויים נכנסתי למוטיבציה לחקור את הקשר בין הסנים התאילנדיים , הצ'אקרות, נקודות טריגר של עיסוי רפואי ומרידיאנים (קצת נעזרתי בשאיצואיסט והרבה במפות).המסקנה, אגב היתה שאין קשר עקבי - חלק מהנקודות הן אותן נקודות, אבל לא מעט נקודות ומסלולים חסרי כל הקשר. ומכל הנגיעה הזאת ברפואה סינית מכל מיני כיוונים, אין לי שום ספק שהתובנות שלי הן שטחיות לכל היותר וכדי להבין באמת צריך ממש ללמוד ואז לתרגל. אני חושבת שהנקודה פה היא לימודי הבסיס דוקא - כיאני רואה שכל נושא שמתבסס על רפואה מערבית אתה גדלתי, או על רפואה הודית לספיחיה אותם אני לומדת ומתרגלת כבר שנים (כולל ברפלקסולוגיה שמבוססת על 4 האלמנטים ועל צ'אקרות), אני מסוגלת להפיק הרבה גם מטיפים קצרים וגם מלימוד נושא קטן. באותו אופן - בגלל שהבסיס שלך ברפואה סינית הוא מעמיק, אז אתה נמצא הזה בצ'י גונג.או בכל תחום אחר שתתרגל שמבוסס עליה.