ספר מדהים....

LILIT24

New member
ספר מדהים.... ../images/Emo42.gif

יש ברשותי ספר "קוראות מבראשית" אני מזועזעת מעוול שנעשה לנשים המקראיות....
ספר זה ועוד רבים שכמותו גרמו לי להיות רפורמית ולסלוד עד לזרא בזרם האורתודוכסי,צריך לעשות משהו נגד השליטה של האורתודוכסיה במדינה הזו!!!!!

LILIT24

New member
בבקשה..הפירוט.. ../images/Emo9.gif

יוצרות - סופרות ומשוררות,חוקרות ואמניות חברו יחד ליצירה מיוחדת ומרתקת.: קוראות מבראשית. נשות ספר בראשית, שפעמים רבות נראות רק כדמויות משנה בעלילה המקראית, קמות לתחיה ועוברות לקידמת הבמה. חוה ואשת לוט,שרה והגר,רבקה,רחל,לאה ודינה - כולן נקראות לקום ולומר את דברן , והן נענות לקריאה ויוצאות מן השוליים אל המרכז. נשות בראשית פושטות ולובשות צורה ברקמה רב גונית של כותבות ושל סגנונות. המאמרים , הסיפורים והשירים שבספר משקטטים דיוקן רגיש של אמהות ואחיות של גבירות ושפחות - מה אמרו בקולן ומה אמרו בשתיקתן. קוראות מבראשית - פרשנות נשית מקורית לספר בראשית.

פרטים על הספר

קוראות מבראשית - נשים ישראליות כותבות על נשות ספר בראשית, בעריכת רותי רביצקי בהוצאת ידיעות אחרונות ספרי חמד, סדרת "יהדות כאן ועכשיו". בין הכותבות ניתן למצוא את אנדה עמיר, יוכי ברנדס, שולמית אלוני, חנה בת שחר, אבירמה גולן, אמונה אלון, יהודית רותם, שולמית הראבן, חמוטל בר יוסף, עמיה ליבליך ונוספות. חלוקת הפרקים היא לפי נשות המקרא - מחווה והלאה. ספר חשוב ומעניין למרות שחלק (לא גדול) מהמאמרים קצת משעממים בכל זאת...

אמיר.

New member
אמרי לי מי הכותבת ...

ואגיד לך מה היא כתבה...
אנ ימוכן להתערב שרוב הכותבות השליכו את תפיסתן העכשיוית על המקרא. לא שזה רע.. כולם עושים את זה.. אבל כפי שאמרה כאן חנה.. בכדי לא להגרר לויכוחים על הלכה ופמיניזים ... נזכור שאין שפרשנות כזאת איננה בומרנג... (הסבר: אם אדם מפרש את המקרא בהתאם להשקפתו, עליו להזהר שלא לבסיק מסקנות בכון ההפוך - זו טאוטולוגיה)

הוהוהו - מוקש !!!

לילית, על מוקש זה עתה עלית ! הפורום הזה עוד מלקק את פצעיו מהויכוח הדתי/ אנטי דתי הקודם. אני מציעה, על מנת לא ליפול למלכודת הזו פעם נוספת (וודאי לא האחרונה) למקד את הדיון בנושא "נשים במקרא - חופש ושיווין", וזאת כתוצאה מקריאתי האחרונה את התורה ומכך שכקוראת בוגרת, אני מזועזעת מהסיפורים העוסקים בנשים ובהתעללות וההשפלה שהן עברו, ושתועדו על דפי הספר הזה כאילו כלום.

LILIT24

New member
אין מנוס לדבר על זה ...

אם לא נדבר ..אנחנו הנשים נשקע ביגונינו על נחיתות האשה ביהדות. ושיר בשבילך אישה יקרה.. "היית עומד ומתפלל שם לפני הקיר. שמעתי אותך אומר "ברוך שלא עשני אישה" שאלתי אותך מדוע? אמרת: "כשתגדלי תביני." הנה גדלתי עכשיו ועדיין אינני מבינה. הרי ברוכה אני שנעשיתי אישה הרי הדם הזורם בי הצמיח חיים חדשים הרי אינני טומאה.. הינה אני מצטדקת. האם לא זו הכוונה? ולא. לא אומר ברוך שלא עשני גבר. אומר: ברוכה אני שעשיתי עצמי אישה! נקודה למחשבה....

ממש לא, לצורך העניין. אין לי כוונה

להפוך דיון יפה על תפיסתנו את נשות המקרא לדיון דתי ואם זה יקרה כל השירשור ימחק. אני גם מבקשת את שיתוף הפעולה שלך אורין ושל כל הגולשות בכך שלא תעוררו עימות דיעות שכזה (הודעתך אורין - תודי - היא טיזרית לחלוטין) ולא תתנו לו יד. חשוב לי יותר להעלות הפעם דיון על איך אנחנו - דוקא אנחנו החילוניות וגדלו על בירכי המתוסים המקראיים - רואות היום את נשות המקרא. זה גם מעניין יותר, כי את העמדות האחרות אנחנו כבר מכירות מדיונים קודמים בנושא. שוב - אם הדיון יגרר לדיון דת מול חילוניות הוא ימחק. היו לנו מספיק כאלה בשבועות האחרונים. חנה

חנה, לא היתה לי שום כוונת טיזריות

אלא רצון להביע את ראיית הנולד שלי, לאור הניסיון בפורום הזה. למעשה, כמו שכתבתי בהודעה קודמת בשירשור זה, אני מאד חוששת שהדיון יילקחת לזירת ההתגוששות הדתית. ואודיף שוב: לאחרונה אני קוראת בעיון את התנ"ך ונדהמת ומזועזעת מהתיאורים העובדתיים-יבשים-עיתונאיים, של סבלות הנשים. אשמח להמשיך את הדיון בדמותה של שרי, למשל, אשת אברהם, שאח"כ שינה את שמה לשרה. הוא, בעלה, ביקש אותה להתחזות לאחותו על מנת להינצל ממוות, למרות שלא היה איום על חייו, אלא רק חשש מצידו. היא הסכימה,וכך, פעמיים (!), מכר אותה לשני מלכים, קיבל בתמורה רכוש גדול ואח"כ, כשהתבררה הרמייה, קיבל בחזרה את אשתו ונשלח לדרכו ללא עונש. אני רואה בו תחמן ערמומי, שניחש את השתלשלות הענין והשתמש באשתו כבחפץ עובר לסוחר.

אמיר.

New member
את לא הראשונה...

חז"ל ביקרו את אברהם לפניך ..... אכן. המקרא מלא בדמויות נשיות, חלקן מתוארות בצורה חיובית, חלקן שלילית, חלקן נשארות בקצה הרחוק של הבימה (ורק השלמת התמונה של חז"ל מאפשרת לנו להכיר צדדים אחרים באישיותן). קורס על ´נשים במקרא´ הוא מרתק.

LILIT24

New member
השיר מהספר... ../images/Emo45.gif

שם הספר ברוך שעשני אישה?!!!! השיר נכתב ע"י אורנה רב הון ציטוטו: "גבורת הנשים היא להגן ולטפח את החיים,וגבורת הגברים להרוס ולחזר אחרי המוות." - ג´ורג´ ברנרד שאו -

ברוך שעשני אישה הוא למיטב זכרוני

ספר נוסף שיצא בערך באותו זמן, גם כן אסופת מאמרים ושירה. גם מעניין. וכמו זה - גם היה ברשימת הספרים ששירשרנו לקראת שבוע הספר האחרון בפורום הישן. אחפש אותו על מדפיי העמוסים... שייך כמובן גם לכאן ולדיון הנוכחי...
תודה לך לילית עם העלאת הנושא.

אמיר.

New member
עוד ספר...

אם אינני טועה (הספר אינו תחת ידי) יצא בהוצאת ה´אוניברסיטה המשודרת´ של גל"צ ספר על נשים במקרא מאת הרב עדין שטינזלץ. מישהי קראה ?

למעלה