ספר לקראת המסע

• פותח הנושא dp11
  • פורסם בתאריך

dp11

New member
ספר לקראת המסע

שלום! בעוד כמה שבועות אני יוצא למסע לפולין עם הבית ספר- לקראת המסע אני רוצה לקרוא איזה פסרים טובים ש- "יכינו" אותי לקראת המסע- אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בשמות של ספרים חזקים ומתאימים...

חייםלוי

Member
מנהל
תתחיל עם ק.צטניק - בית הבובות, פיפל

ועוד ספרים שלו, מאה ילדים שלי של לנה קיכלר-זילברמן ספר חדש שעוסק בפרטיזנים יהודים הוא: האחים בילסקי :סיפורם של שלושה גברים שלחמו בנאצים, הצילו 1.200 יהודים והקימו כפר יהודי במעבה היער מאת פיטר דפי. אני מקווה שסקיפי תיכנס עוד מעט ותוסיף מהידע הרחב שלה בנושא.

המלצה חמה שלי

אני ממליץ לך מכל הלב (באמת!) לקרוא את "איצ'ו וברנרד" של מלכה אדלר, זה ספר מדהים!!! הוא לא כבד מידי וקל להבנה, הוא מזעזע ומרתק! אני חושב שמי שקורא אותו ממצא לפחות 50% מהחומר הלימודי ותיאורי הזוועות של המסע- באמת באמת! לא עזבתי אותו ויומיים שלמים רק קראתי כדי להגיע לסוף שלו, הוא מרתק, כל פרק שלו מדהים אותי מחדש, ואני חושב שזה אחד הספרים המתאימים ביותר לקריאה לפני המסע. ספרים של ק. צטניק לדעתי קצת קשים להבנה, ובמיוחד השירים שלו..

סקיפי

New member
כמה

יעקב השקרן, מאה ילדים שלי, ברחתי מאושוויץ, אל תשלח ידך אל הנער, ואחד נוראי שקראתי עכשיו - מלך היהודים. אבל הוא קשה. לי הוא היה, לפחות.

סקיפי

New member
ועוד קצת

אבנים מן הנהר/אורסולה הגי [מומלץ מאוד מאוד] ללא גורל/אמרה קרטיס מי גנב את השפן הוורוד שואה שלנו/אמיר גוטפרוינד המנהרה/אנדרה לאקאז שמעון ויזנטל יומנה של אנה פראנק הזהו אדם?/ פרימו לוי התעוררות/ פרימו לוי השוקעים והניצולים/ פרימו לוי האדם מחפש משמעות/ ויקטור פרנקל אמא, המותר כבר לבכות? האי ברחוב הציפורים/אורי אורלב לאורך המסילה\ תמר ברגמן אנשי המחתרת\ חייקה גרוסמן מן הדליקה ההיא\ (סיפורם של לוחמי גטו ורשה) אהרון כרמי הציפור הצבועה\ יז'י קושינסקי רוץ ילד, רוץ/אורי אורלב קבקבי העץ של אנדרה/צרויה להב ויש גם ספרי שירה טובים על זה. "שירים מארץ עוץ" [אם כי הוא לא מצהיר על קשר ישיר לשואה] ו"אדורנו" [של מחבר הונגרי אחד ששכחתי את שמו]. ויש כמה אלתרמנים טובים שנכתבו בתקופה ההיא. אלתרמן ישב אז בארץ.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo45.gif ידעתי שאפשר לסמוך עליך

אדורנו חובר ע"י אנדראש מזאי. תרגם מהונגרית איתמר יעוז-קסט. ‬

סקיפי

New member
נכון!

הוא תרגם גם את צבי הפלאות, ששוכב אצלי מתחת לערמת ספרים ומחכה לי. אדורנו זכור לי מאוד לטובה - הן מבחינת התרגום, הן מבחינת הספר עצמו.

R e A

New member
איך שכחתם

"אירופה אירופה" או שלא שכחתם וסתם לא שמתי לב...

חייםלוי

Member
מנהל
העליתי את הרשימות שהועלו

בשרשור למאמרי הפורום - קטיגוריה ספרים. העתקתי מקטלוג הספריה הלאומית את פרטי הספר וכך יש רשימה מדויקת יותר מאשר רק שם ספר ומחבר. אשמח אם אנשים יביאו עוד רשימות כדי.

סקיפי

New member
הא, מצאתי את הרשימה שלי

ליצני החצר/אביגדור דגן השען מסמטת המזלות/אביגדור דגן ילדה/אלונה פרנקל את הספרים הבאים אני לא זוכרת מי כתב: בגיא צלמוות לילה ועוד לילה מען לא ידוע בכינו בלי דמעות מרד בטרבלינקה יורק הצוואה של אבא לחצות את הנהר זעקת הנצח שריד מסוביבור מוכרי הסיגריות מכיכר שלושת הצלבים ואי שם יש רשימה נוספת. כשייסתיימו השיפוצים
אצלנו אני מקווה למצוא אותה.

חייםלוי

Member
מנהל
תודה רבה. הוספתי את הרשימה למאמר

והיא כוללת עכשיו גם את שמות המחברים ששכחת

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo9.gif ../images/Emo51.gif אם יש לכם רעיונות שאני

יכול לבצע אשמח לעשות זאת

Pukipsey007

New member
מסע מוצלח../images/Emo24.gif

על ספרים כבר המליצו לך.. הייתי מוסיפה ספציפית את "סלמנדרה" של ק.צטניק, הוא ממש חזק..

ixmix

New member
לך על הומאניזם.

בכדי להתכונן להכרה שגם אנחנו יכולים להיות נאצים, שהם היו בני אדם... בכדי להבין מה צריך לעשות כדי להילחם בגזענות, גם בימים טרופים אלה של מלחמה, שבהם ביטויי הגזענות הפכו מטבעות לשון כמעט, ואיש אינו פוצה פה. בבסיס, אם אתה קורא שניים-שלושה ספרים - קרא את פראנקל (האדם מחפש משמעות) ואת פרימו לוי (לפחות את הזהו אדם, ועוד אחד מספריו לבחירה).

למעלה