ספר ללימוד SDL

ספר ללימוד SDL

שלום לכם. אני רוצה להיכנס לעולם פיתוח המשחקים ולכן אני מתכוון ללמוד ספריה גרפית. יש לי ידע בC++. חשבתי על SDL ראיתי את הספר FOCUS ON SDL ורציתי לדעת האם למישהו יש עימו ניסיון. כמו כן מאיפה אני יכול לרכוש בארץ את הספר הזה? כי לקרוא בפורמט PDF זה לא משהו, אני מעדיף משהו מוצק. תודה רבה. נ.ב המלצה לספר אחר גם רלוונטית.

yoniBLA

New member
בשיא הרצינות, אל..

אל תקנה ספר שמלמד SDL, אלא אם אתה ממש יכול להרשות לעצמך לזרוק כסף
באמת שאין שום טעם, זאת הספריה הכי פשוטה בעולם, אתה תשתמש רוב הזמן באיזה 5 פונקציות שלה, שגם אותן קל מאד להבין. ברגע שהגעת לרמה של ציור תמונה על המסך, אין לSDL עוד הרבה מה להציע (יש ספריות הרחבה כמו SDL_MIXER, SDL_GFX ו SDL_TTF, אבל גם הן מאד פשוטות). אם אתה לא מצליח לצייר תמונה על המסך (ונעזרת באחד המדריכים באינטרנט), פשוט תיעזר באנשים בפורום פה.

ilankt

New member
תכלס

SDL הוא ממש אבסטרקטי, הוא נותן לך פונקציות מועטות ובסיסיות. בעזרת אותם פונקציות אתה יכול לבנות כל משחק 2D שתרצה כמובן, אבל זה כבר תלוי בלך, לא ב-SDL עצמו. בכל מקרה אם אתה מסתבך עם משהו ב-SDL אתה מוזמן לשאול פה, או לשלוח לי מסר\אימייל\איסיקיו. בהצלחה! ד"א yoniBLA שחכת את SDL_image שזאת ספרייה ממש חשובה

תודה לכם

אני לבנתיים כבר עשיתי דמות שזזה לפי החצים, ומקפצת לה. אני לומד מספר FOCUS ON SDL ואתר CONE.

למעלה