ספר חדש - אפורים

נאוהג

New member
ספר חדש - אפורים

לפני 4.5 שנים נפטר אבא שלי , יהודה דויטש. במחשב שלו מצאתי ספר סיפורים , הכי קרוב לספר זכרונות שאפשר. בסיפורים קצרים הוא תאר את החיים באויפשט , במחנה עבודה בבור , בצה"ל - תמונות חיות ומיוחדות . על רוב הסיפורים גדלתי. כמה סיפורים שסופרו לי בילדותי , לצערי לא הועלו על הכתב. ערכתי את הספר וחברה טובה , עצבה את העטיפה. הספר יצא כעת לאור בהוצאה פרטית וניתן לקניה - בפניה אלי . יתכן שחלקכם מכירים את הספר שאבי פרסם בחייו " בור - סחר עבדים במלחמת העולם השנייה" - שהוא מחקר על מחנות העבודה בבור.

עב

New member
גם אני זכיתי להכירו

וקראתי את המחקר. נפגשנו באירועי המוזיאון בתל אביב.

nurii

New member
יופי של זיכרון

מעניין,גם אבא שלי מאויפשט, והיה במחנה עבודה בבור.........................

evike

Well-known member
מנהל
יישר כוח ככל שיהיו יותר ספרים על הקורות בשואה

כך הסיכוי שהוא ישכח יקטן. וגם יקטין את הרצון להכחישו.

Megyaszó

כפר במחוז Abaúj היום מחוז Borsod Zemlén Abaúj
בני משפחת ציזלר, Albert, Laci ודוד שלהם התיישבו במושב שפיר
אני מתאר לעצמי שגם היום בניהם תושבי המושב
הם חקלאים מצליחים ובודאי ממשכים במשק אבותיהם
יהודה דויטש ז"ל היה חבר הנהלה של המוזיאון בצפת

נאוהג

New member
הם בוודאות מ- Megyaszó?

המשפחה של סבא רבא שלי אכן משם , אני מניחה שאבא סיפר לך.
אבא ניסה לחפש עוד בשנותיו הראשונות בארץ בני משפחה , למשפחת צייזלר ב- Megyaszó היו כ-12 ילדים כאשר סבא רבא שלי היה הבכור , הוא נולד לפי המפקדים של האזור כשהוריו היו עדיין בשנות העשרה שלהם .
בניגוד למשפחת סבתא רבא , אבא לא הכיר כמעט את האחים של סבא רבא.

האם אתה מכיר את בני משפחת ציזלר משפיר? האם הם באמת מ Megyaszó? ואם כן עם מי ניתן לדבר ואולי לדעת קצת יותר?

מושב שפיר

הייתי מזכיר חוץ של המושב בשנים 1957-61
הייתי בקשר טוב עם הצייזלרים
לאצי ואנדור אחים אלברט הדוד שלהם
והייתה אחות אני לא זוכר את שמה אחרי נישואין
כמה שאני זוכר לאנדור ואלברט לא היו ילדים
אני נולדתי ב-Abaújszántó
הם גם היו מהמחוז Abaúj

orlu

New member
נאוהג- צמרמורת אחזה בי למראה

תמונתו של אביך
זוכרת שהתקשרת להודיע על פטירתו.

כל הכבוד על העבודה הזו
ORLU
OR אורית
LU לוסטיג

נאוהג

New member
הוא מאד חסר לי

לא ידעתי שאת מאחורי הכינוי. אני זוכרת את זה. בכלל, מה שזוכרים מארועים כאלה מוזר מאד. אני למשל זוכרת מי היה בלויה, מה לבשו חלק מהם בקיצור תעתועי מוח .
דברתי עם אימך ושלחתי שני ספרים למוזיאון.

orlu

New member
אלעזר בלאו באחד האשפוזים

של אבא שלי בתל אביב הגיע עם זר פרחים מדהים לא אשכח לו לעולם מי בכלל היום מגיע עם זר פרחים לבקר בבית חולים..

פתאום נזכרתי לאור מה שאת אומרת מה זוכרים ....

את התקשרת להודיע כשאבא שלי היה בבית חולים אחרי שבכנס של המוזיאון שהיה בבית ציוני אמריקה נפל שם ושבר את הירך.

זיכרונות שכאלה.

את אבא שלך ואימא אני זוכרת , אבל שלך גם עזר לי לפני המון שנים עם קופת חולים כללית בה עבד כבכיר והציע לי הצעה מעולה בימים שלא היו בטוחים ושרפים למינהם..

כפי שציין אלעזר אבא שלך היה מאוד פעיל במוזיאון וגם אלעזר פעיל ואפילו יש פה בפורום את זאב אורן מהעירייה בנתנייה שהכיר הייטב את אביך

נאוהג

New member
זו משפחה

כמו שאמרה לי אחת החברות של אמא, הם נשארו לבד אחרי המלחמה והקימו לעצמם משפחה חדשה , אלטרנטיבית מכל החברים. ואני מרגישה את התמיכה הזאת מאלו שעדיין במצב טוב.

חוה3

Member
כל הכבוד

מצאת דרך יפה להנצחתו של אביך דרך סיפורי חייו.
יהי זכרו ברוך,

חוה

למעלה