ספר החשיפה ocd ריפוי עצמי
קטע מתוך ההקדמה לספר "החשיפה" מתוך נסיון אישי. יוסף ע.
ספר זה נקרא בשם "החשיפה", כלומר צורת חשיבה והתנהגות שונה לחלוטין ממה שחשבת והתנהגת עד כה. למעשה אם האדם ינהג רק על פי עצה זו, הוא יוכל לחוש בשינוי אדיר ונפלא שמתחולל במחשבתו, ובצורת התנהגותו, וגם יציאה מוחלטת מכל התקפות החרדה והדיכאון שאפפו אותו עד עתה. למעשה הוא יחוש בשינוי אדיר בצורת החשיבה שלו, ובמיגור המחשבות האובססביות, ובחיזוק וחוסן נפלא שהולך ומשתנה להפליא בעולם הרגשות שלו. כמובן כל זה הוא לפי שיעור צורת החשיפה ותדירותה. כלומר ככל שהאדם יתמיד לחשוף את עצמו לכל המחשבות האובססיביות ויעמוד מולם פנים מול פנים, ההיפך ממה שהוא נהג עד עתה לברוח מהמחשבות, ולהסתתר מהם, וחש מאוים בזמן שהגיעה אי זו מחשבה מסוימת שהוא כה נחרד ממנה עד עתה והעדיף שלא להחשף אליה כלל ועיקר. עתה הוא הולך ונחשף לכל המחשבות, אוחז בכל מחשבה ומחשבה וחושף את עצמו אליה, חושב ממנה ונחרד מאליו. אז האדם יפסיק לחוש מאוים ועסוק כל היום רק בבריחה מתמדת מהמחשבות המאיימות. הוא יחוש איך שהבטחון העצמי שלו הולך ומתחזק ועימו גם אומץ הלב, זה ישפיע אצלו על הרבה דברים נוספים שהיו תקועים אצלו במהלך החיים, כלומר תיקון בעיות רגשיות ומיגורן, ושינוי בדפוסי התנהגות אחרת ממה שהוא נהג שנים רבות.
אם נעמיק בתופעה זו של המחשבות האובססיביות נגלה שעיקר תלותן ואחיזתן היה במה שהם ערערו לאדם את הביטחון העצמי וחוסר אמונה בבחירה החופשית שלו להחליט איך להתנהג. כלומר האדם חש שהבחירה שלו אבדה ואינה בידיו לשלוט על מחשבותיו ומעשיו. למעשה דבר זה נגרר בעקבות מה שהאדם השתדל תכף ומיד להתחמק מכל מחשבה אובססיבית ולדחוק אותה תכף לצד, זה יצר לו באופן טבעי תזה דמיונית במחשבתו שאין לו בחירה חופשית ויכולת שלא להתנהג כך, והראיה שהוא חושב כל היום מה שהוא לא רוצה לחשוב והוא נלחם בזה וללא הצלחה. הוא נכנע למחשבות הכפייתיות ומתנהג כמו שהוא לא רוצה, וזה שוב מעמיק אצלו את התפיסה המחשבתית שהוא איבד את הבחירה החופשית ואת השליטה על מעשיו. לכן הוא כבר אינו סומך על עצמו, ומפתח נסיגה ומניעה מהחשיפה למחשבות מתוך חשש פנימי עמוק שממה שהוא חושש ממנו אכן יכול לקרות כי כבר אין לו בחירה ושליטה עצמית על מחשבותיו ומעשיו. למעשה כאן האדם איבד את זכות הבחירה שלו. כלומר, האדם פיתח לעצמו אמונה שאין לו בחירה חופשית, וזה נגרם על ידי שיכנוע מחשבתי טורדני שהוא עלול לצאת משליטה ולהתנהג כמו המחשבה האימפולסיבית "כי אין לו בחירה" שלא להתנהג כך, וממילא אין לו שליטה על עצמו. בתהליך החשיפה אנו נלך בב' שלבים שמטרתם היא להשיב לאדם את התזה האבסלוטית והמוחלטת שהוא בעל בחירה לחשוב ולהתנהג כפי מה "שהוא רוצה לבחור", ולהשיב לו את זכות הבחירה באופן מלא.
לצורך הענין נצטרך לעבוד בב' שלבים שונים שלמעשה הם מוגדרים כב' צורות התנהגויות מחשבתיות.. וכו'
המשך בספר החשיפה
קטע נוסף מההקדמה לספר "החשיפה"
שיחרור לחצים והפגת המתח
בדרך כלל כשאדם חווה מצב מתמשך של מחשבה כפייתית, זה גורם לו ללחץ ולמתח נפשי פנימי, יחד עם כל ההשלכות המתלוות לזה כגון כעסים עצורים וחרדתיות מוגברת. לצורך פיתרון דבר זה, צריך להשתדל תמיד לשחרר את הלחץ בזמן, זה יתבטא על ידי שהאדם בזמן הלחץ ינשוף אויר החוצה כמו אדם שהוא לחוץ לדבר מסוים ומוציא אויר בחוזקה מראותיו החוצה, ולומר תכף לזה "אוףףף נמאס לי מהמצב הזה כבר". די, זה לא יכול להמשיך ככה, אוףףףף נמאס נמאס זה מפרק לי את כל העצבים, אני לא יודע מה אני יעשה בסוף. ככה יש להתנהג גם בכל מצבי החיים כשלא הולך משהו כמו שצריך, מיד להוציא אויר עם אמירת אוףףףף ולומר, נו מה יהיה, זה ממש מעצבן אותי אוף אוף נמאס כבר. כשאתה עומד לפני מספר פעולות ואתה נלחץ מהם כי אתה ממהר למשהו יותר חשוב מכל הפעולות הללו, תחשוב במחשבתך, אוי כבד עלי כל המצב הזה, כל הפעולות הללו רק מעכבים אותי, ואז תלך ותעשה את הפעולות באיטיות ובאריכות, ותתעצבן ותאמר אוףףף קשה לי ממש קשה לי עם כל זה, אני סתם מאחר ומתעכב בשביל השטויות הללו. בהמשך אתה תבין בדיוק כיצד צורת התנהגות זו פותרת לך המון בצורת החשיבה המוטעית שלך, ובקוצר הרוח המשווע לעזרה כבר מזמן.
לפרטים באימל:
[email protected]
מעוניינים ללמוד עוד על צורת התנהגות וחשיבה מרפא כל זה ועוד בספר החשיפה
ניתן לצפות בסרטונים ביוטיוב שכבר אלפים צפו בהם ומעידים כי התחולל שינוי מהותי בחייהם.
קישור לצפיה
https://www.youtube.com/watch?v=YERJaguGGNg&spfreload=10