ספרן צה"לי - יש חיה כזאת?

little light

New member
ספרן צה"לי - יש חיה כזאת? ../images/Emo195.gif

בעת שיטוט הזוי באינטרנט מצאתי שבין השנים 1944-1947 היה תפקיד בצבא האמריקאי בשם Army Hostess/Librarian ואפילו היה להם תג (מצ"ב). הצבעים השונים בתג ייצגו את כל מחלקות הצבא אותם שרתו אותם ספרנים/ות צבאיים/ות.
ואני שואלת: האם קיים תפקיד כזה "ספרן צה"לי"?

חייםלוי

Member
מנהל
לא שמעתי על זה אבל זה כמובן אינו

ראיה. אנישבארכיון צה"ל עובדים גם חיילים וייתכן שהם עברו קורס ארכיונאות כלשהו שבחלקו זהה ללימודי ספרנות.

וגם

למועצה לביטחון לאומי יש (או היה לפני כמה שנים) מרכז מידע. בצה"ל יכול להיות שיש ספרנים במקומות כמו המכללה לפיקוד ומטה.

little light

New member
במוזיאון חיל הים

שנמצא בסמוך לספריה בה אני עובדת ידוע לי שיש ספרייה (או מרכז מידע) אבל לפי הבנתי עובדים שם אזרחים בלבד.
(האם באמת אין סימן/סמיילי לספינה או שרק התעוורתי רגעית?)

חוטהשני

New member
ואני מכירה משהו שעבר בצה"ל (נדמה לי אזרח עובד צה"ל..) ולמד תואר שני במידענות/ספרנות. היום נראה לי שגם בצה"ל, צריך משהו שיתמחה בלימודי מידע.

little light

New member
בטח קוראים להם -

"קשרי נתונים/מידע" או "קשל"ט נתונים" או משהו מגוחך אחר במקום לקרוא לילד בשמו.

DGtal

New member
לדעתי זה תפקיד של מש"קיות חינוך

קצינה אחת לומדת איתי מידענות ע"ח הצבא, אז יש בתחום מה לעשות בצבא. אם אני זוכר יש בכל מיני בסיסים ספריות קטנות וגדולות (בעיקר בבתי הכנסת ואצל מש"קיות החינוך). אני גם מאמין שבעידן המידע חילות צה"ל מבוססי המידע (מודיעין וכו') מתבססים יותר על מידענות ומאגרי נתונים. ספרים קלאסיים על הסטוריה צבאית יש מן הסתם בספריית בית הספר לקצינים והמכללות.

little light

New member
ידוע לי שיש

או לפחות היו, בצה"ל כמה תפקידים "חריגים" כמו: קוסם צה"לי
וליצן צה"לי
אז למה שלא יהיה ספרן צה"לי
+
=

למעלה