ספרי לימוד קריאה

darazins

New member
ספרי לימוד קריאה

שלום לכולם! אני לא בטוח שזה הפורום המתאים אבל אני אנסה את מזלי - משפחתי ואני עוברים לארצות הברית לכמה שנים, יש לנו 2 ילדים שבשנה הבאה עולים לכיתה א' והיינו רוצים לעבוד איתם על לימוד קריאה בעברית. אשמח לקבל המלצות לספרי לימוד קריאה שממולצים ע"י משרד החינוך לכיתה א'. תודה! דני

על מנת להקפיץ

צריך שיהיה גם תוכן

ספרים

כמו שאתה יכול לראות בשרשור המקצועות הגדול, לומדים כאן בהמון שיטות. באופן אישי אני מאוד ממליצה על החוברות שאצלי לומדים מהן (כיף לקרוא ולכתוב של ציפורה הן). גם הגדולה וגם הנוכחית למדו לקרוא בחודשיים הראשונים של השנה (ואני חייבת לציין שהן התחילו את כיתה א' בלי להכיר אפילו את כל האותיות). הסתייגות קלה - יש ילדים שונים שמתאימות להן שיטות שונות... נסיעה טובה, ובהצלחה.
שרון.

darazins

New member
איפה משיגים את הספרים/חוברות האלו?

האם יש חנויות שמתמחות בזה? תודה וגם על ה"טיפ" בקשר להקפצה... דני

ספרי לימוד ניתן לקנות בחנויות שמוכרות ספרי

לימוד (לא סטימצקי ודומיהם). אם תכתוב מאין אתה, אולי יהיו כאן כאלה שיוכלו להפנות אותך לחנויות המתאימות.

galitpa

New member
ספרים (לא ספרי לימוד):

אותיות במיץ שטויות (עכשיו גם במבצע בצומת ספרים של 4 ספרים ב 100 ש"ח) הופ לסיפור - צביה וילנסקי ויש כל מיני חוברות עבודה לחופש, שהן בערך מה שעושים עם הילדים בכיתה....

ruthi26

New member
אהלן דני

ממליצה לך מאוד על "הופ לסיפור", וחוץ מזה אפשר לנסות בחנויות שונות של ספרים.. אולי בסטימצקי... בהצלחה במעבר רותי

ריטה1

New member
אני ממליצה מאוד על ספרוני

ספרונים קטנים שממוינים לפי רמות קושי הבת שלי ממש נהנית מהם ספרונים בסגנון דנה קמה, דנה נמה של פעם אפשר לקנות בכל חנות ספרים, מקסים מאוד. אני יכולה לציין שכל החוברות לחופש שניסינו בזמנו לעבוד איתן, היו ממש לא מועילות, ובתוך חודשיים בבה"ס היא קראה ממש טוב. כך שזו כנראה שיטה שמלמדים בבה"ס, כך שאולי כדי לקבל יעוץ ממורים. מציעה לך אולי גם לפנות לפורום חינוך לגיל הרך, לקבל גם מהם תובנות.

עוד משהו, בסוף כל ספרון יש 2 שאלות של הבנת

הנקרא, מה שעוזר לילד לחדד את הסיפור (הם לפעמים כל כך עסוקים בטכניקה של הקריאה בהתחלה שהם לא מספיק שמים לב ל"עלילה")

אתי77

New member
איך הסיפורים עצמם?

כי יש לי בבית ספרים כאלו עם סיפורים קטנים מחולקים לפי צלילים, אבל השפה מאד ישנה, והסיפורים רדודים ממש... אני מכירה "סיפרוני " מבית הספר בו עבדתי וגם שם היה מיושן קצת, האם חידשו אותם?

galitpa

New member
או שיטה או בשלות או חלק מלהיות כיתה.....

ילדים מוכנים יכולים ללמוד גם מהחוברות של החופש (ויש הבדל בין חוברות לגן לסוף כיתה א'...)

galitpa

New member
ובקשר לחוברות....יש לגן לקראת כיתה א', ויש

חוברות לחופש לבוגרי כיתה א'. בשביל היכרות של אותיות החוברות לגן חובה מספיקות, אבל צריך את החוברות לסוף כיתה א', שמהוות חזרה לחומר הנלמד. צריך לדפדף.

למעלה