ספרים

ספרים

שלום לכולם, אני מחפשת ספרים, מאמרים (באנגלית, צרפתית והכי הכי בעיברית) בנושא כתיבה, מוטוריקה עדינה (ילדים). ובכלל איזו ספרות בעיברית בתחום הריפוי בעיסוק אפשר למצא ואיפה כמובן.... תודה לכולכם, כייף לקרא אתכם ממרחקים

ספר מצוין בנושא ילדים

Occupational Therapy for Children של Case-Smith. ספר מצוין שיוצא כל פעם במהדורה חדשה ומאגד בתוכו כל מה שצריך לדעת על התפתחות הילד לפי שלבים וכולל בתוכו פרק שלם בנושא מוטוריקה עדינה וכתיבה.

יקררררררררררררררררררר

נשמע ספר מעניין אבל ממה שראיתי באינטרנט מאוד יקר.... אולי יש למישהו למכור יד שניה?

שירהד1

Member
מנהל
ספרים רבותי, ספרים!

להלן רשימה של ספרים וחוברות שתרמו לי רבות, ואולי יוכלו לשמש גם אותך: 1. על ילדים, חושים ותנועה. מעלות הוצאת ספרים בע"מ. (לא מצורף מספר טלפון). 2. קשיי כתיבה/ אילנה מודלינגר. 3. הקניית כתיבה- תיאוריה, זיהוי קשיים ודרכי טיפול.הוצאת ספרים אח בע"מ.04-8727227 4. אני לא קלוץ- יש לי הפרעה התפתחותית בקואורדינציה- איתור, אבחנה והעצמה של ילדים בעלי בעיות מוטוריות /ד"ר אורלי יזדי-עוגב. גבריאל הוצאה לאור.04-6344476 5. דיספרקסיה/קייט ריפלי, בובדאיינס וג'ני בארט. הוצאת ספרים אח בע"מ. 6. ספר חדש דנדש שקיבלתי עליו המלצה חמה, קניתי, אך טרם הספקתי לקרוא אותו בעיון- (כתבה אותו מרפאה בעיסוק). הילד הלא מתואם- זיהוי הפרעה בעיבוד החושי והתמודדות עימה/ קרול סטוק קרנוביץ. אמציה הוצאת ספרים. 052-8087052 7. לכתוב... ולהצליח!/ יעל שוורץ ודפנה מקובסקי (מרפאות בעיסוק) הוצאת מחלקת החינוך, מועצה מקומית אפרת 02-9933867 חוברת ממש מעולה, דרך אגב. 8. נעים לכתוב- מוכנות לכתיבה- מדריך לאיתור קשיים במוכנות לכתיבה וטיפול בהם/חיה קושניר. הוצאה לאור אח"י 02-414696 9. נעים לכתוב- הכתב- מדריך לאבחון קשיים ברכישת הכתב ולטיפול בהם/חיה קושניר. הוצאה לאור אח"י קריאה מהנה ומעשירה, ובהצלחה! שירה, מרפאה בעיסוק.

שירהד1

Member
מנהל
עוד חוברת ששכחתי

כשעניתי למישהי אחרת, נזכרתי בעוד חוברת טובה- "התפתחות מוטורית תחושתית ותהליכי למידה"/ מירי רצון. הוצאת סמינר הקיבוצים. שירה.

shayzed

New member
רשימה מעולה ותיקון קטן

הי שירה רשימה מועילה- חבל שאין יותר דברים מסודרים כאלו למב"ע מתחילות. תיקון קטן- את הספר ה"ילד הלא מתואם" לא כתבה מב"ע אלא אשת חינוך שלמדה הרבה ממב"ע והתמחתה בתחום. כך או כך מייד ביום א' אני מתכננת להתקשר ולהזמין מתוך הרשימה! סופ"ש שמשי ונעים!

שירהד1

Member
מנהל
תיקון נכון- וידאתי בספר.

את ההקדמה כתבה מרפאה בעיסוק, ולכן כנראה התבלבלתי. בכל מקרה הספר מומלץ וטוב. סוף שבוע נעים גם לך (אנחנו נוסעים בשבת לראות פריחה של כלניות...) שירה.

עינת77

New member
תרגום של הספר "הילד הלא מתואם"

הספר מתורגם מאנגלית וכפי הנראה תורגם על ידי מישהי שאינה בקיאה תתחום וניתן לראות זאת לאורך כל הספר. לדוג' תמונת ה-X השביר תורגם לתסמונת האיקס העדין, למרפאה בעיסוק היא קוראת מרפאת בעיסוק ועוד כל מיני תרגומים מבדרים....

shayzed

New member
../images/Emo5.gif אותי זה לא בידר בכלל...

ורק הדגיש לי כמה המקצוע שלנו שברירי ולא מכובד דיו כשהוצאת ספרים מוציאה ספר על טהרת הריפוי בעיסוק ולא טורחת לבקש ממב"ע לתרגם אותו (או לפחות לעבור על התרגום!) אפילו חשבתי לכתוב להם על זה משהו. אלה הפנים שלנו, זה לא צחוק, ככה אנחנו נראות!

למעלה