ספרים

Die Young

New member
ספרים

שלום
אני עושה עבודה בשיווק, נושא העבודה הוא רשתות ספרים (סטימצקי והמתחרות שלה).
אשמח לדעת איפה אתם רוכשים ספרים ברוסית - ספרי קריאה/לימוד/בישול

Helio

New member
יש לא מעט חנויות ספקים ברוסית.האמת שקניתי בישראל רק 2 ספרים

ברוסית- אחד בסטימצקי ואחד מחנות ספרים רוסית.
את השאר השגתי בבפריה או באינטרנט - למשל עכשיו אני קורא ספר כאילו הסטורי ברוסית באינטרנט.
בישול לא מעניין אותי.

Die Young

New member
תודה

האמת שמה שרלוונטי לי זה המותגים הבולטים: סטימצקי, צומת ספרים ואמאזון.
יצא לך לקנות ספרים ברוסית בצומת ספרים?

Helio

New member
אולי. אבל באנגלית. אני גם לא חושב שיש להם מבחר ספרים ברוסית.

אני גם חייב להודות שאף פעם לא קניתי ספר בעברית למעט ספרי לימוד באוניברסיטה. וכמות ספרים הכי גדולה שקניתי בארץ היתה באנגלית.
מוזר, נכון

מבחר הספרים הרוסיים ברשתות הממוסדות הוא דל למדיי

לפני עשור המצב היה שונה בתכלית השינוי, ככל הנראה, הרשתות הגדולות קיוו להתחרות בחנויות ספרים קטנות ומסיבה זו השקיעו בבחירת הספרים. היום המלאי מוגבל ולא מעניין בעליל.

אני קניתי ספר ברוסית בסטימצקי פעם אחת בלבד, כשקיבלתי שובר מתנה והחלטתי לנצל אותו לקניית אוסף האגדות של האחים גרים עבור בתי (120 ש"ח לספר לא עבה במיוחד!)

TaL53

New member
פעם היינו רוכשים בחנויות ספרים רוסיות קטנות

לא ברשתות. כיום מורידים באינטרנט.

איליה40

New member
ראיתי שבסניפי סטמצקי יש פינות

של אוסף אקראי של ספרים זולים ברוסית. תהיתי למי זה מיועד

ואכן בשנות ה-90 הייתה בישראל תעשייה פורחת של חנויות ספרים ברוסית. בירושלים הייתה החנות המיטולוגית "סלוג", עוד משנות ה-70. בעליו, איזיה, נפתר מסרטן נדמה לי בשנת 1996 . הייתה חנות ותיקה מאוד גם ת"א. בעידן האינטרנט זה הלך ודעך. הספרים האיכותיים החלו לזרום לכיוון ההפוך - מישראל לרוסיה. ישנה חנות בתחנה מרכזית החדשה בקומה ב' והיא מתמחה בהסגת ספרים נדירים ויקרים מכול העולם - כולל גרמניה וצפון אמריקה ומכירתם באינטרנט, בעיקר ברוסיה. אבל בתינה מרכזית יש להם שטח גדול למדי וכ-100,000 ספרים ישנים. ברוסיה עצמה כבר לא נשארו דברים כאלו.

גם סשה ארגוב המיתולוגי היה בעלים של חנות ספרים רוסית

לחנות קראו Boleslavsky, והיא התקיימה עד אמצע שנות ה-90.

תשובה

באופן כללי, קיימת רשת חנויות בשם "דון קישוט" (http://www.bookdk.com/about/) שפעם היו לה כמה וכמה סניפים, והיום רוב המסחר מתקיים באמצעות אתר האינטרנט. כמו כן, בכל עיר בעלי נוכחות רוסית יש חנויות ספרים זעירות, כולל במקומות נידחים כמו אופקים. אבל שוב, התחושה היא שמרבית הקניות נעשות דרך האיטרנט. חנות OZON, המקבילה הרוסית של האמאזון, אף הקימה אתר ייעודי לקונים ישראלים.

beatman

Member
חנויות ספרים ומתנות רוסיות

יש באשדוד למשל, פעם היו יותר.

למעלה