ספרים על סין

Indie62

New member
ספרים על סין

שלום לכולם. אני מתכננת נסיעה לסין בעוד חודשיים ובטח אבלה כאן הרבה עד כדי המון... בינתיים, לפניש אנחנו מתחילים בתכנון הקשה של הנסיעה, תהיתי אם יש לכם המלצות על ספרים שכדאי לקרוא לפני שנוסעים לסין, לא ספרי הדרכה כמו הלונלי פלאנט, אלא ספרים שמספרים לך קצת מה זו הסין הזו בכלל ולמה הסינים הם כאלה. לפני נסיעה להודו קראתי את "הודו" של עזריאל קרליבך וזה עזר לי מאוד להבין מה ההודים רוצים ממני. כבר קלטתי מהמעט שביררת יעל סינים שאין סיכוי שאי פעם אבין מה הם רוצים ממני, אבל אולי לפחות אתקרב....

Mei11

New member
לדעתי ההודים לא רוצים מאיתנו כלום.

אנחנו אלה שנוסעים לחפש שם כל מיני דברים...
אני ממליצה בחום על "ברבורי פרא" של רונג ג'אנג. מבחינת היסטוריה, יש ספר לא ארוך של אהרון שי בשם "ממלחמת האופיום ועד יורשי מאו" שעושה קצת סדר במה שקרה ב-150 האחרונות בסין. חוץ מזה קראתי עכשיו רומן בלשי בשם "מותה של גיבורה אדומה" של צ'יו סיאו-לונג, שדרך עלילה של רצח ופיתרונו מראה קצת את סין של השנים האחרונות. מומלץ לכולם, אגב!

renjintso

New member
יש המון כאלה

לא כולם עוזרים להבין את סין (להיפך לפעמים), אבל הנה כמה מעניינים: בעברית - אבק אדום, שהוא תיאור מסע די הזוי אבל מעניין של האמן מה ג'יאן בפינות הנידחות של סין בשנות השמונים אזילאה אדומה - אחד מהמון ספרים של איך שרדתי את המפכת התרבות (יותר מוצלח מברבורי פרא בעיני) צברים על דרך המשי - טוב, הוא לא ממש מספק תובנות על סין אבל זה ספר מסע נחמד של דינה היימן שטילה שם כשהמדינה רק נפתחה לתיירים. קריאות קרב - סיפורים קצרים של לו שון שנחשב לאב המייסד של הספרות הסינית המודרנית. יש גם מדריך סין בעברית של דן ד'אור ועוד מישהו. הוא נורא מיושן ולא ממש מוצלח בתור ספר הדרכה לקחת לדרך, אבל יש בו חומר רקע על השפה, מנהגים, היסטוריה כללית של סין והיסטוריה של אזורים ספציפיים. באנגלית: ספר שאני מאד אוהבת הוא My country and my people שכתב לין יו-טאנג בשנות השלושים במטרה "להסביר את סין למערב" (המחבר היה מלומד סיני שהתחנך במערב). מפתיע כמה הוא עדיין רלוונטי ומדוייק לגבי אורח המחשבה הסיני, מנהגים, פילוסופיה והשוני הגדול מאורח החיים המערבי. River town של פיטר הסלר, שהעביר שנתיים כמורה לאנגלית בעירה קטנה בסיצ'ואן. מי שעבר את החוויה בעצמו יזדהה מאד עם הכתוב. הוא תופס די יפה את התהליך הבלתי נגמר של ללמוד להכיר את סין.

Mei11

New member
יצא לך לקרא את החדש של הסלר?

Oracle Bones? אני תוהה אם שווה להזמין את זה באמזון.

renjintso

New member
לא, אבל

שמעתי עליו המלצה חמה, והסלר בנאדם מענין וכותב טוב, גם בספר הקודם וגם במאמרים שלו.

Omiz

New member
על החיים בערים הגדולות יש ספר חמוד

Rachel DeWoskin Foreign Babes In Beijing:Behind the Scenes of a New China מדבר על לפני איזה 10 שנים אבל עדיין עדכני !

למעלה