ספרים לסקרנים

ספרים לסקרנים

עומר קצת מעל שנתיים, מאוד סקרן ועל כל דבר שואל למה? ומבקש הסבר. הוא מאוד אוהב לשמוע הסברים. בקיצור אני מחפשת לו איזה ספר עם הסברים על איך דברים פועלים, או על למה יש דברים, משהו מאוד פשוט (ואפ אין אז ספר לגדולים יותר, שאני אפשט עבורו את הכתוב). יש למשהו מושג מה קיים בשוק? המלצות? תודה

michal@gal

Active member
מנהל
יש אנציקלופדיה נהדרת לילדים קטנים

דפים מבריקים, ציורים גדולים וכו´. נדמה לי שקוראים לה "למה ומדוע" אבל אל תתפסי אותי במילה.

יצאה לאחרונה סדרה לקטנטנים של ספרים

קטנים בגודל בנושאים שונים עם דפים קשיחים שביניהם שקפים מצויירים כך שהילד רואה את הנושא ב"שכבות". עד כה נתתי מתנה ספר על דינוזאורים, מכונית (כולל מנוע וכולי) ועוד אחד או שניים שלא זוכרת מה הם. הספרים לא זולים - נדמה לי ש - 47 ש"ח לספרון אבל זו מהדורה שהילד יכול גם לעיין בה לבד וגם בהנחייה ועד כה כמתנות - גם לילדים סקרנים במיוחד - זה התגלה כהצלחה מסחררת.

ויזואלית זו סדרה מדהימה בעיני, אבל

מבחינת המלל היא מאד מאכזבת, וזה עוד יותר בולט לאור התמונות היפות, כך שזה מצוין להסברים מראשך. יש גם סידרה של "האינציקלופדיה הראשונה שלי" ו"ספר הדע הראשון שלי" ו"ספר הטבע..." (הבנת את העניין). שם גם הצילומים וגם המלל מפורט. דרך אגב הם היו עכשיו במבצע למנויי ידיעות, אני חושבת (49 ש"ח לספר).

עדי - "התגליות הראשונות שלי"

בהוצאת כנרת, 43 ש"ח לספרון. בספרי ברעננה היו היום הספרים על החתול, הכלב, הביצה, הדינוזאורים - אבל יש איזה 20 ספרונים לדעתי וכל אחד נותן את כל המידע על הנושא (כולל אברים וחלקים ומבנה וקשר לסביבה וכולי).

אמיר.

New member
הרי הוא לא יודע לקרוא . אז..

בין כה תשבי איתו... לכן הכי טוב זה ספרים עם תמונות גדולות והסברים למבוגרים (את תעבדי זאת להסבר עבורו). בגיל קריאה כבר אפשר לדבר על ספרים עם הסברים לילדים. --------- כל שבת אחרי הצהרים, כשרעיתי תופסת תנומה.. אני מרכז אותם מסביב לאיזה כרך מתוך טיים לייף (ישן וטוב) או נשונל ג´יאגרפיק... ויאללה - קוראים.. לפעמים יש להם שאלות - אז הולכים דווקא למשהו מיוחד... (הם כל הזמן רצים לתמונות של החידקים - ואני ממש שמח .. אחר כך הם רוחצים ידים בקפדנות רבה יותר, אבל לאכול יוגורט ביו עם חידקים טובים - עד כאן !!!
).

limori

New member
שלום עדי, אין לי מושג בין כמה עומר

אבל לנו יש ספר מקסים שעזר לי רבות. "הבפר הראשון של השאלות והתשובות - תשובות פשוטות לשאלות קשות" בהוצאת כינרת. מומלץ מאד. יש שם הסברים קלילים ותמציתיים אבל מאד מובנים לילדים. שאלות שמופיעות שם - מאיפה בא האורז? איך עושים נייר? למה הצפרדע קופצת? למה השקיעות אדומות? מי המציא את ה א, ב,? איך המים יוצאים מהברז? איזו היא הארץ הקטנה ביותר בעולם? בקיצור מומלץ מומלץ!!! הספר השני הוא כיצד פועל גוף האדם - סטיב פארקר האנציקולופדיה המדעית החדשה. בהוצאת ידיעות אחרונות. גם כן מומלץ מאד - הסברים על גוף האדם מלווה בהמון נסיונות ותרגילים. לדוגמא - הסבר על זיעה. מבקשים לאטום את היד של הילד בניילון. ולאט לאט יוצאות מן בועות של זיעה. רואי מאד אוהב. אם יש לך גם זמן וסבלנות את יכולה לבנות איתו דגם של גוף האדם של הלב את החלק הזה אני השארתי לדיויד. אבל בהחלט שווה שספר כזה יהיה בבית. קריאה נעימה. לימור

שלום עדי

יש אנציקלופדיה עתיקה שמצאתי אצל ההורים שלי שקוראים לה "תרבות" מלא ציורים מלא הסברים בשפה קלה הילדים שלי מתים עליה אפילו שהיא לא המילה האחרונה בשוק אבל גם פעם עשו דברים טובים.

נעה גל

New member
געגועים ל"תרבות" וגם ספרים

קודם כל, "תרבות" אכן, היתה אנציקלופדיה נהדרת, ולו רק בגלל שהושיבה כל כך הרבה ילדים סביב הציורים המרתקים שלה. עדי, אני גם בעד לקנות ספרים עם הסברים לגדולים (בסוף הוא יגדל
). ויש היום בשוק ה-מ-ו-ן כאלה. כל "הספר הראשון של...." שכאשר כל ספר עוסק בנושא אחר וכלה ב"אינצקלופדיה לילדים" שהיתה גם כשאנחנו היינו קטנים ועכשיו הוציאו אותה שוב. ואני קניתי בסטימצקי לאורן מפה ענקית ומצוירת של הגלובוס עם המון המון אינפורמציה מצוירת עליה... הדגים והיונקים השונים, תרבויות שונות, וכו´. תלינו אותה מעל המיטה שלה והיא מספקת המון ענין לאורן. היא כל כך עמוסה בפרטים (זה גם חסרונה) שלא נראה לי שאי פעם נכסה את כל מה שיש עליה. לאורן יש העדפה עקרונית לספרים העוסקים בנושא אחד: צמחים, בע"ח, ים, חלל, נחשים ואני קונה וקונה וקונה. אנחנו נגשות לסטימצקי מתישבות על הרצפה ומתחילות לבדוק ספרים. ובסוף מחליטות על ספר אחד שמצא חן בעיני אורן, ועבר את הביקורת שלי.... למרות שהוא יותר צעיר... אין לי ספק שהוא יראה התלהבות כשמשהו ימצא חן בעיניו. אחרי שתמצו ספר אחד.. תעברו לבא.

ימימה

New member
אנחנו בגיל הזה קנינו לאביגיל

את "האנציקלופדיה הראשונה שלי, שכל כפולת עמודים בה מוקדשת לנושא אחר: בתים, עצים, ציפורים, הרים, מצולות הים ועוד ועוד. בכל נושא יש מידע כללי וגם ספציפי, כלומר על ציפורים למשל יש הסברים על נוצות וקינון, אבל גם הסברים על כמה סוגי ציפורים. אני אגב מלכתחילה הקראתי לה את הטקסט כמו שהוא, וכל פעם שהייתה לה שאלה, הייתי מסבירה, מה שקורה לאו דווקא בשמיעה ראשונה. (זאת אגב הגישה שלי לגבי כל טקסט שאני מקריאה לה). עד היום (גיל 5) הספר הזה כל הזמן נמצא אצלנו בקריאה.

למעלה