ספרים לילדה בת 6

איה1973

New member
ספרים לילדה בת 6

שבוע טוב לכולם.

תמליצו בבקשה על הספרים עבור ילדה כמעט בת 6 (בוגרת לגילה) שלא היתה חשופה לשפה העברית עד גיל 5.
בשפת האם שלה היא קוראת מגיל 4 - ספרות מכל הסוגים והתכנים.
עכשיו התחילה ללמוד לקרוא בעברית,מאוד רוצה וגם מתקדמת יפה.

בביקור בחנות הספרים קצת הלכנו לעיבוד מרוב השפע.
בסוף קנינו שני ספרים - של לאה גולדברג ו"המסע המופלא לארץ המילים".

תמליצו, בבקשה, על שני סוגי ספרים - אלה שאני יכולה להקריא לה ואלה שהיא תוכל לרקוא בעצמה.
רצוי של הסופרים הישראלים,מעדיפה להתחיל מקלאסיקות אך לא בהכרח,עם הדגש על תוכן/עושר הספה ולא על איורים יפים ושתי שורות טקסט לעמוד. :)

המון תודה !

tomi32

New member
ספרים

ככה זה בעברית / דתיה בן דור
הגעתי למסקנה שמי שכותב טוב למבוגרים כותב בערך באותה רמה לילדים ולכן הייתי מחפש במדפים של גרוסמן ושלו ורואה מה מתאים. יהודה אטלס כמובן.
אם היא כבר ברמה של קריאת ספרים ארוכים (נניח 50 עמודים ומעלה, בלי איורים) תכתבי איזה סגנון היא מעדיפה וניתן לך המלצות נוספות.

איה1973

New member
תודה!

ספרות קוגניטיבית,היסטוריה,הרפתקאות... בעצם הכל - רק שיהיה מעניין :)

mikilk

Active member
זוכרת מאוד לטובה את "אלבי" של יאיר לפיד

הבן שלי ממש צחק בקול רם ונהנה מהספר.
באמת השפע רב - לקחת אותה לספריה / לחנות ולתת לה להתחבר למה שנראה לה - זה חלק מהחוויה והכיף!

hilitg

New member
אלבי מעולה

ועוד ספרים שאהבו אצלנו:
סדרת עלילות סבא קיש והכלב חיש / שלמה אבס
סדרת "דוד אריה"
האוצר של צ'מבלו / רוני חפר
טיול לארץ התווים / גידי קורן (לא יודעת אם עדיין ניתן לקנות אותו,ניתן למצוא ברשת את הדפים סרוקים)

עם קצת פחות טקסט אבל עדיין אהובים - ספרי רינת הופר (שתמיד יש משהו חדש למצוא בהם) - קפודה עם מזוודה ואותיות במיץ שטויות.

עוד כמה המלצות - לאו דווקא ישראליים

לקריאה עצמית:
- ספרי הילדים של מאיר שלו מקסימים ומתאימים לראשית קריאה בעברית - הכינה נחמה, אבא עושה בושות, רוני ונומי והדב יעקב. שפה חיה, הרבה משחקי מילים, קצרים יחסית.
- הספרים המרנינים של אסטריד לינדגרן יצאו לאחרונה בתרגומים חדשים ומצוינים - יש את בילבי ויש את סדרת ספרי אמיל.
- גם על המומינים ממליצים, אם כי אצלי בבית פחות נתפסו לזה.
- ספרי הקוץ והמושלמת של ג'ודי בלום - קלילים יותר ומאד "מהחיים".
- אם יש לכם ספריה זמינה, גם הסדרות של גלילה רון פדר (מנהרת הזמן, סיירת המדע) מאד קריאות וחביבות על הילדים, למרות שהן רחוקות מלענות על ההגדרה "קלאסיקות".

למעלה