ספרים לגילאי 5+

elingo

New member
ספרים לגילאי 5+

תוכלו להמליץ לי בבקשה על ספרים לגיל 5? אם מישהו מכיר ספרי אגדות יפים אשמח לשמוע.

לאה_מ

New member
בבקשה:

האהובים אצלנו: הספר הגדול של עודד בורלא אמורי אשיג אטוסה מאת נורית זרחי משפחת החיות המוזרות, סיפורי משפחת החיות המוזרות, עמק החיות המוזרות - ובכלל כל סיפורי המומינים מאת טובה ינסון צ´רלי והשוקולדה מאת רואלד דאל (יש המשך - צ´רלי ומעופפלית הזכוכית - אני אישית פחות אהבתי, אבל הילדים כן) על עלה ועל אלונה מאת שירה גפן סיפורים שענת אוהבת במיוחד מאד יהונתן גפן השפה המיוחדת של אורי מאת דוד גרוסמן (וגם "אל תדאגי רותי" שלו) המסע אל האי אולי מאת מרים ילן-שטקליס הנסיכה יכולה הכל בעצמי מאת יונה טפר הנסיכה שרצתה את הירח מאת ג´יימס ת´רבר פצפונת ואנטון מאת אריך קסטנר (טוב, לא יכולתי להתאפק, ועכשיו נקרא את אמיל והבלשים ואת אורה הכפולה) האריה המכשפה וארון הבגדים מאת ק.ס. לואיס סדרת המיתולוגיה היונית לילדים בטח יש עוד, אבל זה מה שעולה לי בראש עכשיו. קריאה מהנה!

עירית ל

New member
לאה, למה את מגבילה את עצמך?

אני לא מצליחה לחשוב על ספר של אריק קסטנר שלא מתאים לגיל ושילדים לא יאהבו.

נעה גל

New member
איפה מיכאל אנדה?

אם יש לה/לו סבלנות לשמוע סיפורים בהמשכים, אז: הסיפור שאינו נגמר (מומלץ גם למבוגרים) מומו ג´ים ונהג הקטר לגבי מסעותיו של פליקס - בהתחלה מאוד התלהבתי מהספר. הוא יפה והרעיון מצוין, אבל נראה לי שממש מספיק אחד מהם (לנו יש את הראשון, חברה אמרה לי שהשלישי הוא הכי מוצלח). אפרופו, ספרים עם מסרים וספרים לימודיים. זו, בעיני הבעיה המרכזית של פליקס - הוא יותר מדי מוכוון מטרה, פחות מדי נמצא שם בשביל לספר סיפור. אני מסכימה עם חנה לגבי אנציקלופדיות בנושאים שונים. גיל 5 הוא גיל מדהים מבחינה זו. הם מתעניינים ועם יכולת מדהימה לזכור פרטים וללמוד דברים מענינים לעומק. אצלנו הצליחו מאוד: האטלס הגדול של החלל, האטלס הגדול של הדינוזאורים והאטלס הגדול של החיות. בסדרת הספרים הלימודיים הצליחה אצלנו מאוד סדרת "פצפונטבע" של מירי לשם. יש לנו את הספר על הצמחים, על הציפורים ועל הדגים. שלושתם להיטים ואני מאוד אוהבת אותם כי הם בנוים (לדעתי)נכון, ומצוירים ידנית.

אוי מיכאל אנדה...

כמה אהבתי את מומו ואת הסיפור שאינו נגמר. כמה אני כבר מחכה שיערונת תהיה בת 5 ונוכל לקרוא אותם יחד.

שלושת הספרים של מסעות פליקס

זה ב-ד-י-ו-ק הגיל עבורם ואם יישמרו במצב טוב אז יישארו גם מרתקים דיים לאימוני קריאה. כ"כ אנציקלופדיות לילדים על נושאים ספציפיים שמעניינים את הילד. ספרים מצחיקים עבדו אצלינו נהדר - למשל, "דיונון נשאר דיונון". זה כמעט הומור למבוגרים בחלק מהספרים הללו - אבל את הילדים זה מצחיק.

ספריו של

פאול קור על כספיון, המטפס הקטן. סיפור על במה של מיריק שניר והסידרה של הסיפריה הקטנה. כל ספרי החזרה כמו בוקר בהיר אחד, לילה חשוך אחד, חנה בננה

נעה גל

New member
כולם!

הספרים של מיריק שניר הם מקסימים, אבל, לא הייתי קונה אותם במיוחד לגיל 5. כלומר, אם הם היו לי בבית אולי הייתי נעזרת בהם בראשית הקריאה (כמו שכתוב עליהם) אבל, לא הייתי קונה אותם במיוחד למטרה זו. כלומר, אם אני חושבת על אורן (עוד מעט בת 6) ועל הדברים המענינים אותה (אנחנו קוראות עכשיו את "הסיפור שאינו נגמר"), אז לספרים של מיריק שניר חסרה איזו מורכבות שכן נדרשת בגיל 5 (נדרשת ע"י הילדים).

תלוי מהי המטרה

להקריא ולהנות יחד מסיפור- את צודקת לקרא או לנסות לקרא לבד הם מאד מתאימים. אבל אולי עניתי ממקום של אספנית ספרים ומורה לגיה"ר ולא כאם...
ולעניינינו, כל מה שכמעט היה ומה שאולי קרה לקרשינדו ולי לדבורה עומר

נעה גל

New member
גם אני חשבתי, אבל אז הגרשיים לא

נמצאים במקום. חוץ מזה - גיל הרך?

ריניני

New member
החוק (המוזר) של הגרשיים אומר

שהם תמיד צריכים להיות בין האות האחרונה לבין זאת שלפניה, בלי קשר למקום בו באמת מתחברות שתי המילים. או לפחות זה מה שזכור לי משיעורי לשון בבית ספר (18 שנים ago!!). אז בכל זאת - גיה"ר=(ה)גיל הרך

elingo

New member
ממש תודה על כל הרשימה הנפלאה

בגלל שאנחנו כאמור בשליחות בחו"ל יש לי מעין "חור" בכל הנוגע לספרים שמתאימים לילד הגדול. רוב ספרי הילדים שלנו הם ליותר צעירים. דרך אגב- גם הוא מאוד אוהב לאחרונה אנציקלופדיות. הוא יכול להתבונן בהן שעות,על כל פרט ופרט, ולשאול מיליון שאלות. דוקא את שני ה"פליקסים" הראשונים יש לנו והוא מאוד אוהב אותם (למרות השקיפות שהם נועדו ללמד) ומתענין מאוד בתקופות עתיקות...

למעלה