ספרים...התלבטות.

ספרים...התלבטות.

האם ספרים כמו דנידין, השביעיה הסודית וכד' מתאימים לילדה בכתה ב',שקוראת בהתאם לנדרש לגילה? אתמול הסתובבתי שעה עם הילדה , היא נמשכה לכל הסיפורים שכבר מזמן מכירה כמו סינדרלה ושלגיה... ואני משכתי לכיוון דנידין וכד'. האם אני מצפה ליותר מדי? האם הם ספרים "ארוכים" ומייגעים מדי? היא קוראת כ-5 שורות ונמאס לה. אבל אני כן רוצה לעודד אותה לקרוא...ולקרוא ספר שלם.

noa_f

New member
יכול להיות שהם עוד גדולים עליה,

אבל יכול להיות גם שהם לא מדברים אליה? הייתי מתחילה עם ספרים מסדרות של "ראשית קריאה" ואולי אפילו יושבת וקוראת איתה (את עמוד - היא עמוד, או "בקולות") ואז רואה את הרמה שהיא קוראת בקלות. לכי בהתחלה על ספרים שיש להם יותר אוריינטציה לבנות ואל תשכחי שאנחנו גדלנו על קופיקו ודנידין, אבל הם בהחלט יכולים להשמע מיושנים לילדים של היום. זו לא היתה ספרות דגולה, וגם ספרות דגולה לא תמיד עומדת טוב בפגעי הזמן.

ב "כוח המוח" היא נכנעת אחרי פרק

או שניים... אבל מאוס עליי שהיא תקועה בכל אגדות הילדים של גיל 4.... רוצה קצת לאתגר אותה...

פלגיה

New member
הבת שלי קוראת מצויין

עוד מגן חובה. היא עכשיו בכיתה ג', ורק לאחרונה "גילתה" את דנידין ואת השביעיה הסודית. בכיתה ב' כל נושא הקריאה הוא חדש, ולכן לא נורא שהיא הולכת לחומרים "תינוקיים" כמו אגדות שיש בהן 5 שורות לעמוד. אני ממליצה על הקראה של ספר בהמשכים (כלומר שאת תקריאי לה) פרק מדי יום, לפני השינה. זה מה שיכול "לגרות" לקריאה רבה יותר. ספרים מומלצים - ספרי "ראשית קריאה" הם מומלצים יותר מאשר דנידין והשביעיה. יש המון ספרים, כתובים בצורה קלילה ומעניינת. ללא הרבה דרמות ועלילה - סתם סיפורים פשוטים על ילדים בגיל.

יש גם את הסידדרה הזאת ששכחתי כרגע

את שמה (כמעט בתשיעי
) אולי "מנהרת הזמן" שמתארת אירועים היסטוריים אבל בסגנון הרפתקני והילדים מאד אוהבים אותה.

דבורי

New member
../images/Emo45.gif

הבן שלי, בכיתה ב, מאד אוהב לקרוא את מנהרת הזמן. אני שמעתי גם על בנות שאוהבות את הספרים האלה. עוד ספר יפה שאמא שלי קנתה לו - "מהפיכת קליפות התפוזים" או משהו דומה. אמא שלי הקריאה לו את הפרקים הראשונים ואחר-כך הוא המשיך לבד.

הייתי מחפשת ספר שיעניין

את שתיכן ועושה קריאה משולבת- את מקריאה לה קצת והיא מקריאה לך קצת. הבת שלי קוראת ספרים ברמה גבוהה וקשה לי ליזכור מה מתאים לכיתה ב' אבל אולי תתיעצו בחנות הספרים? אני חושבת שיש פה בתפוז פורום ספרים לילדים ונוער. אולי שם יש המלצות עם שמות של ספרים.

התכנים לא תמיד מתאימים

זו תחושתי. הספרים שמתאימים לכתה ב' נראים לי ילדותיים מעט. סיפורי טולי תעלולי ותעלומת מי גנב את הקלמר.... היא אמנם רק בב', אבל מעסיקים אותה ספורים על אהבות, אכזבות...הרפתקאות... ככה זה בעידן השמיניה וחבריה... וקשה למצוא ספרי ילדים כאלה. בעיה.

noa_f

New member
את גרה באזור גוש דן? יש חנות

נהדרת - רק לספרי ילדים, בת"א רח' בן גוריון - לא רחוק מגן העיר, דיאדה וכו'. "ספרי אמילי". את יכולה להתייעץ עם המוכרת, היא מבינה ומכירה המון.

אז נסי לחפש ספר לפי רמת הקריאה ולא

לפי הגיל- נסי את עולמה של רמונה האסופית שרה פשוטה וגבוהה אלרגיה ואם תרצי עוד, אני אציץ בספריה של הבת שלי מחר בבוקר.

iris mom of two

New member
אז חפשי ספר שהיא תהנה ממנו

הבן שלי בכיתה ב', וקורא היטב. אבל למדתי מהבת שלי כשהיא היתה בכיתה ב' שיש ספרים שעובדים ויש כאלו שלא. היום הוא קורא בית העץ הקסום (אוהב מאד את הסידרה שמאד מתאימה לכיתה ב'), ספרים על מלחמת כוכבים, ושאר ספרים עם פרקים. את הספר הארוך הראשון קראנו ביחד כאשר הוא הקריא לנו. הוא בחר את הספר לבד. לקח לו חודש לגמור את הספר, כאשר היום אותו ספר ייקח לו יומיים. בקיצור הדרך לעודד את הקריאה: תני לה לקרוא את הספרים שהיא רוצה. תני לה לפתח את הביטחון העצמי בקריאה. עם עזרה מהספרנית או מוכרת הספרים בחרו ספר מתאים לגילה שהתוכן יעניין את הבת. בלו לפחות חצי שעה בבחירת הספר. קיראו את הספר הראשון ביחד, כמה שזה משעמם לך, שבי איתה. אולי היא יכולה לקרוא את הספר שלה כשאת קוראת ספר משלך. היי שם לענות על שאלות ולעזור במילה קשה. אם היא מתייאשת אחרי 5 שורות זה אחד משני דברים: 1. הספר לא מעניין אותה. 2. זה קשה לה מדי.

shishir

New member
קריאה בכיתה ב' ובכלל קריאה

גם ביתי בכיתה ב' וקוראת טוב וסיפרתי לה שאני מאוד אהבתי את דנידין קופיקו וכו' אבל כשהראתי לה את הספרים היא אמרה לי אמא זה לא בשבילי אין כמעט תמונות אז היא לקחה את קוקי חבקוקי שזהו ספר עם המון סיפורים על אותה דמות והיא מאוד נהנתה בכלל לדעתי לתת להם לבחור את הספר לנסות לכוון אבל אסור לכוון גבוה מדי כדי שלא ליאש מאוד חשוב להם להוכיח לעצמם ולסובבים שהם מצליחים לקרא ספר שלם , אז לאט לאט העיקר שהבטחון העצמי יעלה מספיק שמעודדים לקריאה , והילד רואה מסביבו את בני המשפחה עם ספרים ביד זה יבוא , לא לדאוג

תודה לכולם

אתמול בערב הקראתי לה את דנידין. התכנון היה 2 הפרקים הראשונים... והיא בקושי הסכימה "לשחרר" אותי כשהגענו לפרק חמישי. התחלה טובה. מקווה לשכנע אותה שאת הספר הבא היא תקרא.

ציטוט מהבן שלי:

מה מתלהבים מדנידין שגנב משקה ללא רשות ועושה תעלולים"..אז יש כאלה שלא מתלהבים.. אני כשהייתי קטנה קראתי בשקיקה .

למעלה