ספרים בלדינו

• פותח הנושא lironhallak
  • פורסם בתאריך
L

lironhallak

Guest
ספרים בלדינו

שלום אני מחפש ספרים בשביל סבתא שלי, הבנתי שהכוהנת הגדולה של סיפורת הלדינו היא "מתילדה כהן סראנו" אבל לפי מה שראיתי הסםרים רק עוסקים בתרבות הלדינו, האם יוצאים, יצאו או יצאו ספרים שכתובים בשפת הלדינו? איםה אפשר להשיג אותם? כמו כן, סבתא שלי סיפרה לי שפעם היה יוצא בתורכיה עיתון בלדינו והיה אפשר להשיג אותו פה. מישהו יודע אם זה עוד קיים ואיך אפשר להשיג? ל בקיצור כךעזרה במציאת כל דבר מפורסם שכתוב בשפת הלדינו תתקבל בברכה תודה רבה

Sarika

New member
בבקשה....

שלום לירון, לגבי הספרים של מתילדה כהן סרנו, היא פרסמה מספר ספרים ובהם סיפורים בעברית ובלאדינו. לגבי עיתונים בלאדינו, ישנו עיתון בלאדינו המופיע בטורקיה שנקרא EL AMANESER אתה יכול לרשום את סבתך כמנויה והיא תקבל אותו בדואר, אני מצרפת קובץ של טופס ההרשמה.

Sarika

New member
עיתון נוסף שמופיע בארץ

נקרא AKI YERUSHALAIM הרבעון אקי ירושלים ניתן להזמין את הרבעון "אקי ירושלים" ואלו הטלפונים שצריך להתקשר אליהם: מר משה שאול טל. 02-5795504, סלולארי: 051-381140. וזה מגיע 3-4 פעמים בשנה, תמורת סכום מסוים. יש בו כתבות על המורשת, סיפורים של אנשים, קטעי ספרות, והוא כתוב בלועזית. מכיל בערך כ- 90 עמודים, ומצורפים אליו עמודים מספר על מה שקורה בקהילת הלאדינו בארץ ובעולם,

למעלה