ספריי היסטוריה

exit_from_here

New member
ספריי היסטוריה

אם מישהו יכול להמליץ על ספריי היסטוריה שונים בנושאים שמיד אגיד אני אשמח.עדיף ספרים שיצאו בשנים יותר מוקדמות כי הספרייה אצלנו לא מי יודע מה חדשנית....נושאים: *מלחמות העולם 1 ו2 (ועוד כמה שנים יהיה 3?זה כבר שרשור אחר)(ו"עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי" מגיע אליי שבוע הבא על שניי כרכיו) *רומא ויוון. *הממלכה היהודית שלמרבה הפתעתי שכחתי את שמה... *המושבות+צרפת נגד אנגליה וההונים (אם אני לא טועה) בתחילת ארה"ב. *מלחמות האזרחים בצרפת וארה"ב. *נושאים אחרים שאתם חושבים שמעניינים יתקבלו בברכה. עדיף שהספרים יהיו יותר מרמה של ביצפר או משו כזה...שיהיה אפשר ללמוד מהם כמו שצריך.דעות כמה שיותר אובייקטיביות (אם יהיה כזה ספר אני מאוד אתפלא) תודה מראש איל

אז ככה:

1. המלכה היהודית שאת שמה שכחת נקראה ממלכת החזרים (Khazar), ורבי יהודה הלוי התייחס אליה כממלכת הכוזרים. 2. המלחמה שאליה אתה מתייחס באמריקה היא מלחמת שבע השנים (1756-1763), והמתיישבים האמריקאים דווקא נלחמו לצד בריטניה, ככללו של דבר. בסיום המלחמה הזו הפסידה צרפת חלק ממאחזיה באמריקה ובאופןן כללי נאלצה לוותר על חלומות עליונות בעולם החדש. אגב, במלחמה הזו ממש לא השתתפו הונים. 3. אובייקטיביות זו תכונה שהיסטוריון טוב לא מצטיין בה. להיסטוריון טוב יש עמדה, והוא משתמש בעובדות הידועות לו כדי לבסס אותה. מה שצריך להיות זה יושר אינטלקטואלי, כדי שאם יראה שהעובדות סותרות את דעתו ההתחלתית, הוא יוכל להודות בזה. 4. ברוך הבא לפורום שלנו

hastings

New member
לגבי המלחמה

המושבות באמריקה דווקא היו לצד הבריטים במלחמת שבע השנים. וולף כבש את קוויבק בעזרת מתנדבים מקרב בני המושבות. יכול להיות שהוא מתכוון למלחמת 1812 (שנמשכה עד 1815 אאל"ט) בין בריטניה לארה"ב, שבה הצרפתים סייעו לאמריקאים. לגבי ההונים, אולי הוא מתכוון לחיילים ה*הסים* (בני המדינה הגרמנית הסה) שהיו חיילים שכירים של הבריטים. אני יודע לבטח שהם נלחמו בשירות הבריטים במלחמת העצמאות האמריראית, אני לא בטוח אם הם עדיין היו באמריקה ב 1812.

exit_from_here

New member
תודה ו....

1)כוזר...ברח לי מהראש...אני זוכר שהיה פה דיון אחריי הכתבה במעריב אני יחפש אותו בארכיון. 2)אני בטוח שהייתה מלחמה של צרפת והמושבות נגד בריטניה פשוט זיכרון זה לא הדבר הכי חזק אצלי...
. 3)שמתי לב.... 4)אני לא חדש אני פשוט לא כותב.....אני פה עוד מההקמה...(אפשר לחשוב כמה זה רחוק...)

טוב בקשר לכוזרים

יש ספר של אברהם פולק 1) כזריה:תולדות ממלכה יהודית באירופהמשנת 1944 הוצאת מוסד ביאליק. וישנו סרט של הטלווזיה הישראלית של ערוץ אחד בכיכובו של אהוד יערי בשם הכוזרים.... מקווה שיכלתי לעזור לך האייל

המלצה בנושא רומא יוון

אני קלאודיוס של רוברט גרייבס - אני קוראת עכשיו - מה זה נהנית!

נעמי אפשר למשיך למליץ לך

על הספר הממשיך של הספר אני קאלדיוס הוא קאלדיוס האל ואישתו מיליסנדה (המשך טוב) ולהרבה סופרים קשה להתעלות על גרייבס...עוד המלצה אבל זה לימי הרנסנס המשפחה של מריו פוזו על משפחת בורג´ה ....ספר טוב וחזק

למעלה