ספריית הדרכה

rinani

New member
ט"ו בשבט../images/Emo39.gif

אוקי מצאתי אצלי בבית פעיליות לט"ו בשבט אז למי שצריך הנה כל מיני דברים שאתם יכולים לעשות:
משחק הזיכרון-כל חניך מקבל 4 פתקים בכל פתק הוא רושם אסוציאציה שעולה לא בקשר לט"ו בשבט אחרי זה הופכים את כל הדפים והמטרה היא לשחק משחק זיכרון ולמצוא כמה שיותר זוגות.
לא נפסיק לשיר-מחלקים את הקבוצה לשניים כל קבוצה בתורה צריכה לשיר שיר שקשור לצמחים ,פרחים או ט"ו בשבט הראשונה שנתקעת בלי שיר מפסידה.
דומינו פתגמים לט"ו בשבט-מכינים כרטיסי דומינו שבצדם האחד פתגם הקשור לעצים ולאנשים ובצדם הפרוש של פתגם אחר מתחלקים לשתי קבוצות כל קבוצה מקבלת חצי מהכרטיסים משחקים משחק דומינו רגיל כאשר כל קבוצה בתורה צריכה לשים כרטיס שיתאים לפירוש הפתגם או להתאים פירוש לפתגם הקיים. רשימת פתגמים: להכות שורשים-להיאחז במקום בחור כארז-חברמן בול עץ-קשה תפיסה נתלה על אילן גבוה-מסתמך על הגדול ממנו לרדת לשורש העניין- להעמיק איש תחת גפנו ותחת תאנתו-ימי אושר ושלווה לעקור מן השורש-לחסל תופעה מיסודה התפוח לא נופל רחוק מן העץ-הבן דומה לאביו לא דובים ולא יער-לא היו דברים מעולם אתם מוזמנים להוסיף עוד... יש לי עוד בחוברת אז עם מישהו צריך שיגיד
בינגו עצים ופרחים-מכינים לוחות בינגו ובכל לוח רושמים שמות שונים של עצים ופרחים המדריך מקריא הגדרות החניכים צריכים לנחש איזה פרח/עץ זה. הגדרות: שקמה- "היו היו כאן פעם_____ חולות מסביב וגם נוף" אקליפטוס-באמצעותי ייבשו הביצות מי אני? חרוב-פירותי כמו דבש תרמילי ארוכים ומלאי זרעים מי אני? אורן-אם חור לך בחולצה בעזרת עליי תפתור את הבעיה מי אני? צבר-מתוק הבפנים והחוץ קוצני אני דימוי כל ישראלי מי אני? כלנית- לטיול יצאנו ____ מצאנו תמר- צדיק כ____ יפרח יפרח אשל- שמי הוא כמו מאכל מחלב מי אני? יש עוד אבל אין לי כוח לרשום את הכל עכשיו מי שצריך אני ירשום לו
חידונים-א. הוא -חטא באכילת פרי היא-בה ישכב לעולם לנוח(אדם-אדמה) ב. הוא יליד כרמי סמדר היא תפארת פרי ההדר.(אשכול-אשכולית) ג. הוא בו השתיל בוחר לשבת היא קפד ראשו נבט (עציץ-ציץ) טוב אני ימשיך אחרי זה כבר אין לי כוח ואני צריכה ללכת יום טוב!

rinani

New member
עם אחרונה שאני אומרת

חברה, אני עושה קובץ פעולות בשבילי ובשבילכם שישמש את כולנו להרבה זמן. כל מי שיש לו פעולה טובה שהעביר או חשב עליה נא לרשום אותה כאן או לשלוח לי מסר עם הפעולה או באיימיל שלי כמו שכבר עשו כמה אנשים אפשר אפילו באי סי קיו איימיל:[email protected] icq:15664550 תקשיבו זה ממש חשוב במקום שכל אחד ישאל תגידו איזה פעולה טובה עשיתם או אני צריך עזרה בפעולה הזאתי נעשה קובץ ענק של פעולות שיכול לשמש את כולם אז חברה אל תתאצלו ותרשמו פעולות....

זורקה

New member
הפעילות הכי טובה לט"ו בשבט

היא לקחת את החניכים לטיול! רצוי עם פעילויות בדרך כמובן. קשת אני כועסת עלייך! וואף וואף!

rinani

New member
מקפיצה...

זה חשוב חברה .. למה אתם לא רושמים פעולה אחת מה כבר ביקשתי????

פעולת סבלנות והקשבה

מכירה את המשחק עם התפוז? זה שנגד אלימות? מוציאים שני חניכים מהחדר ולכל אחד נותנים כרטיס עם סיפור, בסיפור לחניך כביכול יש בת שהוא צריך להציל כי היא חולה, אצל אחד החניכים רשום שניתן להפיק את התרופה רק מהקליפה של התפוז ואצל השני רשום שניתן להפיק את התרופה רק מהמיץ של התפוז. החניכים לא יודעים מה רשום אצל כל אחד ונכנסים לחדר שיש בו מראש רק תפוז אחד החניכים יודעים שעליהם להשיג את התפוז. השאלה היא האם הם יריבו עליו? או שיקשיבו אחד לשני ויראו ששניהם זוקוקים לחלקים שונים בתפוז? יש גם את המשחק עם השוקולד, שהמדריך יושב עם שוקולד ואומר לחניכים שאם הם רוצים שוקולד עליהם לנסות ולקחת ממנו, המדריך לא נותן לחניכים את השוקולד גם כשהם מנסים לקחת בכוח. המדריך נותן את השוקולד רק כשחניך בא ומבקש יפה ממנו את השוקולד מקווה שזה עזר קצת...

rinani

New member
תודה מתוקה..

זה לא בשבילי זה בשבילכם רק שאף אחד לא ממש מבין את זה

RMXXX

New member
ביום ראשון

כשהמועדון שלנו יהיה פתוח, אני יביא משם כמה פעולות... כרגע אין לי את זה פה...

rinani

New member
יופי!

יש כבר מלא פעולות בקובץ שלי וזה יהיה נהדר עם יצטרפו עוד פעולות וככה יהיה לנו אפילו מרכז הדרכה...

בקרוב אני אכתוב לך עוד פעולות

פשוט עכשיו אני לא אספיק, אני צירכה לעשות עבודה מעצבנת לבית ספר.... ולמרות שאני מחבבת את חנוך לווין אני עדיין שונאת אתהמורה לספרות :)

אפשר גם הצגות... :)

אפשר לבקש מהחניכים למצוא תחפושות מהטבע ולהציג הצגה על טו בשבט... אפשר שתיים או שלוש קבוצות כדי ליצור תחרות... מצחיק ומבדר..

למעלה