ספריה ציבורית

anish1

New member
ספריה ציבורית

משהו יודע היכן ישנה ספריה ציבורית הקרובה לאיזטר דיזנגוף, בן יהודה, אבן גבירול? אשמח לדעת. תודה

55

New member
היי אני לא גרה בתל אביב אז אולי זה

יכול לעזור שם עסק 03-6953257 תל אביב קפלן 6 גנזים מכון ביו-ביבליוגראפי .1 03-5250499 תל אביב ביאליק 26 מרכז למוסיקה וספריה ע"ש פליציה בלומנטל .2 03-5171165 תל אביב אחד העם 9 ספריה עירונית מגדל שלום .3 03-5281751 תל אביב ברנר 14 ספריה ע"ש י.ל. פרץ .4 03-5176764 תל אביב קלישר 48 ספריה ע"ש פ. קורסקי .5 03-6810181 תל אביב הקשת 2 ספרית בית עמיעז .6 03-6478556 תל אביב קיציס 23 ספרית הדר יוסף .7 03-6917647 תל אביב טירת צבי 9 ספרית יאיר השלומי נחלת-יצחק .8 03-5079999 תל אביב רובינשטיין 14 ספרית יפו ד' .9 03-6490740 תל אביב קהילת קליבלנד 4 ספרית נווה שרת .10 03-6470026 תל אביב אבנר 1 ספרית צהלה .11 03-6421079 תל אביב דרזנר דב 2 ספרית רמת אביב ג' .12 03-6910141 תל אביב שד' שאול המלך 25 "שער ציון" בית אריאלה מקווה בכל אופן

asaf2000

New member
מה עם בית אריאלה?

ברחוב שאול המלך...הספריה הכי טובה, לא?

danezeq

Member
זה נכון שבבית התאומים תיהיה סיפרייה

עירונית פתוחה לציבור? איזה כיף! סיפרייה בבניין אקלקטי משופץ ומפואר - אני מקווה שזה נכון אם כן אני עוד אולי אקרא ספרים

מתלהב

New member
אה, נכון. אבל, האמת, קצת קטן בשביל

ספרייה עם אולמות קריאה וכו'..אולי ספרייה בנושא מסוים אחד.

danezeq

Member
זאת בטח תיהיה ספרייה שכונתית

המבנה נראה לי מספיק גדול לא צריך אולמות, לא כל סיפרייה היא בית אריאלה אבל מה שאני לא מבין הוא מה יהיה עם הקומות? אף פעם לא ראיתי סיפרייה של כמה קומות (טוב, לא בהייתי הרבה ספריות..
)

four seasons

New member
סיפריות ציבוריות בתל אביב...

במרכז גולדה בר"ח שאול המלך. סיפריית בית אריאלה - שער ציון, הסיפריה המרכזית בעיר, סיפריה מרשימה וראויה עם מעל לעשרה חדרים שמוקדשים לנושאים שונים, החל מחדר עיון, לאוסף תמונות, למוסיקה, לתאטרון ומחול, לסיפריה מישפטית, אחד העם, אומנות (השאלת יצירות בתשלום), אינטרנט (בתשלום), סיפריית השאלה (בתשלום) ועוד. מאחורי מוזאון ת"א לאומנות יש את סיפריית שלום עליכם (הסיפריה להומור) במבנה היסטורי קטן שמזכיר מאוד את קולנוע מוגרבי שנהרס, מאוד מומלץ לבקר בה, עם השלמת המיגדל הסמוך לה (מגדל המוזאון) גשר מעוצב יחבר בינה לבין הכיכר הגדולה שמשותפת לסיפריית בית אריאלה, מוזאוןת"א לאמנות ובתי המשפט המחוזיים. במוזאון תל אביב לאומנות יש סיפריית אומנות ואדריכלות מהיפות בעיר (הכניסה בתשלום 15 ש"ח, איני יודע אם אפשר להכנס רק לסיפריה. הסיפריה למוסיקה בר"ח ביאליק (בין בית העיריה הישן לבית ביאליק. הסיפריה באוניברסיטת ת"א - סיפריה בביניין מרשים וענקית (בתשלום, אם אני לא טועה 30 ש"ח) הסיפריה המתוכננת בבית התאומים (אם אני לא טועה, מדובר בארכיון ואיני יודע אם יהיה פתוח לציבור, במידה וכך זהו עוד מחדל, גם ארכיון העיר ת"א שהיה בבית העיריה ברחוב ביאליק אינו פתוח לציבור). אני מניח שיש עוד מספר סיפריות קטנות שאיני מכיר, אשמח אם מישהו/י יערוך סקירה ויפרסמו כאן, בין אם מדובר בסיפריה שפתוחה או סגורה לציבור. האמת בושה וחרפה לעיר גדולה ומרכזית כתל אביב במדינת ישראל שמכונה "עם הספר", יש כל כך הרבה נושאים שאפשר לבנות סיפריות ציבוריות פתוחות לציבור.

four seasons

New member
והצעה ורעין לעיריית ת"א...

לפתוח שלוחה של הסיפריה המרכזית בית אריאלה בתחנה המרכזית החדשה, גם סיפריה לשימוש תושבי דרום העיר וגם סיפריה שתחשף לכחצי מיליון איש מכל הארץ (ובעתיד גם תיירים) שעוברים בה כל שבוע וגם עשרות אלפי נוסעים ביום שיגיעו אליה עם השלמת חיבור התחנת רכבת ההגנה לתחנה המרכזית, לדעתי זה מדהים, התחנה ענקית ואפשר לשלב בה שלוחה של סיפריה ציבורית.

למעלה