סיפריות ציבוריות בתל אביב...
במרכז גולדה בר"ח שאול המלך. סיפריית בית אריאלה - שער ציון, הסיפריה המרכזית בעיר, סיפריה מרשימה וראויה עם מעל לעשרה חדרים שמוקדשים לנושאים שונים, החל מחדר עיון, לאוסף תמונות, למוסיקה, לתאטרון ומחול, לסיפריה מישפטית, אחד העם, אומנות (השאלת יצירות בתשלום), אינטרנט (בתשלום), סיפריית השאלה (בתשלום) ועוד. מאחורי מוזאון ת"א לאומנות יש את סיפריית שלום עליכם (הסיפריה להומור) במבנה היסטורי קטן שמזכיר מאוד את קולנוע מוגרבי שנהרס, מאוד מומלץ לבקר בה, עם השלמת המיגדל הסמוך לה (מגדל המוזאון) גשר מעוצב יחבר בינה לבין הכיכר הגדולה שמשותפת לסיפריית בית אריאלה, מוזאוןת"א לאמנות ובתי המשפט המחוזיים. במוזאון תל אביב לאומנות יש סיפריית אומנות ואדריכלות מהיפות בעיר (הכניסה בתשלום 15 ש"ח, איני יודע אם אפשר להכנס רק לסיפריה. הסיפריה למוסיקה בר"ח ביאליק (בין בית העיריה הישן לבית ביאליק. הסיפריה באוניברסיטת ת"א - סיפריה בביניין מרשים וענקית (בתשלום, אם אני לא טועה 30 ש"ח) הסיפריה המתוכננת בבית התאומים (אם אני לא טועה, מדובר בארכיון ואיני יודע אם יהיה פתוח לציבור, במידה וכך זהו עוד מחדל, גם ארכיון העיר ת"א שהיה בבית העיריה ברחוב ביאליק אינו פתוח לציבור). אני מניח שיש עוד מספר סיפריות קטנות שאיני מכיר, אשמח אם מישהו/י יערוך סקירה ויפרסמו כאן, בין אם מדובר בסיפריה שפתוחה או סגורה לציבור. האמת בושה וחרפה לעיר גדולה ומרכזית כתל אביב במדינת ישראל שמכונה "עם הספר", יש כל כך הרבה נושאים שאפשר לבנות סיפריות ציבוריות פתוחות לציבור.