ספריה והדרכה

hadasbaril

New member
לספרית ההדרכה: משחקי חורף!

אני מדברת על משחקים שמיועדים לחמם ולהתחמם לפני פעילות בזמן החורף.משחקים שורשים הרבה תזוזה. (מי שמכיר תשיר על ברני עם : הי הו חצי, היו הו אחד וכו'). אני אתחיל עם שנים אתם מוזמנים להוסיף. תופסת גרבים - עדיף שיהיה שטיח ותדה לסמינר נח"ל).כולם חולצים נעלים והמטרה היא להישאר גרובים בגרבים. כללים:הלכיה על שש בגבול תחםו.אפשר עם תופס או אפשר שכולם תופסים.יתכן אלים במקצת אלים בוודאות: מציירים עיגול במרכז החדר שוהא רחב מאוד.כולם נכנסים ומטרתם היא להישאר באמצע - העפת האחרים מוחץ למעדל. חוקים: עם הרגלים עברו-פסילה. בהמשך אפשר להוסיף חוקים: כששורקים עוצרים ומתחלילם מחדש. במחיאת כף-נותנםי ידים ועושים סקיפניג\ריקודי בטן...אחר כך אפשר רק בנות או להחזיר אנשים. רצוי לשכבה בוגרת ובלי חפצים חדים:)ניסתי ונהנתי באחד הבקרים בשדה בוקר, למרות שוהעפתי די מוקדם. כמובן גם התעמלויות ומרוצי שליחים אבל תוסיפו בעצמכם:)

kedeman

New member
עוד משחקים?

מישהו? רעיונות לפעולות ופעילויות חורף להעשרת ספריית ההדרכה שלנו

hadasbaril

New member
עזוב שי,אף אחד לא אוהב אותי

או ששרשורי כיף וחברה נעשו חשובים יותר מדיונים ערכיים ועזרה בפעולות.... או שאני פשוט מאוכזבת כי אני מחוץ לתנועה

s h e e p i t

New member
../images/Emo186.gifפעולת חורף../images/Emo186.gif

אז ככה... שבוע שעבר עשיתי פעולת חורף לכיתות ד' הלך ממש טוב... אני אתן לך רעיונות לכמה משחקים.... לפחות את אלה שאני יודעת להסביר והם הצליחו... המשחק הראשון זה "ליצור גשם" משחק קצר לחימום... מישהו מתחיל למחוא כפיים ואז כולם מצטרפים ולאט לאט מוסיפים רעשים עם הרגליים... אפשר להוסיף עוד דברים... . במשחק השני הוצאנו חניך ובחרנו פריט של חורף... החניך היה צריך לזהות את הפריט ע"י שאילת שאלות של "כן" ו"לא". משחק שלישי (זה משחק שהם ממש אהבו אבל אני מזכירה זה חניכים בכתה ד') - מחלקים את הקבוצה ל-2 . לוקחים שמיכה ומרימים אותה ככה ששתי שכל קבוצה לא תוכל לראות את הקבוצה השניה... בוחרים מכל קבוצה חניך שיעמוד בצד של השמיכה סופרים עד 3 ומורידים את השמיכה. ברגע שמורידים את השמיכה כל אחד מהילדים צריך לצעוק את השם של הילד השני. משחק רביעי - זורקים קוביה ומי שיוצא לו המספר 6 צריך לרוץ ללבוש כל מני פריטי לבוש של חורף (אנחנו שמנו צעיף , כפפות וכובע) ורק אחרי שהוא מסיים ללבוש את כל פריטי הלבוש הוא צריך לנסות לאכול קוביית שוקולד בעזרת סכין ומזלג. באותו הזמן שהוא מבצע את כל הפעולות כל השאר ממשיכים לזרוק את הקוביה. במידה ולמישהו יוצא 6 החניך הקודם צריך להוריד את הבגדים ממנו ולתת לילד השני.... אני מקווה שעזרתי... ושהייתי מספיק ברורה... ואני מזכירה זאת פעולה לכתות ד' במידה ומשהו לא ברור וצריך הסבר מפרט יותר אני באייסיקיו : 98023460 אני אשמח להסביר... אז שיהיה בהצלחה

hadasbaril

New member
תוכלי להסביר שוב

תמשחק עם השמיכה,בבקשה. כי לא הבנתי את הסוף.איך הלכה לך הפעולה?

hadasbaril

New member
פעולת חורף מבית"ר

ערב חורף \ ממרכז ההדרכה הורטואלי של בית"ר ערב חורף הוא ערב שכולו כולו כיף בשביל לחמם את האווירה..... לכן אספנו לפניכם משחקים רבים אשר מתוכם תוכלו לבחור את המתאימים לקבוצתכם ולתקציבכם. אפשרות מעניינת להעביר פעילות זו היא בכך שתהפכו את חדר הפעילות לטארבין קטן עם שטיחים ונרות- תכינו להם תה או שוקו ותיצרו אווירה משפחתית וחמימה, כי זה בעצם הרעיון המרכזי של – ה ח ו ר ף ! ! • בין המאכלים האהובים ביותר בחורף הוא הקרמבו המפורסם. ( ומי שבאמת מבין בקרמבו יודע שקרמבו מוקה הוא הכי טעים...) לפניכם מוצגים מבחר משחקי קרמבו: 1. קוואקווה שעל ידי החניכים מרוח קרמבו 2. תחרות בין 2 זוגות שבכל זוג לאחד העניים סגורות ולשני הידיים קשורות וכל זוג צריך לסיים את הקרמבו שלו כמה שיותר, שבעל העניים הקשורות מאכיל את ה"עיוור" 3. תחרות בין שני אנשים-מי מצליח לאכול רק את ציפוי השוקולד ולהשאיר את הקרמבו כמה שיותר שלם. 4. החניכים יושבים במעגל וכל חניך מקבל מספר. המדריך מכריז כל פעם על שני מספרים, ושני החניכים צריכים לרוץ לעבר הקרמבו המונח במרכז המעגל, הראשון שתופס את הקרמבו, גם זוכה בו. * כולנו גורבים גרביים מגניבות בעיקר בחורף, לכן זה הזמן להראות אותם: 1. משיכה בחבל המורכב כולו מגרביים מחוברות אחת לשניה 2. כדור סל גרביים- 2 סלים , והקבוצות המתחרות צריכות לקלוע כמה שיותר גרביים לסל שלה ממרחק מסוים. 3. הקבוצה צריכה להמחיז תאטרון בובות מגרביים לסיפור מוכר כמו כיפה אדומה. 4. מלחמת גרביים- שני נציגים שעומדים על הברכיים וכמובן עם גרביים על כפות רגליהם והמטרה להוריד ליריב כמה שיותר מהר את הגרביים שלו בכל דרך אפשרית. * רעיונות נוספים להפעלות בנושא החורף: o תופסת מטריות- מניחים בחדר הרבה מטריות וכל מי שפותח מטריה אסור לתפוס אותו (תיזהרו שהחניכים לא ישתוללו מדי ומשהוא עוד יפגע בטעות) o מרוץ תולעים בשק"ש- תחרות אשר מותר להתקדם בה רק בתוך שק"ש o "של מי המטריה הזאת" – למצוא כמה שיותר שימושים למטריה ורצוי שיהיה כמה שיותר מקורי. o שירי חורף- מתחלקים לארבע קבוצות ועל כל קבוצה להכין לחן חדש(בסגנון מזרחי, רוק, ראפ,ופופ) וריקוד לשיר חורף מוכר כמו: > שנינו יחד תחת מטריה אחת > גשם גשם משמים > רעמים וברקים בהצלחה והמון חמימות! (אם כבר אז בוא נמשיך בפעולות חורף) -מה עושים בימים גשומים?

בימים גשומים:

-רושמים בקשר שכל אחד יביא משהו שמחמם אותו בחורף, סתם כדי שיהיה נעים בזמן הפעולה בתוך המועדון. אפשר אח"כ לאלתר עם זה איזו פעילות.. לא ממש חשבתי על זה לעומק. -משחק נחמד: כמו מפעל לייצור כדורי שוקולד בפעולת שוקולד- מפעל לייצור שוקו חם שלכל אחד יש תפקיד ב"מפעל".. מישהי שעשתה כזה דבר עם כדורי שוקולד, אמרה שזה גם מגבש את הקבוצה. -טיול בגשם/אם אין גשם-ציד שלוליות! כמובן שצריך לוודא שכולם יבואו עם בגדים חמים ושאין חניך חולה או משהו כזה.. פעילות די שנויה במחלוקת כי ,למשל, לא נראה לי שבקבוצה שלי זה יעבוד.. החניכים יהנו אבל אולי יהיו טלפונים מהורים יותר מאוחר..

שמייני

New member
למישהו יש פעולה על לחץ חברתי?!?!

אני די צריכה רעיונות אז אם למישהו יש זה ממש יעזור לי... אגב... אני כל כך אוהבת את החניכים שלי ואת ההדרכה וזה פשוט הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים!!!!!!!!! ואם לא הכי טוב, אז בין הטובים... isn't life perfect?!?!?

kedeman

New member
המוח שלי נסתם כרגע....

אני עייף מדי כדי להעלות רעיונות אלא אם מישהו יתניע לי את הדמיון.... או אם "תקרבי" אותי למה שאת רוצה... רעיונות? מה יש לך בראש בערך? מה כבר יש לך?

שמייני

New member
אהם... אהם...

האמת שבעיקר משחקים שיכולים להיות קשורים כי רעיונות כללים יש לי... אגב. יש לי רעיון נורא נחמד לפעולה. שמים חניכים בתוך חדר ונותנים להם משחקים עם שתיית מים והראשון שהולך להשתין מפסיד!!! חוץ מזה גם פעולת שקט ששלחתי לאן שצריך כדי שזה יתפרסם, אבל אם מישהו רוצה שישאל... זה ממש טוב ומומלץ...

למעלה