ספרו לשר ההדתה

נירובי1

New member
ספרו לשר ההדתה

BravoMan

Active member
מה?

לא הבנתי מה הקשר של הסיפורים בתמונות:
בסיפור על יום כיפור די מציינים את המציאות: לא אומרים ש-"אלוהים אסר לרכב" אלא אומרים ש-"יש הרבה אנשים שזה מפריע להם".
&nbsp
ואכן כך - יש דתיים שזה מפריע להם (מכאן אפשר לנהל דיון האם לכבד אותם או לא, ואתה בטח מנחש באיזה צד אני אנחת).
&nbsp
בסיפור השני בטח לא מדובר בבית כנסת חרדי או אפילו כיפות סרוגות, כי לא ברור איך נתנו לילדה לשבת יחד עם אבא.
&nbsp
לא כל סיפור שמערב דת הוא "הדתה".
אז ילדה קטנה התפללה - במה זה שונה מילדה קטנה שהביע משאלה על כוכב נופל, או התחננה לפית השיניים?
&nbsp
אתה הורס לעצמך כשאתה זורק פה דברים לא קשורים...

nightjar

New member
נובאמת

הסיפור על כיפור מציג משפט שקרי כאמת ("יום כיפור הוא היום הכי קדוש לכל היהודים"), לדעתי במטרה ברורה.

בסיפור השני צריך לראות את התמונה הכוללת. אם סיפורי פיות שיניים וכוכבים נופלים היו מצויים בספרי הלימוד, ניחא. המציאות היא שסיפורי "יישתבח שמו" מאוד מצויים בספרי הלימוד לבתי הספר הממלכתיים, אבל "אגדות עולם" הרבה פחות, אם בכלל. וגם אם כן מופיעים סיפורי אגדה, ההקשר הוא תמיד אגדתי.

*ביום כיפור נהננו מאוד מהכבישים הפנויים ביישוב וביתי הקטנה למדה סוף-סוף לרכוב על אופניים. תענוג

BravoMan

Active member
ולמה בדיוק הכבישים היו פנויים?

בוא נודה באמת: אפילו עבור אתאיסטים מושבעים, יום כיפור אינו ככל ימות השנה.
אחרת, לא היית מרשה לבתך הקטנה לרכב על הכביש ביום הזה.
&nbsp
המשפט "יום כיפור הוא היום הכי קדוש לכל היהודים" אינו מוצג כ-"אמת" אלא כתירוץ שההורים נותנים לילד לא לרכב על אופניים.
שוב - שים לב שבסה"כ מדובר בסיפור. לא בקביעת עובדות בשטח.
&nbsp
גם הסיפור על התפילה הוא סיפור - אפילו לא כתוב שם שההורים אמרו לילדה "כל הכבוד" שהיא התפללה, ובטח שבטח הסיפור לא עומר שהתפילה נענתה והחייל חזר הבית.
&nbsp
אני באמת מתקשה לראות בטקסטים הספציפיים|האלה| משהו בעייתי.
אני גם יכול להבין למה בארץ מקובל יותר אגדות מקומיות מאשר אגדות מהעולם, אבל כל עוד היחס הוא כאל אגדות, אין זה משנה מנין הן לקוחות.
&nbsp
אם למשל, הסיפור היה מלמד שהתפילה הביאה תוצאות, הייתי מבין אותך.
אבל כאמור זה לא קרה. לפחות לא לפי מה שאפשר לראות בתמונות.

נירובי1

New member
מעבר לתשובתו של nightjar - אני לא רוצה עובדות דתיות יהודיות

בספרים שאינם מורשת ישראל או היסטוריה וגם בהם אני רוצה שיהיה מצויין שרק חלק מהעם מאמין בדברים אלו, וכן שיספרו את האמת על התפתחות הדת, המקרא ואלוהים ושלא ישטפו את מוחם של ילדי ישראל בדברים בהם מאמינים רק חלק מהציבור כגון אמונה בקיומה של איזו ישות דמיונית.
רוצים ללמד מורשת ישראל, בבקשה, אבל לא להסתיר את האמת, שהיא לא האמת של המאמינים

dojee

New member
בדקת שהיא נקבה

חחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה