ספרו לי קצת על חט"ל - מע"מ

MiloM

New member
יש דרכים לנהל דיון

אתה לא חושב שההודעות שלך נוטות לפעמים להיות ילדותיות? מדחיקה או לא, אין שום סיבה להתקיף אותה...

לא הבנת את זה עדיין?

לגרום לאדם לשנות את דעתו בויכוח היא אחד הדברים הכי קשים ביקום, מהסיבה הפשוטה שרוב האנשים תופסים את דיעותיהם כחלק מעצמם, וברגע שהם נדרשים לוותר עליהן הם מרגישים מותקפים אישית, בשלב הזה לרוב הויכוח הופך פחות ופחות רציונלי ויותר אמוציונלי. במקרה הרע תוכל לשמוע בשלב הזה טיעונים מטופשים להחריד עטופים בצדקנות ובבורות, ובמקרה הטוב משהו בסגנון: "שמעתי מה שיש לך להגיד, אבל זאת דעתי וזכותי להחזיק בה". אגב, גם אני נוטה לעשות את "ההדחקה" הזו. ובנוסף אני גם נוטה להתכווח על אף שאני מבין שזה חסר תועלת, זה פשוט מהנה מדי פעם. אבל כבר נגמלתי מהתסכול הנובע מכך שאנשים לא מצליחים לראות אמיתות בנאליות גם אם הן מהבהבות להם בצבע אדום מול העיניים.

kozakish

New member
ברור

מה שאתה אומר חל עליי בדיוק. תחליף ילד ירוק בkozakish וההודעה שלך תשאר נכונה. שאלה כשאמרת :"אמיתות בנאליות גם אם הן מהבהבות להם בצבע אדום מול העיניים" , התכוונת שהן לפעמים גם באור צהוב בינוני, אור ירוק קטן, כל מיני אנשים שמועסקים בקרקס שאפילו האויב של אלוהים לא יצר וכאלה? או שזה לא קשור?

gil levi

New member
זה פשוט לא נכון.

שביעות רצון לא תלוי *רק* באותו באדם, היא תלויה גם בסביבתו ובמצב שהוא נתון בו. בלי קשר לדיון, אני ממש לא מסכים עם גישה קיצונית של "חייך, יהיה טוב". אמנם צריך להסתכל גם על חצי הכוס המלאה ולא להיות דיכאוניים, אבל צריך גם לפעול כדי לשפר את המצב.

טלד

New member
שאלה

מה שאת אומרת בעצם זה שהאושר מתחיל מתוכנו. אני נוטה לקבל את זה. השאלה היא מה הקשר לעתודה? כמו שבעלך נהנה מלהעביר ניירות או ממה שהוא עושה בצבא (ואין לי שמץ של מושג מה הוא עושה) הוא היה יכול להחליט שהוא נהנה משיבוץ כאובייקט הניסוי של פרוייקט כעזעמפ"ת (כושים עם זין ענק שמזיינים פלשטינאים בתחת), וגן אז היית נכנסת לכאן ואומרת שהוא מאושר כי בחר להיות מאושר...

הוא לא מעביר ניירת מצד לצד

והתפקיד שלו כולל שימוש בידע ההנדסי שלו, קרי מי שלא מהנדס מכונות לא יכול למלא את התפקיד הנל. הוא מאושר מהתפקיד בגלל שבתכלס כול מה שקשור להנדסת מכונות מעניין אותו, והמערכת שהוא עובד עליה מעניינת אותו מאוד. זה שיש אנשים שטוענים שהוא מעביר דף מצד לצד- זה כבר בעיות שלהם.

טלד

New member
אבל גם אם הוא היה מעביר ניירות

זה לא היה משנה... הוא הרי היה מאושר, כי ככה הוא. רואה את חצי הכוס המלאה. מה שאני מנסה לומר (ובבקשה אל תתבלבלי ביני לבין ביגרדלייט, אני לא מתכוון לרדת לפסים כ"כ אישיים) זה שאת טוענת שמידת שביעות הרצון של כל אחד לא קשורה לתפקיד שלו, אלא לאופי שלו. ולכן כל הוויכוח הארוך הזה בכלל לא קשור למידת הכדאיות שבללכת לעתודה.

למעלה