ספרות

Mooa-Numi

New member
ספרות

למישהו יש ניתוח של 'לא רגעי שנת, טבע' של טשרניחובסקי?

YaLdoNet 4 EveR

New member
אה.. ואם את צריכה פירוט על החריזה

רק תגידי, פשוט השמטתי את זה כי אני עושה תחרות שורות עם טל וחשקתי בניצחון

מה אתם אומרים?

אולי שרשרו את מיטב הסיכומים שלכם לאלה שלא אוהבים לכתוב במחברת?

v i o L e T

New member
ולמישהו יש את "אמנון אני חולה"?

אגב אופיר תודה על הסיכום :]

בגוגל מוצאים הכל....

אני לא מבין את הכתב שלי עצמי. כתוב לי משהו "רגע אחד היית לי ברכה". איזה שיר זה?! אני חייב ללמוד לכתוב.

YaLdoNet 4 EveR

New member
אה ורצוי לדעת את סיפור אמנון ותמר

שאנלא ממש יודעת אותו.. אני יודעת שהוא אנס אותה או משו. מישו יכול לספק את הסיפור המלא (הנכון)?

צריך לדעת בקטנה נראה לי...

אמנון ותמר-חצאי אחים. אמנון חושק בתמר,ולכן הוא מתחזה לחולה,קורא לה אל מיטתו ואז אונס אותה (רשע). אבשלום אחיה שומע על זה ורוצח את אמנון. עוד משהו?

YaLdoNet 4 EveR

New member
יש איזה קטע..

שהוא מבקש שילבישו אותה במלא תכשיטים ובגדים יפים.. לא? נו לוידעת ספרו הכל, זה מעניין גם בלי קשר לספרות

YaLdoNet 4 EveR

New member
עוד בקשות

לא הכתיבו/נתנו לנו שום סיכום על שירה מודרנית.. ופאק זה השירה הכי מעצבנת שיש!
לא מבינים כלווום.. למישו יש סיכומים לשירים: הייתה לי בריכה, אבי (זכר אבי עטוף בנייר לבן, כפרוסות ליום עבודה...), ספר שיריי (של רחל), עוד חוזר הניגון, לתמונת אמא

Mooa-Numi

New member
אין לי סיכום, אבל ממה שאני זוכרת?

זה לא מסודר, אבל זה גם בסדר. עוד חוזר הניגון זה שיר ארס פואטי (מתעסק בכתיבה ובתהליך כתיבתה) ומתאר את חייו של המשורר שהניגון (כוח היצירה והטירוף שמתלווה לזה, פחות או יותר) נמצא בו. בבית הראשון יש חזרה שלוש פעמים של "עוד": עוד חוזר הניגון, הדרך עודנה נפתחת, מחכים עוד לך. עוד= עדיין. הניגון, ממנו המשורר מנסה להתרחק עדיין נמצא בתוכו, ועוד יהיה. אין טעם לנסות לברוח ממנו, כי זה לשווא ("שזנחת לשווא"). מטאפורה- הדרך עודנה נפקחת, החיים עדיין פתוחים. המשורר עדיין הולך, מחפש, נודד, החיים, החוויות (ענן בשמיו, אילן בגשמיו. זה סוג של ניגוד, וגם- ענן וגשם: סערה כלשהי שתעבור עליו) עדיין מחכים לו. הוא קורא למשורר "עובר אורח" על מנת להדגיש שחייו של המשורר הם חיים של נוודות, של חוסר יציבות, של אדם שבא והולך, אין לו אף פעם מקום משלו. בבית השני מסופר על החוויות שהמשורר יפגוש בדרכו: מזגי אוויר סוערים (רוח, ברקים, סערה) ותמונות טבע (כבשה, איילת). יש ניגוד, כי הוא יראה הרבה חוויות. הברקים והרוח הם לא רק מזג אוויר חיצוני, הם גם פנימי- סערה בתוכו, רוחות שיעברו בו, הוא יתנדנד בין דברים.. הכבשה ואיילת מעידות על התבייתות כלשהי, אך גם זה זמני, הוא לא נהנה מחברתן וממשיך ללכת. הבית מסתיים בשני מקפים- חוסר סיום, ההמשכה הזאת. הבית השלישי מתחיל בשני המקפים שבו הסתיים הבית הקודם (נראה לי). ידיך ריקות- אין לו שום דבר, אין לו במה להאחז/ נקודת אחיזה בעולם עירך רחוקה- ביתו תמיד יהיה רחוק ממנו, כי אין לו בית/ מקום בעולם. ולגבי השורות האחרונות אני לא סגורה אז בפעם אחרת.

YaLdoNet 4 EveR

New member
אני שונאתתתתתת את השיר הזה!!@~#*%$

חרא שיר! אלתרמן יא שיכור מתהולל!!! זה שיר לא מובן בשיט.. מה הקשר בין הניגון לטבע ופתאום לכבשים ופתאום לצמרת. יוווו זה כזה שיר אידיוטייי

the xecutioner

New member
לא אמור להיות קשר בין ניגון לטבע

זה בדיוק הניגוד בינהם - ניגון=עולם האומנות, טבע=עולם המציאות זה חלק מהרעיון של השיר....

למעלה