ספרות מקצועית - היכן ?

ננה f

New member
ספרות מקצועית - היכן ?

באתרי האינטרנט הרבים העוסקים בבעיות התקשורת לסוגיהן , מופיעים ספרות מגוונת , עזרים (קלפים) , תוכנות ועוד . למיטב ידיעתי לא קיים בארץ "בנק" של מחקרים/ספרים/עזרים וכו' המיועד לעיון הורים נבוכים , שמתקשים להחליט מה מתאים לילד שלהם ומה הם צריכים לקרוא/לרכוש. לא בבית לורן , לא בעמותות השונות , ולא ע"י משרד החינוך לשלוחותיו . בהתחשב במחירי הספרות והעזרים, מדובר במאות שקלים (כשרות ויותר דולרים) ויבוא אישי מחו"ל ,שיתכן שאינו מתאים בכלל , אבל נוכל לדעת רק אם נרכוש במיטב כספנו, ואז ניווכח בטעות. אם אני צודקת -אלי הגיע הזמן לעשות משהו? . שאלות: 1. האם מישהו יודע על מאגר (ולו גם חלקי) של חומר הר"מ , שניתן לעיין בו ללא תשלום ?האם הוא מעודכן ? תלמה - יש חומר במתי"אות שאפשר לעיין בו? ואם כן = האם צריך לבקש "טובות" כדי להגיע אליו? 2. יש למישהו רעיונות לאילו גורמים לפנות ואיך להזיז אותם ? סופשבוע נעים וחגים שקטים על כולנו ננהf

מעט המלצות ...

אמא של נמרוד ממליצה על: אוטיזם פשר החידה ; מחברת אוטה פרית' ; הוצאת ספרית פועלים (מעולה להורים ולאנשי מקצוע) הכשר לקשר ; עורכות סוזן לוינגר ופנינה קליין ; הוצאת אח (טוב לאנשי מקצוע)טלפון
04-8727227​
תסמונת אספרגר מדריך מעשי; ; הוצאת אח (לאנשי מקצוע ולהורים) טלפון
04-8727227​
ספרים נוספים בהוצאת אח שיש לתהות על קנקנם: 1. כיצד לטפל בבעיות תקשורת בקרב ילדים בגיל הרך 2. תמיכה בילדים עם בעיות תקשורת 3. קריאה בגיל צעיר מדי - תסמונת ההיפרלקסיה, כיצד לעזור ולהבין את צרכיו של הילד ההיפרלקסי (מתאים לילדים שאובחנו כאספרגרים ולמדו לקרוא בגיל צעיר)

ספרות בתחום אוטיזם ואספרגר

היי ננה, את יכולה לראות בשער הכניסה אל הפורום את השרשור שמתייחס לספרות מומלצת. יש שם הרבה ספרים שנמצאו יעילים עבור אנשי הפורום ואני מאמינה שחלקם יהיו טובים גם עבורך. התרגום של גרינשפן בעברית יכול לתת לך תשובות גם על שיטת DIR ויישומה. גם אני חושבת שבית לורן הוא המקום הראשי שבו מרוכז חומר בנושא. קיים גליון שפורסם לפני פחות משנה ע"י ארגון קלינאיות התקשורת והוא מרכז הרבה מאמרים על ההפרעה ושיטות הטיפול. ככלל מה שיש במתיאות תלוי באנשי המקצוע הנמצאים שם. שווה לבדוק עם המתי"א של רונית יכולה לתת לך מענה. אני תמיד ממליצה לפתוח את המידע הקיים באינטרנט לפני שרצים לקנות ספרים. מקווה שעזרתי קצת.

ננה f

New member
תודה לכולכם על התשובות.

1.בבית לורן , אם יש , זהו מידע מתורגם , ומעט ספרים שאינם חדשים. כמובן ישנה ספרות שלרובנו יש בבית , ולא נס ליחה... אישררתי עם המידענית , והובטח לי שיטפלו בזה . זה דורש תקציב רב , כי אכן הספרים בחו"ל ,קלטות הוידאו , התוכנות והקלפים יקרים מאוד . אני מקווה שימצאו שם, באלו"ט, בעמותות השונות ובמשרד החינוך ובאוניברסיטאות -תקציבים לעדכן את הספרים ולו רק לעיון אנשי המקצוע , ואולי אנחנו ההורים נצא נישכרים.. 2. אבדוק את ההמלצות , ואשמח לגלות שטעיתי.. שנהטובה

למעלה