ספרד

אביצורה

New member
ספרד

אני שוקלת מעבר לספרד. אני מתכננת להגיע ביולי לחודשיים ואז לבדוק בתי ספר ואיזור מגורים. רק אז אשכיר דירה. שהות של חודשיים בדירה על בסיס יומי יקרה מאד. יש למיששהו רעיון? אני עם דרכון צרפתי. מה ההליך שאני צריכה לעשות כדי להרשם לביטוח בריאות בספרד? מה ההליך כדי לרשום ילד לבית ספר?(כתה א') יש למישהו טיפים? חשבון בנק: לפתוח שם? איך מעבירים כספים באופן סדיר? ממשיכים לשלם ביטוח לאומי?ובכלל...אם מישהו מכיר טוב את נושא ההגירה לספרד(ברצלונה) אשמח להיעזר בו.
תודה ושתהיה לכולנו שנה מבורכת

טיפים -

את ספרד אני לא מכירה, אז אוכל להציע לך הצעות כלליות:
1. ביטוח בריאות:
א - ללכת לשגרירות הספרדית ולשאול אותם על ביטוח בריאות.
ב- לצאת מהארץ על תקן של חופש ולהמשיך לשלם מספר חודשים עד שתסתדרי.
ג- ברוב הארצות ביטוח בריאות הוא חובה, אני לא יודעת לגבי ספרד.

2. מגורים:
א - אילו דברים שתוכלי לפתור רק במקום, לעומת זאת: גוגל תרגומים עושה פלאים:
תבקשי לתרגם לשכור , דירה, ברצלונה - ואני מניחה שבעזרת הצרפתית תגיעי רחוק

3. בנק
את צתטרכי איכשלא יהיה לפתוח חשבון בנק שם.
העברות כספים יקרות, ואפילו אם לא - מעצבנות.
הייתי מציעה לך לפתוח שני חשבונות Paypal - אחד לחשבון בישראל ואחד לחשבון בספרד
אפשרות אחרת - להוציא כספים מזומנים בעזרת הכספומט ולהפקיד לחשבון שלך

4. ביטוח לאומי
את בונה זכויות באמצעות הביטוח הלאומי. הרבה ישראלים ממשיכים לשלם - רק כדי לבנות ולשמור על זכויות.
מה התנאים של ביטוח לאומי עצמו - איני יודעת.
ברגע שתתישבי בספרד ותתחילי לעבוד שם (קשה, קשה קשה עכשיו בספרד) - תפלי תחת המערכת הסוציאלית הספרדית

אביצורה

New member
תודה נעמה

אכן חשבתי לצאת על תקן של חופש ובכל מקרה מעוניינת להשאר תושבת ישראל מבחינת ביטוח לאומי. אני מניחה (לאחר בירורים) שאכן אין בעיה להרשם בעירייה עם חוזה שכירות ואז לקבל ללא המתנה בטוח בריאות. אני בודקת באתרים צרפתיים וספרדיים לגבי שכירות. העיניין הוא איך מתארגנים בלי ממש להכיר איפה (יש לי מידע לגבי איזורים שכדאי) ואיזה בית ספר ואם יש מרכז קאנטרי ליד (חשוב לי) ובכלל...לגבי חשבונות PAYPAL אני אבדוק את הנושא. תודה. אגב להוציא כספים עם כספומט לא יקר מאד? תודה על הטיפים.
אם מישהו מכיר את ברצלונה אשמח לשמוע ממנו. אגב עניין העבודה לא רלוונטי. לא מתכננת לעבוד במערכת הספרדית. זה הייתרון הגדול מבחינתי מכיוון שעובדת לא תלוייה במקום מגורים.

בשמחה - אם תעברי בסוף

שלחי כתובת, שיהיה לחופש , משהו

או שנעשה החלפות - אמסטרדם - ברצלונה (אחחחחחחחחחחחחחח, ברסה !)

אני גם עובדת שלא תלויה במיקום, ויש לי לקוחות בישראל.
אם תרצי אסביר לך איך אצלי זה עובד.
בכספומט לא יקר מדי, לפחות לא מהבנק ההולנדי שלי.
פחות או יותר רק הפרשי שער.

גםאני5

New member
אולי בפורום הורים בחו"ל (קישור בתפריט משמאל)

כותבים הורים בספרד?

למעלה