ספרדי מחפש שורש

ספרדי מחפש שורש

שלום ידידי הספניולים זה עתה הגעתי לאתר (בחור חדש בשכונה) ואני מרגיש ממש בבית כאשר אני קורא בפורום אני בוש ונכלם שרק עכשיו בגילי (59) התחלתי להתחבר רגשית למקורותי הורי ילידי סלוניקי ומיותר לציין שספגנו אחותי ואני מנה גדושה של יהדות ספרדית החל מבורקס בשבת שירים ביוונית שהושמעו בקול קפריסין דרך בומואלוס בפסח וגומר בספניולית מצוחצחת מפי סבתותי והורי אך תמיד תמיד הקפדנו לענות בעברית תמיד התבישתי במוצא ה"נמוך" עלק של הורי בהשוואה להורי חברי לכיתה משכילים ממוצא אשכנזי כמובן כעת אימי נמצאת בבית אבות וכשרוחה נחה עליה היא מפליגה בסיפורים מהעבר ואני יושב ומקשיב ומחבר אותם כמו פאזל אחד לאחד ומנסה לשחזר את מוצא משפחתי לשמחתי הורי הגיעו כנערים צעירים עם בני משפחותיהם בשנות ה-30 הרבה לפני מלחמת העולם כך שסיפור השואה לא עבר עליהם אישית אך במשפחת אימי ידוע על מספר אנשים ובתוכם ילדים שנשלחו לאושוויץ שם משפחתי הוא - לז'ה שם די נדיר בקרב יוצאי סלוניקי אשמח אם מישהו קורא ויודע משהו על מקור השם הזה עלי להבהיר שאני לא מחפש בני משפחה אבודים כי אם את מקור השם או מהיכן הוא

tsiporganeden

New member
בוי קודם כל תקליט את אמך, גם תנסה

להקליט שירים שהיא שרה, זה נכס, הדור שדובר לאדינו הולך ונכחד וחבל.

idika

New member
תקליט לא רק שירים

גם סיפורים וכל מה שהיא מספרת. לי אמרו לעשות זאת ולא עשיתי ואני מאוד מצטערת...כי אח"כ אין את מי לשאול

רותי ב.

New member
ביאן ב'נידו אה מואסטרה קאזיקה,

בוי היחיד
... אסטה מז טנגו אונה זאכו גראנדה אה ב'ר טאן מונצ'וס קי סה אג'ונטארון קון מוזוס אין אסטה פ'ורו. בנדיצ'ו אל דיו, פור קאדה אונו אי אונה, פור אפוז'אר אי נו פור אמינגואר, סיימפרה. לגבי השורשים של שם המשפחה, כדאי שתלך לבית התפוצות, סביר שתוכל למצוא שם מידע מעניין בקשר למקור, לפחות זה מה שקרה לי כשהלכתי לבדוק, לפני די הרבה שנים. וכמו שכתבו פה לפני, להקליט את אמא, ולא רק שירים, כל מה שניתן, וכמה שיותר. לתעד, לזכור, לחלוק עם כמה שיותר אנשים, ואיתנו כמובן, אותי זה תמיד ירתק, זה בטוח.

ספרדי

תודה על ההצעה אבל ניסיתי את בית התפוצותעיינתי באתרים של יהדות ספרד והגעתי עד המוזיאון היהודי באתונה ויש מעט תוצאות בקשר ללדינו עדיין אין לי שליטה כשם שאני רואה בפורום המדהים הזה אבל אני קורא ונהנה

למעלה