ספק

רן 37

New member
ספק

התחלנו טיפול זוגי לפני מספר חודשים. בשלב מסוים הרגשתי שבעלי מפריע לי בטיפול. אני נשארתי עם המטפל ובעלי פנה למטפל אחר. יש לי ספקות לגבי נאמנותו של המטפל בשל הכרותו עם בעלי והדבר מפריע לי מאד. העלתי זאת בפני המטפל ולדעתו הדבר יעלה גם עם מטפל אחר שלא מכיר את בעלי מה שמגביר את תחושת התיסכול. האם כדאי בכל זאת לפנות למטפל אחר?

גרא.

New member
שוחחי עם המטפל על החששות שלך,

ואם תשובותיו אינן נראות לך,ואיבדת את האמון בו.חבל"ז,עזבי אותו ופני למטפל אחר.יחד עם זה,לא נהירה לי משמעות הרגשתך שבעליך מפריע לך בטיפול. הרי זה היה אמור להיות טיפול זוגי..עקרונית,טיפול זוגי,נעשה עם שני בני הזוג יחד,או לעיתים בנפרד,אבל אצל אותו מטפל.אני אישית לא רואה טעם בטיפול זוגי,כאשר כל אחד מבני הזוג נמצא אצל מטפל אחר.להבנתי,גם חבל על הזמן,ובוודאי על הממון הרב שזה עולה לכם.אם החלטת על מטפל אחר,הוא חייב תחילה לטפל בנוכחות שניכם בהתנגדויות של בעלך (מה שאת קוראת הפריע לי בטיפול).ורק לאחר שמשיג שתוף פעולה של הבעל ברמה סבירה,יש טעם בהמשך הטיפול הזוגי.

רן 37

New member
הבהרה

מצטערת, לא הסברתי את עצמי.בטיפול הזוגי עלו דברים מאד אישיים הנוגעים אלי. בעלי נהג בבית להשתמש בדברים שנאמרו במפגשים תוך כדי פגיעה, להוכיח אותי ולהסביר לי שאני לא מבינה את המטפל וכד. לבקשתי המטפל המליץ להמשיך ולטפל בי ושבעלי יפנה לאחר וכך עשינו. מאז אני מרגישה שלמטפל יש עמדה מסוימת לגבי בעלי ושבעצם אני"במורכבותי" אשמה בתחושות שלי כלפיו בתיסכול וכד. אני משתפת את המטפל בחששותי אך הוא חוזר ואומר שהדבר יעלה גם עם מטפל אחר וזה מבלבל.

גרא.

New member
אחד התנאים ליצירת טיפול אפקטיבי,

הוא יחסי אימון וקבלה הדדית של כל אחד,את תפקידי השני באינטראקציה.החששות שלך לגבי אמינותו ויחסו של המטפל לבעייה שאת מעלה,והתחושה שיש לו עמדה מסויימת לגבי בעלך,לפי האינטרפטציה שלך,מעלה ספקות רבים,אם יש טעם בהמשך הטיפול שלו בך.הטענה של המטפל,לפיה תחשותייך כלפיו יעלו רק עם מטפל אחר, טעונה בדיקה..ויתכן גן הירהור נוגה לגבי נסיון המטפל להשאירך בטיפולו, למרות שאינך מקבלת את סמכותו כמטפל.ולכן נראה לי כי כדאי לך לשקול את האפשרות להחליף סוסים..גלומר להחליף מטפל,ולראות כיצד יתפתח הטיפול.

למעלה