ספי על סוף

siviva

New member
כל אחד גדול מספיק...

בכל נושא המאבק המתוקשר של חוות הדגים (שכל מי שעוסק בנושא ברמות שונות מבין כי הכתבה הזו היא חלק מרכזי ממנו) מי שנפגע הכי קשה זה הקורא התמים, אשר לא יודע היכן לשים את היד ואת הלב. עם החוות? נגדן? הריף באילת קיים או כבר משהו שחלף לו, המצפה התת ימי, עמותת צלול ועוד ירוקים וכאלה עוד - מי באיזה צד ולמה... הבעייה עם העובדה שהקורא הפשוט לא מכיר ומבין את הפוליטיקה המסתתרת (כבר לא כ"כ בהצלחה) מאחור היא שהוא עלול לנטוש את ההתעניינות שגילה בטבע האילתי. אנשים מתעניינים, רוצים לעשות את המעשה הנכון ומואכלים בכ"כ הרבה דיס-אינפורמציה עד שמאבדים את הרגליים והידיים שלהם ומפתחים חוסר אונים בנושא וכבר לא מתעניינים בו יותר. וחבל. מי שיאמין שאין כבר ריף - בטח לא ישמור עליו, מי שיאמין שיש מזהמים ענקיים ומפלצתיים - לא ישמור עליו, מי שיאמין שיש תחליפים בדמות מצפים תת ימיים - לא ישמור עליו. כל אלה גם לא יבואו להוציא כספם על צלילה. צריך להמשיך עם ההסברה הפרטנית והטובה, לא הדמגוגית, מול כל אחד שרוצה להקשיב. דעתי.

ofleisher

New member
מסכים אבל בכל זאת

מתעצבן שעיתונאי מנצל את מקום פרנסתו על מנת להכניס דברים חסרי דיוק ושלא בתום לב אבל מה לעשות זו ארצנו... התשובה לחוות הדגים "המגינות ומפתחות" את הסביבה היא בקרקעית מתחת לחוות הרצפה שחורה ברמה מגעילה מסביב יש כל כך הרבה חי מעוות. זה לא טבעי ולא צריך להיות שם נקודה. !

siviva

New member
למה לא לפרסם?

אני בטחה שאם קבוצת הריף (במקרה שלך) תפנה לעיתונות עם מכתב ביאור על מר ספי הכרישים יקפצו על המציאה. לאו דווקא הריף (שגם לו אינטרסים בנושא כמובן) אלא כל אחד שישב ויכתוב את הדברים בצורה בהירה יקבל במה לא פחותה. תראה את העליהום שעשו על דליק כשהאמינו שמעשיו לא נעשו בתום לב. במה שונה ספי? הבעיה הקלה - רק בעל האינטרסים מתאמץ ורץ לעיתונות...

Stilletto

New member
of...- הכל כמעט נכון...

ההגזמות נמצאות בכל צד של המתרס, האינטרסים ה"ירוקים" גם הם מבוססים להם במדמנה עשויה מזומנים ובוץ. "חי מעוות" !? מאיפה?? בוץ, יאללה בסדר, נוטריאנטים שבטוח שהם שם רק אי אפשר לגלות אותם, יאללה בסדר, "חי מעוות" נו באמת... חתולי ים בגודל של סוברו? יש! ברקודות באורך של מטר וחצי? יש! צבים? יש! מיליוני פזיות ואלמוגים רכים? יש ! עיוותים ? בחיי, בכל הצלילות שצללתי שם ממש לא ראיתי... אני בטוח שאם היו כאלה עמותת צלול וכיוב' היו מציגים אותם קבל עם ועדה ואז בעצם הספק היה נעלם. לא כן ?? כפי שאמרתי, הכל כמעט נכון... סטיל...

ofleisher

New member
כמעט

סטיל, רד לצלילה בחווה לעומק 30 מטר +\- ותסתכל על הקרקעית האם היא אופיינית למפרץ ??? אין לי אינטרסים בצלול או בחוות - מבטיח !!! לא מכיר את אלו ולא את אלו !!! לגבי חי מעוות, תן מבט בשרשורי צילומים בפורום צלילה.

Stilletto

New member
of...שמח שהשמטת את המילה "מעוות"

נכון ! הקרקעית מתחת לכלובים, מדמנה של הפרשות דגים! 50 מטר הצידה לכל כיוון שתבחר, לא תמצא זכר להפרשות או לחמרים אחרים המופרשים מחוות הדגים. האמן לי ידידי כעך לי, אם היתה שמץ של הוכחה שחלקיקים מהחוות מגיעים לשמורת האלמוגים, המקום היה נסגר ממזמן. החוות תסגרנה על קוצו הדקיק של חשד חסר הוכחה והשמורה שוך תמשיך לדעוך או תפרח. הכל בהתאם למצב התיירות באזור... סטיל...

למעלה