ספי חלונות

toffi77

New member
ספי חלונות

אנחנו צריכים לבחור בקרוב ספי חלונות ומתעניינים בספים העשויים מבטון יצוק - מתאים יותר מבחינה עיצובית.
האם יש יתרונות חסרונות לעומת ספי שיש?

בכל אופן ספי החלונות יחולקו ל-2 חלקים : פנימי וחיצוני.

אם אין סכנת ספיגה

זהו פתרון מצוין, לדעתי.
מזכיר את ספי המוזאיקה הוותיקים והטובים.
אם תבצעו הרצועה, הפנימית, שעליה מותקנים החלונות, במישור גבוה מהחיצונית תקבלו פתרון שעוזר לאיטום בצורה משמעותית.
בהצלחה.
מאירי רון - יועץ אלומיניום לבניין

toffi77

New member
איך עושים 2 מישורים?

אנחנו אכן עושים סף בטון מחולק ל-2 (פנימי\חיצוני) אבל לא הבנתי - איך עושים מישורים שונים?
הרי כרגע זה מסתיים בבלוק בגובה אחיד.
&nbsp
איך זה נראה מבחוץ?

לא עושים מישורי

בחוץ שום דבר לא מישורי. אפילו לא ספי חלון. גם כל המשטחים שהאדריכלים מסמנים אותם כמישור לא אמורים להיות מפולסים אלא משופעים החוצה. הדבר היחידי שיכול להיות מישורי זה משטח דק, אבל מתחתיו בטון או אדמה משופעים.
&nbsp
מציעה לך ללכת לראות איך נראה סף חלון כזה אחרי 7 שנים לפחות, ואז לגבש דיעה. אני לא בטוחה שהוא מתישן יפה. אני מנחשת שיראו בו סדקים ושברים. ופטינה לא יפה.
&nbsp

מישורי סף

התריס נמצא במישור נמוך מהחלון. 2 המישורים עם שיפוע כלפי חוץ כנדרש. יציקת המישור שעליו נמצא החלון עבה מיציקת מישור התריס כך שנוצרת מדרגה. אם יוצא לך לראות ספים יצוקים שנקראו "מוזאיקה" יובן העניין.

ספים מבטון

בדיוק ראיתי בית בפרויקט יוקרתי בירושלים עם ספים מבטון. זה לא נראה טוב אחרי כמה שנים

toffi77

New member
ג'ת לספי חלונות

בפגישה היום עם האדריכל הוא הציע ללכת על שיש\אבן מסוג ג'ת לספי החלונות . הוא אמר שיש לזה גוון אפרפר שקרוב לגימור בטון.
האם זה אבן טובה לסף חלון?

אתם מבינים את ההבדל בין שיש לאבן?

הניסיון שלי (של לקוחות שלי) עם מדרגות חוץ מג'ת - איבד ברק והתפורר בפינות .

ספי חלונות

שלום toffi77 ,
ספי חלונות הינם אלמנט מועד לפורענות באופן יחסי עקב עמידתו אופקית לקרקע ובצמוד לבניין באופן החושף אותו לגשמים ולכל הלכלוך היורד מקירות הבניין ומהתריס שמעליו.
בטון ,אם מבוצע כיציקה פשוטה באתר , אינו עמיד לכך. ישנן חברות העוסקות בייצור אלמנטים מיוחדים מבטון , לחיפוי , לספי חלון , ללוביים ועוד ( נתיבי נוי מקבוצת אשטרום , אקרשטיין , בטון אחר ועוד). מדובר במוצרי בטון משולבים פולימרים לאיטום וחומרים נוספים מעכבי התכווצות והתפשטות שהופכים את המוצר הבטוני לעמיד לאורך שנים.
אין לי ספק שספי חלון מבטון , הנדרשים להיראות כבטון , עדיף שיבוצעו מבטון אדריכלי מתועש ואיכותי שהוכן מראש והובא לאתר.
בהצלחה

למעלה