ספי חלונות

בשמת

New member
ספי חלונות

מה נהוג - לעשותם פנימה או החוצה? ממה עשויים - האם יש מגוון אפשרויות?

ספי חלונות

שלום ספי חלונות עושים בדרך כלל מסוגי שיש שונים אבל ישנם גם אופציות לעץ את השאלה לגבי פנימה החוצה לא הבנתי הקופינג תמיד יוצא מי החלק הפנימי של הקיר החוצה כדי למנוע כניסת מים

בשמת

New member
אשל פרוייקטים היקר,

1. מה זה הקופינג? אני שואלת האם השיש יהיה לפנים הבית או לחוץ הבית? מה נהוג? 2. חוצמיזה ראיתי שאתה בענייני פיקוח בניה ורציתי לשאול מה כולל גמר פיתוח חוץ? אנחנו בעניין סיום עבודה עם מפקח ואמורים לשלם לו עד לשלב זה. תודה על העזרה.

מה זה הקופינג

קופינג= ספי חלון את מדברת ביחס לחלון? לגבי הגמר מה מצב המיגרש? מלוכלך נקי צריך תמיכך של האדמה יותר פשוט דברי איתי בניד אני לא נושך ולא מחייב על השיחה בהצלחה

רשר

Well-known member
מנהל
קופינג - מכסה בראש הקיר

יכול להיות בראש גדר, מעקה בגג, מתחת לחלון (סף), ראש חומה,,,

בינא

Member
ספי חלונות אמורים לבלוט 5ס"מ החוצה מהבלוקים =

ממישור הקיר החיצוני וב-5 הס"מ אלה צריך להיות אף מים (חריץ תחתון) ברוחב של 9מ"מ לפחות ובעומק של 5 מ"מ לפחות כדי למנוע ממי הגשם להגיע לקיר ובמקום זה שיטפטפו כלפי הקרקע בסיום הגשם. את החריץ יש לקבוע 1 ס"מ לפחות מקצה השיש כדי שהטיח החיצוני שעוביו הממוצע לא יעלה על 2 ס"מ כולל כל 3 השכבות, לא יסתום אותו. רוחב השיש יכול להכיל את כל עובי הקיר החיצוני + הבליטה של 5 ס"מ החוצה ועוד 2 ס"מ פנימה כדי שיראו אותו מבפנים, אבל יכול גם לא לעבור את רוחב הבלוק מבפנים וכך יכוסה בטיח ובהלבשה של משקוף האלומיניום של החלון. מי שיש לו חלון המקובע בקו הקיר החיצוני כדי לאפשר ישיבה על השיש, ירצה להבליט את השיש פנימה מעבר לקו הטיח בלפחות 3 ס"מ אחרי בצוע הטיח ולכן יקח שישברוחב הקיר החיצוני בתוספת של 5 ס"מ החוצה ו-5ס"מ פנימה, כך שאם עובי הקיר החיצוני 22 ס"מ (איטונג), רוחב השיש צריך להיות 32 ס"מ. מומלץ לבצע שיש בעובי שאינו קטן מ-3 ס"מ. לכל חלון יש לבצע עם סף מחלק אחד בלבד ולא לתת לאנשי השיש לבצע מחלקים. את ההתקנה יש לבצע עם שפוע של 2% לפחות החוצה וזה אומר ששיש ברוחב 25 ס"מ יהיה נמוך בקצהו החיצוני ב-1/2 ס"מ מקצהו הפנימי.

banai3

New member
מה לגבי איטום התפר ...

שבין השיש לבלוק שמתחתיו. אני מתכוון לתפר שחשוף למי גשמים. ראיתי פרט אדריכלי שמראה שם ספוג או סוג של מסטיק.

בינא

Member
לא מבצעים איטום בין השיש לבלוק כי אמורה להיות

שם חגורת בטון שעליה שמים טיט/בטון עם ערב דיבקי ועליו מניחים את סף השיש. לא יודע איזה פרט אדריכלי ראית אבל אין צורך בספוג ובטח שלא מסטיק.

msvnk

New member
כן רצוי לעשות איטום

שכולל בין היתר מריחת איטום צמנטי על החגורה לפני הנחת האבן כי הרטיבות יכולה לחדור את האבן, וגם רצוי בתפרים ליישם מסטיק גמיש כמו סיקפלקס כדי שישמור את החיבור בין האבן לטיח אטום.

banai3

New member
מתי מיישמים את האיטום ?

ביום התקנת הספים ? או שעדיף לפני ומתי צריך למרוח את הסיקפלקס ?

msvnk

New member
זמן היישום

מספיק זמן לפני התקנת ספי האבן בכדי שיספיק להתייבש. אי אפשר באותו יום. סיקפלקס מורחים אחרי סיום והתייבשות הטיח ולפני ביצוע שכבות הגמר. משאירים חריץ בחיבור בין הטיח לאבן (ולא מסיימים עם הטיח ממש עד האבן) ואת החריץ הזה ממלאים בסיקפלקס (או כל מסטיק איכותי לשימוש חוץ כמו גם סופר 7 למשל).

banai3

New member
תודה רבה. שאלה אחרונה על ספים

האם להתקין לפני טיח או אחרי טיח ? ראיתי דעות לכאן ולכאן.

msvnk

New member
לפני שליכט צבעוני או צבע

בעיקר כדי שלא ייהרס ולא משיקולים טכניים. אם מתקינים לפני טיח ודואגים לשמור עליו טוב אז אין בעיה. אולי אפילו יהיה יותר טוב בשביל הטייח.

יוזיק1

New member
הו, שלום!!!

(רמז? שכנה בעבר ובעתיד, בונים עם אותו קבלן, והעפנו את אותו מפקח...
). כמו שניסיתי להסביר אתמול לאיש שלך, הספים פונים החוצה - אבל - יש לכם אפשרות לבחור שבחלק מהחלונות הם יבלטו *גם* פנימה, ב3 ס"מ בערך (כמו שבינא הסביר). אני למשל מתכוונת לעשות ככה במקלחות, כדי ליצור מדף קטן (החלון עצמו ממוקם באמצע הבלוק). מוכנה להראות לך בשטח למה הכוונה
. אה, ולגבי המפקח - הוא לא תמחר לכם בדיוק את העלות של כל שלב???? י.

שלום לך בשמת קבלי תשובה מקצועית../images/Emo140.gif

לגבי ספי חלונות מומלץ לא להרקיב את ספי החלונות לפני הטייח עדיף אחרי כי בכך יקבע לך את העובי של הקיר ואחרי זה לא יתלכלך וגם כך שומרים על הבליטה החצונית אחידה הייתי ממליץ על שיש חברוני או חלילה שני סוגים טובים מאוד עכשיו בקשר לעבודות פיתוח וגמר =הפיתוח זה לישר את השטח ולעשות את ניקוזי המים מסביב לבית +נקיון סביב הגמר =הפיקוח נמשך עד לסיום כל העבודות של בעלי המקצוע פנים הבית גם בחוץ לבית מקווה שעזרתי אגב הבליטה של השיש אמורה להיות החוצה לתשומת ליבך אם מדובר בספי חלונות בשני חלקים הכל משתנה את מוזמנת לפנות אליי אדאג שתקבלי את התשובה המקצועית ביותר שבוע טוב לך ולכל החברים בכבוד רב מרזוק

יוזיק1

New member
ביננו? עדיף לא להרקיב אותם בכלל,

חבל שככה ירקבו. עדיף להרכיב.........
(סתם, אל תעלב, גם לי יש טעויות הקלדה, זו פשוט שיעשעה אותי במיוחד
).

יוזיק אתה צודק אכן נופל לי לפעמים ../images/Emo6.gif

ולמי לא נשבע לך רציתי לתקן בתגובה מהירה איך התנתק לי
אגב המילה הנכונה היא להתק'ין ולא להרכיב

פנסטרה

New member
הרבה דעות מעניינות אבל מוטעות נשמעות כאן

סף חלון מתחלק לפנימי ולחיצוני. הסף הפנימי, אם יש, יותקן מפולס. ניתן לבצע אותו ממגוון חומרים: אבן, שיש, עץ, פולימרים ועוד. הסף החיצוני - והוא חייב להיות - יותקן לאחר ביצוע איטום תחתיו ועד לסף הפנימי או למשקוף הסמוי. הסף החיצוני יותקן בשיפוע של 5% לפחות והוא כולל אף מים. זהו התקן הישראלי. הסף החיצוני עשוי בדרך כלל מאבן. אם החלון מותקן בתוך הגליף, כלומר יש סף פנימי, יש להקפיד על בידוד תרמי ואיטום בין הסף הפנימי לחיצוני תחת משקוף החלון. ואם החלון מורכב בקו הטיח יש לסיים את הסף החיצוני תחת החלון על מנת ליישם את פרטי האיטום והבידוד תחת החלון.

יוזיק1

New member
שאלה -

למעשה, הייתי משוכנעת שאם אני מעוניינת בסף שפונה גם פנימה, אני זקוקה לשני חלקים נפרדים (1 מפולס + 1 משופע החוצה). אבל (להפתעתי) גם הקבלן וגם המפקח (החדש, שנראה כמבין עניין) מדברים איתי על חתיכה אחת בלבד (שזה מוזר, כי אז זה אומר שלחלק הפנימי יהיה שיפוע כלפי החלון???) יכול להיות שזה יבוא בחתיכה אחת??? (שתיים מכפילות את המחיר, כידוע).

למעלה