ספי חלון

spitzlior

New member
ספי חלון

שלום. הגענו לשלב של בחירת השיש לספי החלון: 1. כולם (כמעט) היום משתמשים בשיש חלילה צהוב עם גימור ישר או 'שבור' 2. איש שיש אחד המליץ לי על שיש חברון רגיל בטענה שהוא עדיף ולא להכנע לצו האופנה. 3. אני מאוד רוצה לחלק את סף החלון לשניים: חלק חיצוני - אבני פירוק (בריקים) חלק פנימי - פלטת עץ (בוצ'ר כולשהו) 4. כבר ביררתי מחירים והאופציה שלי לא הרבה יותר יקרה משיש, אבל כאן מתחילה הבעיה: 5. איש האיטום נגד הרעיו של הבריקים - מפני שהאבן סופגת מים ויש צורך באיטום רציני מאוד כדי שלא יכנס לתוך הבית ויפגע בקירות ובעץ. הוא המליץ לי לעשות בחוץ שיש ובפנים עץ. מה דעתככם?

אין לי מושג לגבי אופנה

אנחנו עשינו מחברוני מסוטט מאוד אוהבת אותו והוא יותר זול מהחלילה האמת... שלא הייתי נכנסת לנושאי איטום- אחד הפחדים הגדולים שלי ובתכלס ספי חלונות (לפחות החלק החיצוני) הוא לא משהו ששמים לב אליו ונקודה אחרונה אופטופיק- בדיעבד לא הייתי הולכת על מסוטט, נשארו בנקיקים שאריות טיח למרות שכיסינו ושמרנו וזו עבודת נמלים לנקות את זה (וגם עכשיו זה עדיין לא נקי במאה אחוז, אבל מילא... רק אנחנו יודעים....)

רשר

Well-known member
מנהל
בריקים, כורכר,,, = צרוות

החומרים האלה יפים אך אינם אטומים וכל תפקיד הסף לאטום את הקיר מתחת לחלון, אפשר להדביק על האיטום (פח אבץ, אלומיניום, נחושת, שיש, בטון, קרמיקה,,,) כל חומר שמתחשק בצורה שלא תגרום חדירת מים לקיר מתחת לחלון, לא מזמן התקנו תיבת דאר בחומה עם חריץ חיצוני ודלת פנימית, הלקוח לא רצה תיבה אלא רק פתחים - זה מה שקיבל! לאחר גשם ראשון הוא בא בטענות שהפתחים מחדירים מים, נשלחו אנשי מקצוע אך תמיד בימים יבשים, כששלחו אותי פתחתי צינור מים ותוך דקה התגלו הנזילות דרך הקופינג מכורכר מנוסר ישר לבלוק ולתיבה,

ITCHAKG

New member
מצטרף לדעת קודמי - רב אבני הכורכר

אינן עומדות בדרישות התקן מבחינת ספיגות. בכל מקרה להקפיד על "אף מים" בתחתית הסף.

fireman

New member
אתה מבשל לעצמך צרה צרורה עם הרעיון הזה

שהוא לא רק יותר יקר אלא גם יעלה לך הרבה כסף בעתיד. אגב, אני עד היום לא נתקלתי אפילו בבית אחד עם ספי חלון של חלילה צהובה.....הכל חברון חברון חברון וחברון. אצלי בבית המדרגות הן מחלילה צהובה.

vinikdav

New member
ספי אבן

תפקיד ספי האבן מניעת חדירת רטיבות ,גודל וסוג הסף היא פונקציה של סוג החלוך, עובי הגליף, ומיקום החלון בגליף,ניתן להסתפק בחברון 3-ס"מ,ביוצוע לאחר טיח שיכבה מישרת לפני שליכט צבעוני גמיש,

אנחנו גם באותו שלב - בחירת ספי חלון

האדריכלית שלנו רוצה חלילה kk שהבנתי שהוא יותר יקר מהצהוב. עובי של 3 ס"מ. העניין הוא שהרוחב הוא משתנה: יש חלונות של 30 ס"מ,40 וגם 50 ס"מ. לא יודע אם שווה את ההשקעה

לדעתי המראה של הספים החיצוניים הוא שולי

זה לא מדרגות כניסה, זא לא משהו בעל משמעות ויזואלית משמעותית ולכן אם המחיר גבוה בהרבה הייתי מטילה וטו

למעלה