ספירת פחמימות

ספירת פחמימות

נתקלתי לא פעם ברשימה של מוצרים וליד כל מוצר מחשבים לנו את כמות הפחמימות (שזה טוב כשלעצמו) ומוסיפים לפי זה כמה יחידות אינסולין לשים אך מה לעשות שלפחות אצלי במציאות אני שם ממש לא כפי מה שכתוב , הכל אישי בקביעת כמות הפחמימות לאוכל מסוים ולכן אני חושב שזה יכול להטעות אותה רשימה המתפרסמת וחבל

marli1

New member
הממ..

אני אמנם לא משתמשת באינסולין, אבל נראה לי שמדובר בדבר שימושי. פשוט כמו כל דבר אחר יש להתייחס אליו בביקורתיות ולבדוק את ההשפעה האישית. גם אם נסתכל על טבלה נפוצה ופופולרית כמו הטבלה שמתארת אנרגיה של מאכלים ורשום שם למשל שתפוח = X קלוריות. אז אם אוכלים את הקליפה (או שלא) / פרי בוסר (או בשל מאוד) / זן כזה או אחר. האם התוצאה תהיה אותן X קלוריות? עוד דוגמה.בשנות ה- 70 בקדו את כמות הכולסטרול בביצים. במשך 30 שנה ביססו הרופאים את המלצותיהם על אותו פרסום עד שבשנים האחרונות בדקו באמצעים יותר מודרניים ושינו את הכמות. הטבלה באה לתת מושג כללי. לתת כיוון. אין כמו התנסות עצמית.

אני חושב, שלא אמורים לפרסם את זה

אישית זה נראה לי הטעיה. כמות האינסולין מושפעת מיותר מידי גורמים. מספר גורמים, שיכולים להשפיע הם סוג האינסולין, משקל הגוף, דברים נוספים שאוכלים, כמות סוכר לפני האוכל וכד'. לא ניראה לי, שאפשר להתיחס ברצינות לפרסום כזה על המארז.

איזה מארז???

ראיתי דבר כזה בעלון של האגודה לסוכרת נעורים , בעמוד האחרון עלון חורף 2004

לגבי המארז - טעות שלי

לגבי שאר הדברים, שכתבתי - אני עדיין עומד מאחוריהם. אם זה אכן היה כל כך פשוט, ועל כל סוג של מאכל היתה כמות קבועה של אינסולין ללא קשר לכמות הסוכר לפני, לסוג האינסולין, למשקל האדם, ולגורמים נוספים, כמות ההודעות בפורום של סוכרתיים לגבי חוסר איזון היה זעום. דרך אגב, לפי ההודעה הראשונה שלך, נאמר, שכמות האינסולין, שכתובה שם, לא נכונה אצלך, כך שזה רק מחזק את דעתי.

ועוד משהו מעצבן

מכירים את זה - שאתם רוצים לאכול איזה קרקר/עוגיה. מסתכלים על האריזה ומגלים טבלת ערכים תזונתית גדולה ומסודרת ל-100 גר. ואז מנסים לראות כמה זה קרקר/עוגיה/מוצר בודד? כמובן שאין
. הופכים את החבילה 80 פעם עד שמוצאים בקטן בד"כ באנגלית או רוסית את משקל החבילה -387 גר- או איזה מספר מוזר אחר. המשקל שלכם לא בהשג יד ו/או לא עובד. עכשיו לכו תתחילו לספור את כל הקרקרים שבחבילה כדי לדעת כמה שוקל אחד וכמה מותר לאכול

newKiticat

New member
מכיוון שכבר הייתי

בתקופה אובססית לחישובים, למדתי את הבסיס להרבה דברים. חוץ מזה שדברים חדשים, אני נוטה להתנסות איתם בבית בדרך כלל. חוץ מזה שאין לי מושג כמה אינוסלין אני צריכה לדברים מסויימים. אני פשוט מזריקה... לפי התחושה. לפי מה שאני אוכלת, הכבדות שלו, איזו סוג של פחמימה, והסוכר באותו רגעים. אני לא מגיעה להיפוים בדרך כלל, ואני מאוזנת..... מוזר, אבל נכון.

לזר

New member
קל להיות מאוזן מלרע

אם אוכלים בלי חשבון (את יודעת, אבל לא עושה), אבל צריך להיות מאוזן גם מלעיל ולכן דרוש הידע שלך בהפעלת התרופות ואינסולין. בהתחלה לא מזיק להיות אובססיבי, אבל עם הזמן הדבר הופך להרגל, משום שהמזון לא משתנה בטווח כה גדול מיום ליום (פרט ליוצאים מין הכלל כמובן). עם הגיוס לצבא צריך לשנות הרגלים ורצוי כבר עכשיו להתכונן לבאות. שיהיה לך שפשוף נעים עם המציאות החדשה

newKiticat

New member
אני מאז ומעולפם

נזהרתי באכילה, או לפחות הייתי מודעת לזה כבר מגיל צעיר, האובססיות הגיעה מכיוון אחר- לא מהסוכרת...

למעלה