ספירת דם - גיל שנה

שיקמה555

New member
ספירת דם - גיל שנה

התוצאה של ההמוגלובין 11.20 הרופא המליץ על מתן 20 טיפות ברזל ביום. זה לא הרבה? איך אצלכם?

mevav1

New member
גם לבתי היה ככה והיא קיבלה עוד

טיפות לזמן קצר משום שהייתה/יש,נטיה לאנמיה ולכן הרופאה אמרה לי להמשיך עוד קצת. אבל הייתה לה עצירות והפסקתי עם זה על דעת עצמי וכעת אני באמת רוצה לחזור על הבדיקה שוב פעם. כמות הטיפות האמת נשמעת לי גדולה אבל אני לא זוכרת כמה בתי קיבלה ולכן תחכי לתגובות יותר נכונות. אבל אני חושבת שאין לו חסר בברזל כי זה ממוצע אאל"ט.

mevav1

New member
מיטביתוש,זה אם אני לא טועה../images/Emo171.gif../images/Emo13.gif

פששששש, יפה למדתי עוד משהו חדש

תודה

a y a l u l a

New member
מירב, אם הברזל עשה למיטב עצירות

אני מאוד ממליצה לנסות את הברזל של יומי. הוא מגיע בצורת סוכריות גומי , הוא טעים ולא מלכלך ואצלינו הוא לא עשה עצירות (הרגיל עשה ושל הדס היה כ"כ מגעיל שהדר לא הסכים לקחת)

שיקמה555

New member
גם אני הייתי ב../images/Emo2.gif

ביררתי עם הרופא בטלפון והוא אמר שהרוקח לא טעה 20 טיפות ביום בגלל שזה טיפולי. אבל אני לא מבינה מה הקטע, הרי 11.20 זה בטווח הנורמה אומנם בתחילת הטווח, אבל עדיין בנורמה אז החלטתי על דעת עצמי לתת "רק" 10 טיפות ביום ובעוד חודש לעשות בדיקה נוספת. (הרופא המליץ על בדיקה נוספת בעוד חודשיים)

Nיה

New member
11 זו תוצאה נמוכה ?

מהי תוצאה תקינה אצל ילדים ?

רונית1

New member
לבני היה הומוגלובין 9.5 בגיל שנה.

הוא מקבל 20 טיפות ברזל וגם ויטמינים וגם חומצה פולית. אבל בתוצאה של 11 ומשהו נראה לי קצת הרבה.

פלגיה

New member
11.4 זה לא נמוך לתינוקות

זה נחשב בטווח הנורמה. 10 נחשב גבולי.

20??

זה נשמע לי די הרבה. אורי עם המוגלובין 9.6 וטלסמיה מקבל רק 12. אולי כדאי לשאול שוב? אני ממש לא בטוחה, אבל זה נראה קצת כמו טעות.

michal@gal

Active member
מנהל
זה בכלל לא נמוך

התוצאה התקינה לילדים בגיל הזה הי 10.5 עד 13, כך שהבן שלך בדיוק בטווח הנכון. לבן שלי יצא 10.5 והרופא אמר לתת להמשיך לתת 6 טיפות ברזל ביום, ולעשות בדיקת דם חוזרת עוד 3 חודשים.

רונית1

New member
באמת? עכשיו הלחצתם אותי. הבן

שלי מקבל 20 טיפות כבר 3 שבועות + הויטמינים (כפית סירופ) וחומצה פולית (רבע כדור). אולי זה באמת יותר מדי?

פשושקית

New member
גם הבן שלי מקבל 20 טיפות שזה 1 סיסי

וזה טיפולי ולא נראה לי שיש עם זה בעיה....

michal@gal

Active member
מנהל
זו כמות של טיפול

להמוגלובין נמוך, אבל 11.2 זה בכלל לא נמוך, זה נורמלי, ולכן, על פניו, לא נראה שיש הצדקה לכמות כזאת של ברזל.

למעלה