ספירות.

ספירות.

שלום, מה נשמע? יש לי שאלה על ספירות.. התחלתי לרקוד בסטודיו פתוח לפני שנתיים וקצת ובמשך תקופה ארוכה בכלל לא התייחסתי לספירות, פשוט באופן טבעי יצא שבריקוד עצמו הכל היה סבבה, קלטתי לפי השיר, המילים והרצף של התנועות שזכרתי טוב. לאט לאט עליתי ברמה וכבר הספירות התחילו להיות משהו עקרוני וחשוב.. אז אמרתי יאללה כדאי להתחיל לזכור אותן, ומה העניין אני פשוט לא מבין איך זה הולך! זה לא מצליח לי! אולי סתם יש לי בעיה בזיכרון אבל אני מוצא את עצמי בספירות הראשונות קולט אותן והכל ואז כבר הכל מתבלבל לי, או שאני מתרכז בכל תנועה של ספירה יותר מדי ושוכח את השאר.. אני חושב שיש לי דרך שבה אוכל לעזור לעצמי בעניין אבל זו גם בעיה.. יש אצלי בראש המון המון קומבינציות ותנועות אבל אין לי מושג איך אני מחבר את זה לשיר יחד עם ספירות ושם את זה על קומבינציה שלי.. איך אני אמור לעשות את זה? תודה מראש.

האמת שזה ממש תלוי

נגיד אני שאני רוקדת אז אם יש דברים של שינוי ספירות וקצב אני סופרת לעצמי בראש אבל אני חושבת שיותר נוח לזכור את זה לפי מוזיקה של השיר ואם אתה מצליח להבין את השינוי קצב במוזיקה אתה לא צריך תספירות ולפעמים יש גם תנועות שמתפרשות על כמה ספירות או שזה לא מתאים או ריקודים שזה על הביט ולא על הספירה.. זה מאוד בעייתי לנסות להסתמך על זה.. בעיקרון זה משהו שאמור לעזור לך לזכור רצף של תנועות לא ממש להתשמש בזה כחלק מהריקוד

Amitush222

New member
זה עניין של ההבנה של הקצב.

אתה יכול גם לשמוע מוזיקה בבית ופשוט לפי הקצב למחוא כפיים, לדפוק על השולחן... כל דבר שידגיש לך את הקצב. בשניה שהקצב יהיה לך ברור לא תהיה לך בעיה לקרוא לכל "בום" בקצב בשם שלו- ספירה כלשהי.

אוקיי...

רק מה, זה לא די קשה להלביש את כל ספירה תנועה? תנועה זה לא משהו מהיר. אז לא כזה פשוט מסתבר.. ואגב, ספירות לדעתי זה משהו מאוד הכרחי בחול, קירטי. לא נראה לי שהיה רקדן שהופיע לעיני קהל וזכר הכל רק ע"פ קצב.. ואם זו מוזיקה שאין בה קצב?

Amitush222

New member
אין כזה דבר מוזיקה בלי קצב:)

"רק מה, זה לא די קשה להלביש על כל ספירה תנועה?" אז ככה, במידה וכוריאוגרף מסויים הלביש על כל ספירה תנועה- כנראה שהקומבינציה באמת מהירה. אבל לא תמיד זה מתחלק ספירה-ספירה. לפעמים משך של תנועה הוא יותר מספירה, ולפעמים פחות- חצי או רבע ספירה. יש גם כל מיני מקצבים- שלושה רבעים, ארבעה רבעים... לפעמים סופרים עד שמונה ולפעמים רק עד שלוש. כל כוריאוגרף ומה שהוא מבקש. ל-כ-ל מוזיקה יש קצב. לא תמיד יהיה ביט- זה נכון. אבל כל מוזיקה אפשר לספור, אחרת זו לא תהיה מוזיקה אלא סתם צליל יחיד מתמשך. רקדנים באמת לא תמיד זוכרים דברים ע"פ הקצב, הרבה פעמים כוריאוגרפים משתמשים במילים של השיר, באקורדים של הפסנתר ודברים דומים, אבל זה לא אומר שאין לזה ספירות. הם מלמדים את זה על פי הספירות וכשזה יושב באופן אוטומטי לרקדן אין בעיה להפסיק לספור. איך אתה חושב שעושים חזרות? לא תמיד החזרות עם מוזיקה, אתה חושב שהכוריאוגרף שר את השיר? ממש לא:) הוא סופר את הספירות שלפיהן הוא המציא את הקטע. ואתה צודק- ספירות הן הכרחיות, אבל ספירות זה רק סעיף אחד קטן מהדבר הזה שרקדן צריך- מוזיקליות. אי אפשר לבטא את המוזיקה כשאתה לא מבין את הקצב או את מה שהיא מציגה, צריך לשמוע את המוזיקה וגם להקשיב לה כדי להבין מה צריך לעשות
עמית

:) תודה על התשובה, ובכן

בדיוק כמו שאמרת, המון קומבינציות שיש לי בראש ספרתי את התנועות על ספירה אחת לפי הקצב של שיר מאוד סטנדרטי, פופי כזה, זה יצא מהירררר הזעתי! הרגשתי כמו בהילוך מהיר, וכן, ברור לי שאפשר לחלק את זה, ושלא חייב ללכת רק צליל אחד שנשמע לאורך כל השיר שאותו בעצם ספרתי אז אם לא עושים את זה, זה נהיה לי יותר מסובך! אני אעשה את זה עוד כמה פעמים אני מקווה שאתחיל להתסדר עם העניין.. תודה!

למעלה