ספירה לאחור

Dor Xtreme

New member
ספירה לאחור

כיצד אני מבצע ספירה לאחור אבל שתוצג על המסך? נגיד אני רוצה שהתוכנה תספור לאחור למשל מ 20 עד 0, איך אני עושה את זה? תודה, דור

אביטלתל

New member
לולאה

תבדוק את התיעוד על לולאות for מוסיפים פקודה עם step -1 וכמובן שאפשר גם עם do-while

מיקי256

New member
לדעתי עדיף Timer

תוסיף פקד בשם Timer, עם התכונות הבאות: Interval = 1000 (שיעבוד כל שנייה) Enabled = true כעת הגדר משתנה גלובאלי בשם Tick (integer). ב-Form_Load הגדר את ערכו ל-20, ובאירוע Timer של הפקד כתוב: Tick = Tick - 1 בקיצור, הנה הקוד:
Private Tick As Integer Private Sub Form_Load() Tick = 20 End Sub Private Sub Timer1_Timer() Me.Caption = Tick Tick = Tick - 1 End Sub​

Dor Xtreme

New member
תודה רבה אבל איך אני מגביל אותו?

נגיד ואני רוצה להגיד לו שהוא יספור עד 0 ואז כשהוא שווה ל0 יחליף נגיד FORM? תודה, דור

אממ...

אני בטוח שאם היית חושב שניה היית חושב על זה. אבל שיהיה... בפונקציה של הטיימר - if Tick>0 then בלה בלה בלה קוד כרגיל (תקטין tick, תשנה label). else timer1.enable=false (כדי לעצור אותו) בלה בלה בלה קוד ("תחליף form" וכזה...) end if

אממ.. אני הייתי חושב לעשות

עם קוד val פשוט. כי לולאה זה סתם כבד ומיותר. אז בטיימר לכתוב שורה אחת של Val ולהוסיף תנאי If שיעצור מתי שיגיע למספר מסויים, למשל אפס.

למעלה