ספיישל יום כיפור: הסליחות של דפש

Another Girl

New member
ספיישל יום כיפור: הסליחות של דפש

יום הכיפורים, אמנם עומד לצאת ממש לא עוד הרבה זמן, אבל הפוסט הזה רלוונטי בעיניי לא רק בהקשרו. בסימן יום שבו כולנו אמורים לבקש סליחות ולסלוח – אני מצרפת לכם בזאת את רשימת 10 השירים הגרועים ביותר של דפש, עליהם הם צריכים לבקש סליחה מכל אחד ואחת מהמעריצים/ות.
זה לא סוד שהפוסט הזה נכתב בקהל של מעריצי דפש ועל כן יש בו קצת מלקיחת הסיכון.
ולמרות זאת – בעיקר בגלל שגם אני אוהבת אותם – אני מרשה לעצמי לנסות להיות אובייקטיבית ודווקא למצוא את השירים הפחות מוצלחים שלהם. באופן די מוזר, אגב, אפשר לראות ברשימה רוב יחסי של שירים שמרטין שר אותם. צירוף מקרים? לא ברור. אקדים ואומר – אם יש פה פרות קדושות של מישהו ששחטתי – אני נותנת כבר מראש את התנצלותי הכנה ומציינת כי מדובר בדעתי בלבד המתוארת ברוח עאלק-הומוריסטית.
תהנו... 1. What's Your Name? מצאתי שמאוד קל להיטפל לכל מה שנעשה באייטיז, או לכל הפחות לשנות האייטיז המוקדמות. למרות הדעות המוקדמות הנ"ל, דווקא מצאתי כמה פניני אייטיז שהניאו אותי מהלך המחשבה האבסולוטי הזה ושכנעו אותי דווקא לתת לו צ'אנס. יחד עם את, יש שירים שדווקא גורמים לך לרצות להחריב באופן מיידי כל מה שנעשה עד שנת 1984, ככה. זה, גבירותיי ורבותיי, אחד מהשירים הללו. יחסית ללהקת בנים סטרייטית לחלוטין, השיר הזה הוא... ובכן, הומואי להפליא. (לא שיש משהו לא בסדר עם זה!) אני מנסה להבין בכל כוחי מה גורם למישהו ליצור שיר כל כך מטופש עם מילים כל כך, אבל כל כך דביליות. "Hey you're such a pretty boy, you're so petty!" (וכמובן – בל נשכח את האיות האלמותי, רק כדי לוודא שהבנו את זה כמו שצריך – "p-r-e-tt-y!") נורא, נורא ושוב נורא. 2. Nodisco יאי, שיר דיסקו איז אין ד'ה האוס! אולי זה בגלל שאני משוחדת ושום דבר שקשור לדיסקו, מקצב של דיסקו, אופנת דיסקו או כל דבר שכולל את השורש ד.י.ס.ק.ו לא ממש מדבר אליי – ובכל זאת, אני לא יכולה שלא לראות את השיר הזה כאפיזודה מגוחכת לכל דבר ועניין. 3. The Meaning Of Love אוי, גוועלד, מה זו הזוועה הזו? זה שיר זה, או בליל של מילים שהתחברו להן יחדיו באקראיות עם משהו שנשמע כמו לחן? בגלל זה, חברים, יצא לאייטיז שם רע. ועוד משהו – אתם פשוט חייבים להקליק כאן. פשוט. חייבים. http://www.youtube.com/watch?v=eTv_34DoW14 4. More Than a Party מסיבת האייטיז הגדולה חוזרת! אחרי שהתמודדנו בגבורה עם בנים יפים מפזזים ועם דיסקו מנייאק, עכשיו מספרים לנו שזה "יותר ממסיבה". ברור שזה יותר ממסיבה – זה הרבה יותר נורא מסתם מסיבה. המילים, הלחן, שנות השמונים שפשוט אי אפשר לברוח מהן – כל אלו יצרו שיר שפשוט אין סבלנות אליו. מרטין, תהפוך להיות אפל כבר. עדיף. 5. Shame בהחלט שם הולם לשיר הזה. אם יש משהו שנשמע מגוחך, זה שיר עם מקצב פופי מטופש שמלווה עם מילים עאלק עמוקות ועאלק מלאות במסרים חברתיים. מה קיבלנו פה? שיר שהוא גם גרוע מבחינת הלחן וגם צדקני ומטופש מבחינת המילים. יופי! 6. It Doesn't Matter I am happy That I have you Even though you´re not here now I know somewhere You are dreaming Though it´s definitely not of me השיר, שדווקא יש לו מילים מעוררות מחשבה על אהבה חד צדדית, היה יכול להיות דווקא בעל פוטנציאל, אם הוא לא היה ברובו מונוטוני ונשאר בדיוק על אותם אקורדים, מה שהופך אותו ל – נכון – פשוט משעמם. חוץ מזה, יש לו התחלה דביקה שיכולה להוציא כל חשק מלהמשיך לשמוע אותו (בדומה להתחלה המעצבנת של Here Is The House). 7. כל השירים שמופיעה בהם המילה "Dress" (וכן, מבחינתי זו מקשה אחת.
) זה מתחיל עם Dressed in Black, הנורא מבין השלושה, בו הדובר מתייסר על חוסר האונים שלו כתוצאה מכך שהבחורה, אמממ.. לבושה בשחור. (?) הבכיינות של דייב והלחן העגום לא ממש עוזר להציל את השיר מכליה. זה ממשיך עם New Dress, שהוא דווקא סביר מבחינת המילים שלו (שוב ביקורת חברתית נוקבת, אפילו הנסיכה דיאנה נכנסה לשם הרבה לפני התאונה הקטלנית, רק שהפעם זה נשמע קצת פחות מגוחך) רק מה – לחן ועיבוד די נוראיים שמורידים אותו שאולה. נקנח, כמובן, עם Blue Dress, השיר החלש ביותר באלבום Violator. אין יותר מדי מה להגיד עליו, חוץ מזה שהוא לא ממש קשור למשהו – באלבום או בכלל. מסקנה: מרטין, זה שחשת צורך להתהלך עם ליפסטיק משוח על שפתייך לאורך רוב האייטיז לא אומר שאתה בחורה ולא אומר שאתה צריך לכתוב שירים על שמלות (או על בנים יפים, ע"ע). 8. The Bottom Line תכלס, אם צריך למצוא סיבה אחת ויחידה לקטול את שיר הזה, אפשר לתלות אותה במשפט הפותח את השיר: Like a cat dragged in from the rain Who goes straight back out and do it all over again I'll be back for more קאם און, מרטין. לא מצאת מטאפורה מוצלחת יותר מחתול שגורר את עצמו מהגשם הביתה וחוזר מיד החוצה? טוב, כמובן שלא מדובר רק בזה. השיר מתוק וסכריני באופן מעורר בחילה ממש. אין בו שום ערך מוסף משום בחינה – מעבר הניסיון להיות עוד בלדה מרגשת מבית היוצר של לי גור. לא עובר מבחינתי. 9. Breathe נשימה עמוקה היא אכן מה שצריך לקחת לפני ההאזנה לשיר הזה, היות ומדובר באם כל החפירות. "I heard a rumour", נפתח השיר ונגוזה בנו תקווה כי יש פה איזה סיפור מעניין. לשווא. לאורך למעלה מחמש דקות אנו נאלצים לשאת את סיפורה המלאה של השמועה הלא ברורה שמטרידה את מרטין. שמעתי את זה ביום ראשון, שמעתי את זה ביום שני. שמעתי את זה מפיטר, ששמע את זה מפול. המקום היחיד בו השמועה הזו לא עברה הוא באייפוד שלי – ומסיבות מובנות. מרטין, מסע גלגולה של השמועה על כל רבדיה ממש, אבל ממש לא אמור לעניין אותנו. ולהיות השיר כי גרוע באלבום כמו Exciter (ואולי בכלל) - זה באמת לא אות של כבוד. 10. Jezebel אין מה להגיד – אין כמו בלדה אפית מדוכדכת על איזבל התנ"כית כדי לרומם את מצב הרוח במסיבה. טוב, נכון, לא כל שיר של דפש צריך לעשות שמח, אבל במקרה הזה מדובר בבלדה שפשוט עושה לנו רצון לחיתוך וורידים מהיר. אם זה בגלל האווירה הכללית שלו או סתם כי השיר כשיר – פשוט לא טוב. בעיניי, לפחות, השיר הכי פחות מוצלח מ-Sounds Of The Universe ואחד כזה שצריך להסיר מהסט ליסט הנוכחי ומהר. ותוספת, סתם על הדרך - הנעימות האינסטרומנטליות. במקרה הזה אני לא רוצה לקטול את כולן באופן גורף כי אני לא מכירה את כולן ויש כאלו שנשמעו לי דווקא נחמדות. ברם - נראה לי מיותר לתקוע באלבומים שלהם, לאורך ההסטוריה, כל כך הרבה נעימות בתדירות כל כך גבוהה. את הנעימות השאירו, בדחילו ורחימו - לבי-סיידים ולכל מיני הוצאות מיוחדות לאספנים כבדים בלבד. אותנו, אנא, נטולי נעימות, שנלקחו מתוך סרט אימה סוג ז' (Pimpf) או כאלו שמהותן והקשרן פשוט לא ברור (Spacewalkers). תודה! אשמח לשמוע מה דעתכם על הרשימה – וכמובן לשמוע מהם השירים אותם אתם הכי מחשיבים לגרועים – ולמה. גמר חתימה טובה...

westend girl

New member
../images/Emo46.gif לא יכולת להתאפק, אה?

היית חייבת להזכיר את Here is the House...
ליתר הרשימה + תוספות אני אתייחס בהמשך, אבל בקשר לזה לא יכולתי להתאפק

Another Girl

New member
לא אמרתי שהוא גרוע!

רק הפתיחה שלו. דווקא לאחרונה התרגלתי אליו.

Another Girl

New member
נגוזה = ניצתת

(בכלל, סליחה על כל מיני ניסוחים עילגים באשר הם. עבדתי תחת לחץ של זמן
).

Doriiin

New member
מסכימה לחלוטין לגביי האינסטרו' ../images/Emo4.gif

אבל אני דווקא כן אהבתי את Breathe ... לפחות בלייב

omerikooo

New member
ממ....

אני חושב שdressed in black הוא שיר טוב וכך גם Jezebel... הם אולי דורשים מעט יותר זמן... לגבי ה"נעימות" אותן החלטת שכדאי "לדחוף" לבי-סיידים... מממ... WRONG !!! לקטעים האינסטרומנטליים משקל חשוב בכל אלבום... Spacewalker הוא אחד מן המשובחים שמרטין כתב, המנגינה בו המנונית. הידד

piegirl1

New member
אני מוחה! מנצלים את חולשתי אחרי הצום כדי

לעשות מארב למרטין?! לא יפה.. אחרי 26 שעות בלי אוכל, אפשר להעליב את מרטין, את הקליפים, אותי ואני במצב כה ירוד שכלום לא מעניין אותי, עכשיו אחרי שאכלתי בחזרה את כל הקלוריות שאיבדתי, אני מוכנה להגן על כבודם הרמוס של (חלק) מהשירים: לגבי שירי השמלות והנעימות האינסטרומנטליות, אני דווקא מסכימה.כנ"ל לגבי שירי האייטיז (למרות שאני לא מצליחה להזכר בשיר more than a party ואולי טוב שכך..) ואפילו לגבי ג'זבל ו- shame, אבל למה להתאכזר ל- bottom line ו- breathe?! נכון שהדימויים בשיר bottom הם קצת פשטניים אבל לדעתי הביצוע שלו נשמע אמין ומרגש אז אני באופן כללי די מחבבת (לא הרבה מעבר) ואת breathe למדתי לאהוב בגלל הביצוע החי המהנה ובגלל המילים של הפזמון. לדעתי (ושוב סליחה אם אני מעליבה מישהו), יש שירים יותר גרועים משני האחרונים, למשל something to do המציק או dead of night (באמת, מה זה חדר הזומבים?!). plum, את מתרשלת בעבודתך ולא שומרת על כבודו של המתולתל..

Plum fairy

New member
Sorry, אומנם לא צמתי אבל

הייתי עסוקה בלרדוף אחרי צמד יצורים שחשבו בכיפור שהם מינימום אמסטרונג.. בהמשך אתיישב להגן בחירוף נפש על המתולתל החביב עלי! (רמז - לא השערות על החזה של בעלי
)

Another Girl

New member
../images/Emo6.gif

וודאי, קלטת אותי. זו הייתה מזימה מתוכננת היטב, לאמבש את מעריצי מרטין המורעבים... למה להתאכזר ל-Breathe? כי הוא פשוט שיר נוראי. חופר ברמות אחרות. אבל אם את אוהבת אותו, קטונתי...
תכל'ס, התגובות פה מבאסות אותי קצת. אין לי בעיה שלא יסכימו עם מה שכתבתי, להפך, אבל קיוויתי שזה יהיה יותר מתגובות של הגנה בחירוף נפש על מרטין (או דייב, וואטאבר) ויותר לגופם של שירים ו/או גם שיתוף בשירים הפחות חביבים עליכם...

piegirl1

New member
קודם כל שמישהו יסביר לי על מה dead of night

איפה המנהלת שהסבריה על fly on the windscreen סידרו לי דברים בראש? האמת, שיש כמה וכמה שירים שאני לא אוהבת וזה אפילו בלי להתייחס לשירי תחילת האייטיז המטופשים מילולית וויזואלית.. דוגמא קטנה היא השיר pleasure little tearsure, אני לא יודעת אם זה הלחן המעצבן או המילים אבל הוא פשוט מיותר בעיניי.(הוא מזכיר לי, אגב, את חברו ה"אהוב" לא פחות, שכבר השמצתי בפעם הקודמת something to do- מתסבר שחזרות על מילים מציקות לי
).

piegirl1

New member
מתסבר?! בעיקר מסתבר שטרם התגברתי על הצום

וחסכיו
, עימכן הסליחה על השגיאות..

gam ani

New member
dead of night

הוא שיר שכולו מטאפורה על אופי המין הגברי ועל האובססיביות שגברים מגיעים אליה במצבים שיש להם רק "דבר אחד בראש"... יאמר לזכותו של מרטין שהוא יצא גבר-גבר כשכתב שיר כזה... ואם יצא לי קצת מבולבל, גם אני משתמשת בטיעון הצום

piegirl1

New member
תודה על ההסבר! לא היה לי מושג שזו הכוונה

בשיר. הפזמון, על דימוייו, עדיין מוזר בעיניי אבל השאר נראה קצת יותר הגיוני. את מוזמנת להשתמש בטיעון הצום אבל נראה לי שממחר הוא ישמע קצת פחות אמין, אז זו ההזדמנות האחרונה בערך.. קדימה, תשתפו מה הם השירים הפחות מוצלחים לדעתכם

Another Girl

New member
pleasure little treasure - אכן מעצבן גם ../images/Emo45.gif

הוא ניצל על חוט השערה ממש מכניסה לרשימה, יחד עם עוד כמה (אותם אולי אפרט בהמשך).

piegirl1

New member
להשמיץ ומיד!../images/Emo3.gif

נחמד בעינייי שאפשר למתוח ביקורת על שירי של הלהקה ואנשי הפורום לא מעריצים באופן עיוור כל שיר שיוצא תחת ידיהם, זה אומר שאנחנו אנשים שקולים וחכמים..
בעתיד, כדאי לפתוח שרשור דומה יכלול את הקליפים הגרועים (וככל שהשרשור יפתח בשלב מאוחר יותר, ככה יהיו יותר קליפים לכלול בו.. נראה שהיצירתיות של הלהקה בנסיגה או שהראיה שלהם בנסיגה, אחת מהאופציות חייבת להיות נכונה אחרת אין דרך להסביר את הקליפ של hole to feed..).

Another Girl

New member
חכי חכי, אולי אחרי שאציין אותם לא

תשמחי כל כך שביקשת.
יאפ, זה בהחלט חיובי בעיניי שאפשר גם לבקר ולא רק לסגוד בצורה עיוורת (למרות שנראה לי שיש פה כמה שדווקא התעצבנו קצת...
) שרשור קליפים גרועים... הממממ.

למעלה