ספייס רוק

מורנא007

New member
ספייס רוק

לכבוד טיסת האסארונארט הישראלי הראשון לחלל, דרושות המלצות לספייס רוק.

סחתיין על ההקשר ../images/Emo13.gif

אני לא יודע מה אתה מכיר. אבל להקת גונג זכתה לתארים רבים, ביניהם גם "להקת ספייס-רוק" או "ספייס-פיוז´ן". והאמת, למרות בורותי בתת-התחום הזה, אני מנחש ומשער שאפשר לכנות אותם בשמות כאלה ודומים. אם עוד לא שמעת, אז נסה את הטרילוגיה שלהם. The Flying Teapot פותח אותה. הוא קצר יחסית, עובר מהר ולא ממוצה, ומשאיר המון חשק להמשך. Angel´s Egg הוא יותר מפוזר סגנונית, אך גם יותר שלם ויותר נועז. צבעוני, פסיכדלי, הזוי, עליז ולא מפספס כמה הזדמנויות לעקוץ ולהראות גם צדדים יפים של דברים שנחשבים פה ושם... לא יפים. You הוא הכי ספייסי בהשוואה לאחרים. הוא נמתח ונמרח (תלוי, כמובן, במה עישנת לפני כן) ומסתלסל בקצהו, לא לפני שהוא מעביר אותך דרך כמה וכמה מימדים. אני לא אוהב להמליץ על קטעים בודדים, אך אם ממש דחוף לך, הנה אחד מכל אלבום : The Flying Teapot Flute Salad + Oily Way Master Builder בהצלחה!

מורנא007

New member
תודה רבה

אני מכיר את gong - shamal לא ספייס-רוק. אני מכיר את: Tangerine Dream - Alpha Centauri ,Force Majeure Akritas - Akritas Pink Floyd - Astronomy domain Yes - Tormato Camel - I Can See Your House From Here Ande Anderson, Jon & Vangelis - The Friends Of Mr. Cairo Wakeman, Rick - 1984 אני מקווה שלא פיספסתי איזהשהו אלבום.

RamiSun

New member
שיוך מעניין,

לא חשבתי על זה אבל באמת יש ב-Yes - Tormato משהו מהספייסיות...

Rudess

New member
על AYREON שמעת?

אם לא , אז מומלץ לך מאד לשמוע את ההרכב ההולנדי הנפלא.

Betty Boop

New member
Hawkwind

הלהקה הזאת היא שם נרדף ל-Space Rock. ממה שאני מכיר (האלבומים השישי והשביעי: Hall of the Mountain Grill ו-Warrior on the Edge of Time), מדובר בהארד רוק משופע באפקטים קוליים "חלליים" והתמלילים קשורים לספרות מדע בדיוני. הלחנים אמנם קליטים ויפים, אבל הקשר ה-"פרוגרסיבי" הוא רק מכיוון הסאונד והטכסט, המוסיקה עצמה לא מורכבת במיוחד.

epitaph

New member
Silver Machine

של Hakwind מאוד מומלץ.גם בשיר Dream on Dreamer של The Flower Kings ש מן הספייסיות. הייתי מגדיר גם הרבה מהאלבומים המאוחרים של קינג קרימזון,במיוחד משנות ה-90 כנוטים לספייסיות,במיוחד הפרוייקטים.

מורנא007

New member
תודה על ההמלצות

אם ב- קינג קרימזון עסקינן, אז אזכיר אתLevin, Tony Pieces of the Sun שהוא ספייסי, אבל לא מומלץ.

epitaph

New member
אם בטוני לוין עיסקינו... :)

אז הייתי ממליץ לך על אלבום הסולו שלו,"Waters of Eden".השיר שהכי אהבתי משם,ואחד האהובים עליי באופן כללי,"Icarus".

למעלה