ספיד וגלגלי הקסם

Morshורש

New member
ספיד וגלגלי הקסם

שמעתם על זה? מישו היה בזה בחו"ל? מישו יהיה בזה בארץ?

yaronR1

New member
מור...

בחו"ל לא קיים מחזמר שכזה. מקור ההשראה הוא המחזמר "סטארלייט אקספרס" והיום הוא כבר לא משחק עד כמה שידוע לי. הרעיון הוא מחזמר שכל התנועה על הבמה בו מתרחשת על גלגיליות וסקטים. את המחזמר שמתוכנן לחנוכה כתב ירון כפכפי (מחזה ומוסיקה) ועל הבימוי יהייה מופקד חנוך רוזן. המשתתפים יהיו בין היתר: אמיר פיי גוטמן, אפרת בוימלד, שרית סרי ולהקת מחליקים מקצועית שתכלול 20 רקדנים(!!!). הצגות ראשונות בחנוכה ב"משכן לאומנויות הבמה" בתל אביב, ו.... אני, קרוב לוודאי, אקפוץ לראות עד כמה זה שווה.

ben321

New member
רגע...

אני קצת מבולבל... מחזמר לחנוכה בסגנון סטאלייט אקספרס של כפכפי? יש לך עוד פרטים על ההפקה עצמה?

yaronR1

New member
בסגנון???

לא הייתי מגדיר את זה אותו סגנון. הסיפור עצמו מבוסס על אגדה ידועה של הנס כריסטיאן אנדרסן ועוסק בתחרות החלקה בין ילדים או משהו דומה. אני לא חושב שהסיפור מקביל לסטארלייט פרט לעניין הגלגיליות. כפי שציינתי, כפכפי כתב את המוסיקה, התמלילים והמחזה עצמו. על הבימוי מופקד חנוך רוזן. כפכפי מביים בימים אלה הפקה בשם "אלף לילה ולילה"- מחזמר למבוגרים בסגנון ים תיכוני ועם שירים מוכרים (להיטים ים תיכוניים מוכנים). אם יש עוד שאלות בתחום הידיעה שלי, אז....

שגיא ק

New member
הצגות ראשונות בחנוכה?

למה אתם חושבים שזה ימשיך להציג גם אחרי חנוכה? זה יעשה כמו כל ההצגות של חנוכה 40 הצגות ב9 ימים ויגמר. אגבכ, עוד בחנוכה: - עלי באבא וארבעים השודדים של טוביה קסלר, עם צביקה הדר כעלי באבא (ליהוק לא טוב בעיני, עלי באבא צריך להיות חצי מהגיל של הדר), זאב רווח/ישראל פוליאקוב כראש השודדים (ליהוק מעולה!), סופי צדקה, ליאת אחירון, טל מוסרי (פעם ראשונה שלמוסרי אין תפקיד ראשי!), חיליק כהן, יגאל עדיקא ואסף אשתר שגם כתב את המחזה. זה יוצג באולם חדש במרכז הירדים-גני התערוכה בת"א- מישהו שמע על האולם הזה? - תום סוויר והקלברי פין - איחוד של שני הספרים, נכתב ע"י סמדר שיר, מבויים ע"י משה קפטן ובהשתתפות תום אבני כתום סוייר, עודד מנשה כהקלברי פין, חני נחמיאס, אגם רוטברג, יעקב כהן ומוריס משהו.... - הנסיך הקטן ופרח לב הזהב (השני מתחיל כבר בסוכות) של לירן הפקות-אבי פרידמן. - עליסה בארץ הפלאות של הבימה בבימויה של אופירה הניג. - עוץ לי גוץ לי של הקאמרי - צי.פי חברה מכוכב אחר עם ציפי שביט בהפקת ציפי מייזלר - הפקה חדשה של ציפי מייזלר, או האסופית או סינדרלה או משהו אחר - אדרבא מיומנה שיוצג באולם הישן של בית ליסין ברח' ויצמן בת"א - 'פסטיגל סובב עולם' של מיקי פלד, עם יעל בר-זוהר, יהודה לוי, יעל דואני, עופר שכטר, מלי לוי, יעל גולדמן, גיא אריאלי, רודריגו גונזלס, "חמסה" ובחלק השני הצדעה לשירי צביקה פיק בכיכובו של הצביק בכבודו ובעצמו.

ben321

New member
סוף סוף השנה

קצת חידוש של הפקות ולא כל הזמן אותו הדבר

עליסה של אופירה הניג נשמע מבטיח...

היא במאית מקסימה שביימה וזכתה בפרסים בטקס פרס התיאטרון. נשמע שזאת הולכת להיות עוד הפקה איכותית ולא עוד מחזמר רגיל -מסחרי אם אפשר לקרוא לזה ככה לצערנו בגל מחזות הזמר הקבוע שלנו , בחנוכה. שנה טובה ערן

ben321

New member
עליסה לא היה כבר?

עם חני נחמיאס? האם זה נבון להחזיר מחזמר בתקופת זמן כל כך קצרה?

שגיא ק

New member
גם אני חשבתי כך.

מישהו יודע מי הם השחקנים? והאם ההצגה תמשיך להציג לאחר חנוכה כמו שעשו בהבימה עם הברווזון? ואגב ההצגה תוצג ב'תיאטרון על הירקון' שזה אולם שיחסית קטן מאוד לאולמות בהצגות חנוכה- 430 מקומות בלבד אבל יכול להיות וככל הנראה שהאופי המיוחד של האולם יתאים וישרת את ההצגה ואולי זה אף יותר טוב מאולמות הענק.

yaronR1

New member
דעתי היא...

שעליסה במתכונת כזו נועדת לכישלון. מאוד לא נהניתי מאולם תיאטרון על הירקון. הוא בנוי פשוט לא חכם. המטרה הייתה טובה, אבל התיכנון לקוי, יש שם מקומות בלתי נסבלים! בנוגע לאופירה הניג... אני לא יודע איך תראה עליסה שלה, אבל אני יכול לומר שזה שהיא זכתה בטקס פרס התיאטרון לא הופך אותה למשהו מיוחד. היא במאית קפדנית עם עבודה עמוקה מאוד, אבל אני לא בטוח שצופי מחזות זמר בחנוכה מחפשים רבדים נסתרים ועבודת "סאבטקסט" מושלמת בסיפור מתוק לילדים.

אני מרוצה מזה שאופירה תביים את זה

לדעתי אותי יהיה מעניין אותי בעיקר הצורת בימוי שלה שאני מאוד אוהב את זה. זה נכון שהרבה מהאנשים לא מחפשים את העמוק שבמחזה והכל אבל יש לו הרבה רבדים שהרבה לא מכירים ואולי היא תביא את זה למחזה הפעם. בכל אופן, אני מאמין שהיא תשתמש באולם ובצורתו של הבמה. האולם אגב עם די הרבה מקומות שבהצגות שהייתי הוא לא היה מלא כי לא הצליחו למלות אותו. הוא לא האולם הכי הכי שיש כמובן אבל הוא אחר ושונה מכל אולם רגיל שאנחנו מכירים.... שיהיה לכם בהצלחה ולכולנו, שנה טובה ומתוקה עם הרבה שירים בלב ערן

Morshורש

New member
טוב נחזור לספיד מצורף לכאן מידע

מחזמר על גלגלים בבימויו של חנוך רוזן מוסיקה ותמלילים: ירון כפכפי סיפור המחזמר ע"פ "הנעליים האדומות" מאת הנס כריסטיאן אנדרסן חנוכה 2003 תל אביב: המשכן לאמנויות הבמה ירושלים: בנייני האומה חיפה: היכל הקונגרסים המופע הראשון יתקיים ב- 19/12/03 במשכן לאמנויות הבמה בהשתתפות: אמיר פיי גוטמן, עומר ברנע, אפרת בוימוולד, נירית קופל, בר פָּאלי, צמד הקומיקאים עמי ואודי, שרית סרי, שבי זרעיה וכ-20 מחליקים אלופים לראשונה בישראל 30 משתתפים במחזמר ענק וכולם על גלגלים, רולרבליידס וסקטים שיתוף פעולה ראשון של שניים מהיוצרים הבולטים ביותר בתחום מחזות הזמר לכל המשפחה: חנוך רוזן, שביים את הפסטיגלים הגדולים ביותר, האחראי להצלחה המסחררת של מחזות הזמר "ספר הג'ונגל" ו"פיטר פן" האגדי והדהים במופעים wow 2002 ו- wow 2003 וירון כפכפי, שכתב, ביים והלחין את השלאגרים: "מסביב לעולם בשמונים יום", "מלך סיאם" ו"המלך ארתור" וכתב את המוסיקה למחזות הזמר המצליחים "הקוסם", "הלב", "חסמבה" ועוד. יחד, הם יוצרים את המחזמר של השנה סליפי, ילד חולמני שרוצה להגיע רחוק, חולם להיות אלוף הגלגלים. אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. בלונדי, האלוף הבלתי מעורער, אינו מפספס אף הזדמנות "לרדת" על סליפי ולהתעלל בו. יום אחד מקבל סליפי רולרבליידס ישנים, מרופטים ואדומים... הוא מתבייש לקחת אותם לבית הספר, מניח אותם בצד וממשיך לחלום... ואז לפתע מתחילים הרולרים האדומים לנוע מאליהם... סליפי נועל את הרולרים האדומים ולא עוברות מספר שניות והם מתחילים להטיס אותו! הוא מחליק, מסתובב, מלהטט והופך להיות האלוף החדש של הגלגלים. הביצועים שלו עוצרי נשימה ואמרגן ממולח מחליט להפוך אותו לכוכב. האמרגן משנה את שמו מסליפי ל- ספיד! מארגן לו הופעות ברחבי הארץ, פותח לו מועדון מעריצים, שוכר לו סטייליסט ואשת יחסי ציבור ומנסה לגרוף את כל הקופה. ההצלחה עולה לספיד לראש... הוא שוכח את חבריו הטובים, זונח את אמו ונכנס לסחרור. בינתיים מתקרב הרגע הגדול, מופע הסיום בביה"ס המשודר בשידור ישיר בטלוויזיה. האם יצליח ספיד להתעשת בזמן ולחזור להיות בן אדם? מי תהיה הנערה שתזכה באהבתו? ומה יקרה כאשר הרולרים האדומים ייעלמו באורח מסתורי? כל זאת ועוד במחזמר מקורי, קצבי וסוחף - מחזמר על גלגלים! אמיר פיי גוטמן (להקת היי-פייב, "מרי-לו") בתפקיד סליפי – ספיד. עומר ברנע ("אסתי המכוערת","לחיי האהבה") בתפקיד בלונדי, אלוף הרולר, מנהיג החבורה הבלתי מעורער. אפרת בוימוולד ("משחק החיים") בתפקיד ביוטי, מלכת הכיתה. נירית קופל ("משחק החיים") בתפקיד טומילי, היפה והטובה. בר פָּאלי ("אהבה מעבר לפינה") בתפקיד כריסי, הפצצה האולטימטיבית, האומרת את הדבר הלא נכון במקום הלא נכון. עמי ואודי (צמד הקומיקאים מערוץ הצחוק ביפ) בתפקיד ארי ודרצ'י, הקומבינטורים שבחבורה, מעדיפים לעשות כסף במקום ללמוד. שרית סרי (השחקנית והקומיקאית) בתפקיד אמא של סליפי ומגוון דמויות מטורפות. שבי זרעיה (השחקן והקומיקאי) בתפקיד גרידי, המפיק השחצן והחמדן שכל מעייניו נתונים להצלחה, פרסום וכסף. מה דעתכם על ליהוקה של אפרת בוימבלד כזמרת גם? מישו ראה אותה בטקס האוסקר הישראלי?

mary lou

New member
כן, זה באמת מזכיר...

ההצלחה שעולה לראש ובל נשכח את הסקייט המפורסם של מירי... לגבי הליהוק- נראה לי אחלה, כולם כאלה שחקנים חמודים וגם התאימו טוב את התפקיד (עם המעט שאני יודעת כרגע על התפקידים...) לשחקנים, או לפחות לדימוי של השחקנים. בקשר לאפרת כזמרת- ת'אמת, איכשהוא יצא לי לפספס כל הזדמנות לראות אותה שרה (כל הטקסים למיניהם כמו האוסקר והיו עוד...) אבל הקטעים ב"מחשק החיים" של הלייק א וירג'ין (כשהיא נכנסה למקלחת וארז ויעל היו שם) ושל ה-אי לאב יו בייבי (כשהיא עשתה פדיחות לרותם בתאטרון) יזכרו לדראון עולם... ואלו קטעים שבהם היא כמובן... שרה! בקיצור, נראה לי ליהוק אחלה, ועלילה אחלה, ומחזמר אחלה... בקיצור אני הולכת, שגיא אתה לוקח אותי?

שגיא ק

New member
גם לי זה הזכיר את מרי לו

שאגב אני הולך פעם שניה בשבוע הבא. ראיתי את אפרת בוימולד בטקס האקדמיה לא אהבתי את השירה שלה- יש לה קול מעצבן ולא יפה. מור - מאיפה הבאת את כל מה שכתוב שם על ההצגה? ולמה באתר של מרי לו הפורום לא פועל? הא ושנה טובה לכולם

ben321

New member
אוך....!!!

כמה עצוב שלוקחים יותר מחצי קאסט שלא יודע לשיר בגרוש והשאר שרים ברמה בינונית! זה מעצבן רק אותי, או שאני לבד? זה לצערי מוכיח שוב כי רמות ההפקה בחנוכה שווה ל--ת נפלא... אבל אתם יודעים מה הקטע היותר עצוב? זה שאני בכל זאת אלך:) כי חסר לנו קצת אקשן פה... כן כן השיהדים של המחזות זמר, גם המעפנים, רק כדי להראות לנו פעם ועוד פעם שאנחנו טועים

Morshורש

New member
באיזה תאריך אתה הולך למרילו?

זה הרבה קורס למרבה הצער הבאתי את המידע ממידע ששלחו לנו במייל

למעלה