ספטמבר אילבן

ספטמבר אילבן

נופל בעוד שבוע (בעצם זה לא מתאים להגיד "נופל") בשעתו אמרו שאנשים יזכרו את הרגע בו שמעו על התנגשות המטוס בתאומים כמו שאנשים זוכרים היכן היו ומה עשו כשקנדי נרצח טוב, אז אני זוכר. הייתי בדרך הביתה מהעבודה, הקשבתי לרשת בית ואז היתה התפרצות עם ידיעה על איזה מטוס שהתנגש באחד ממגדלי התאומים, ואני אמרתי לעצמי: מה הם מזיינים לי את המוח עם איזה פייפר שמתנגש בבניין ושובר כמה שמשות? וזהו, הגעתי הביתה ועשיתי הכל חוץ מאשר להקשיב לחדשות עד שאבא שלי התקשר ושאל אותי מה אני אומר, אז שאלתי למה הוא מתכוון ואז הוא אמר לי: טוב, תדליק טלויזיה במשך שאר היום עמדתי מהופנט מול התמונות החוזרות והתקשיתי לעכל את מה שאני רואה עברו מאז רק שלוש שנים. מה זה שלוש שנים? כלום אבל כבר יצא מזה מלחמה באפגניסטן ומלחמה בעירק, ורודן אחד פחות, ומאגר נשק כימי שלא מוצאים, ובן לאדן שהוא דנידין כי הוא תמיד נמצא איפה שלא מוצאים אותו, ויש אתוס חדש של גבורה בעולם המוסלמי, ואימה חדשה בעולם המערבי, וטיסה פנימית בתוך ארצות הברית כבר לעולם לא תיראה יותר כמו עליה לאוטובוס, וגם היה כבר מי שאמר בקול מלא משמעות שזו היתה פתיחתו של האלף השלישי לספירה.

ביום הזכרון האחרון

הייתי בטקס שארגנה הקונסוליה הישראלית בחוף המזרחי בארה"ב. הדובר הראשי היה קצין מכובד ומעוטר שנתן נאום ארוך שגרם לכל יושבי האולם לנמנם עד אש הזדקפנו בחלחלה: הוא הזכיר את אסון מגדלי התאומים או במילותיו: האסון של התשיעי בנובמבר.

אההטשל

New member
שמתם לב

שזה כמעט כמו "סבן אילבן"? האמריקאים האלה, מכל דבר עושים פרסומת

Mנטה

New member
ואפרופו מיקוד

רק תשימו לב שאני הולכת לכתוב הודעה על מיקוד שתוציא לגמרי את המיקוד מהפתיל הזה
ראיתם אדפטיישן ? אחחחחחחחח איזה סרט שווה ! ולמה מיקוד? היא טוענת שאנשים שיש להם תשוקה לדבר אחד הם אנשים שמנסים להפוך את העולם הענק והבלתי מובן לקצת יותר מסודר על ידי צמצום ומיקוד עניינם בדבר אחד. לא יודעת אם אני מסכימה עם זה אבל זה נקודת מבט מעניינת

../images/Emo6.gif

אוקיי, בכל זאת תשובה רצינית אני לא רואה בעתיד המיידי שלנו גוג ומגוג בין מזרח למערב. אני סבור שיש בעולם נקודות חלוקה בין קבוצות שיש להן פוטנציאל להביא לסכסוכים ויצירת גושים. תמיד יש חלוקה מרכזית שדוחקת את השאר לקרן זוית, וכשהיא יורדת מסדר היום עולות אלה שבעדיפות משנית, ומה שקרה בשנים האחרונות זה שהיעלמות היריבות האידיאולוגית השלטונית בין דמוקרטיה לקומוניזם איפשרה לפערי התרבויות לעלות ולהפוך לסכסוך קריטי. בטווח היותר ארוך אני משוכנע שהקנאות המוסלמית תתמתן לאחר התפכחות החלומות לשטוף את העולם בג'יהאד ועם פעפוע המודרניזציה המחשבתית אל העולם המוסלמי, שהוא תהליך שכבר החל. כשיעלם הסכסוך הזה יופיעו המחלוקות הנדחקות כרגע על ידיו לקרן זוית... וחוזר חלילה אבל החוזר חלילה הוא בספירלה של שיפור, שיפור שיש בו עליות ומורדות אבל במבט הסטורי אנחנו כבר יכולים היום לראות את הכיוון הכללי שהוא לוקח.

Mנטה

New member
היתי בעבודה במתנ"ס אחד איי שם

ושמעתי את הקולות כי כולם התחילו להתכנס מול הטלויזיה הממש-בקושי-מתפקדת שהיתה במשרד, חשבתי לעצמי איזה קטע, גם האמריקאים מקבלים טרור בהפוכה, שילמדו משהו וצחקקתי קלות, עברו עוד שעה ועוד שעה ומצאתי את עצמי יושבת באותה עיר קטנה איי שם, בפלאפל המרכזי מול הטלויזיה, יחד עם כל ממלאי הטוטו למיניהם, מרותקת למגדלים הנופלים ולאש שעל המסך. איחרתי לישיבה ולא יכולתי לזוז. רק כשהגעתי לישיבה נזכרתי שחלקים נרחבים מהמשפחה שלי נמצאים כרגע בניו-יורק-סיטי ואולי צריך לדאוג להם. אח"כ התברר שממש במזל, מסוג צירופי המקרים המפתיעים, שניהם לא היו בקירבת התאומים בעת האסון, למרות שהיו אמורים להיות. וכן, העולם השתגע מאז, אבל שלא כמו שהבטיחו לנו, כל ענין הגושים ומי נלחם במי לא ממש התערער נדמה לי. לא ?

למעלה