ספורט - מה עדיף?

מור 57

New member
ספורט - מה עדיף?

מה עדיף? שעה שלמה של פעילות הכוללת ריצה והליכה מהירה או חלוקת השעה, חצי שעה בבוקר וחצי שעה לפנות ערב של אותה פעילות. איך השינוי משפיע על הגוף?

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינת זמן ביום, עדיף בבוקר (כך שמעתי לאחרונה) במידת האפשר

מבחינת חלוקה, לא יודעת לענות. מצד אחד ממליצים על אימון אירובי של 45 דקות לפחות במידת האפשר, אבל אם אימון ארוך אפשרי רק בערב, יש מצב שעדיף לחלק.

כאן פורום תזונה, יש פורומים שעוסקים בספורט ובפעילויות גופניות ותוכל למצוא בהם מידע רלוונטי. לגבי ריצה רצינית, יש אתר לא רע בשם "שוונג":
http://www.shvoong.co.il/האם-פעילות-גופנית-ממושכת-בריאה/40474/

ולמי שלא ספורטאי רציני (חובב) אלא מחפש לשמור קצת על כושר, אפשר למצוא טיפים גם באתרים כמו אלה של קופות החולים:
https://www.clalit.co.il/he/lifestyle/sport/Pages/aerobics_101.aspx

Ron W

New member
תלוי מה המטרה.

מבחינת פיתוח סיבולת/כושר, עדיף למשוך את האימון לשעה לפחות
קודם בהליכה / הליכה מהירה ואז לשלב קטעי ריצה בסולם מדורג של מאמץ.
זו היתה המלצה של מולי אפשטיין שכתב פעם בתפוז ועצתו הועילה במפורש.

מבחינת שריפת קלוריות לחיטוב נראה שאין הבדל משמעותי
העלאת הדופק תורמת להמשך שריפת קלוריות מואץ אחרי האמון
אז אולי חלוקה עדיפה אין לי מושג למקרה שלך (תלוי בעצימות).
מה שלא מומלץ לצאת על הבוקר ללא חימום כשהגוף מכווץ
אז לפחות להתחיל בחימום ולא תכף ריצה מאומצת.
מאוחר בערב לפעילות יש השפעה שמקשה להרדם לכן לשמור טווח של כמה
שעות מהשינה.

קלייטון.ש

Well-known member
עדיף מה שנוח לך בסדר היום

שעה בבוקר, שעה בערב, או כל מיני פיצולים, לעשות מה שהכי מתאים לך לחיים ומה שאת יכולה לעשות ברצון. הכי חשוב שהפעילות לא תהיה עונש אלא להפך.
ובכלל פעילות גופנית צריך לעשות כדרך חיים ולא רק במסגרת מסוימת. מרחקים קצרים ללכת ברגל במקום לנסוע במכונית, לעלות במדרגות במקום במעלית, מי שעובד בישיבה לקום ולעשות סיבוב מפעם לפעם, וכן הלאה כמה שאפשר.

אבי519

New member
זו בחירה אישית ונושא של סדר עדיפויות אישי

יש המלצות שונות ושונות תלוי במטרה ... אבל כייון שאנחנו לא סופרטאים מקצוענים המטרה בדרך כלל של באי הפורום הזה היא כדי לשמור על הבריאות והמשקל התקין ( זה נושא הפורום)
ספורטאים תחרותיים מעמיסים על הגוף שלהם מעל ומעבר למה שנחוץ כדי לשמור על בריאות ולפעמים עד כדי גרימת נזק לטווח הארוך, ולכן אין טעם לאמץ את שיטות האימונים שלהם ובוודאי לא את הדיאטות המיוחדות, התוספים, או התרופות שחלק מהם לוקחים .

בנושא שמיר העל בריאות מה שחשוב זה להתמיד, ולכן רצוי לעסוק בספורט שנוח לך לפי שעות הפנאי שיש לך וכדי שיהפוך להרגל קבוע לתמיד ולא למשהו חולף.
אני מנצל את הדרך לעבודה וחזרה הביתה כל יום כדי להתאמן בריצת ג'וגינג , ואת הזמן מול הטלויזיה כדי להרים קצת משקולות ולמתוח קצת קפיצים לבצע כמה תרגילי 5BX וכ"ד ואני מרגיש מצויין עם זה , מרגיש ששיפור בכושר כל הזמן ובבריאות הכללית.. לא צריך הכנה, לא צריך לשלם לחדר כושר,לא מבזבז זמן ,ולכן מאד קל לי להתמיד בזה כל הזמן .
נב- אם אתה מתכוון לעסוק ספורט רק כדי לרזות ע"י שריפת קלוריות - זה לא עובד בלי דיאטה דלת קלוריות ( זה גם לא משתלם כי למשל כדי להוריד פרוסת עוגה אחת שאכלת בחמש דקות צריך לרוץ כחצי שעה )

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא משתלם מאוד: 25 דקות הליכה = 150 קלוריות = פרוסת עוגה

בסיסית (למשל בחושה), לא גדולה (מן הסתם אם מתפרעים עם חתיכה גדולה, קרם, קצפת וכו' זה משהו אחר; אבל רוב האנשים ממילא לא אוכלים כאלה בשגרה אלא באירועים ובנסיבות מיוחדים). כלומר הליכה של כ-2+ ק"מ בסה"כ (אפשר אחד הלוך אחד חזור) במהירות גבוהה (אבל לא מטורפת, לא צריכה להיות ריצה) מקזזים יפה פרוסת עוגה סבירה.
&nbsp
ואפשר לרזות רק מהעלאת פעילות. במקרים רבים זו תהיה ירידה איטית לאורך זמן, והיא תלויה כמובן במצב ההתחלתי וכמה אוכלים ביחס לקלוריות שהגוף דורש, אבל זה אפשרי. הכול שאלה של מה עושים, כמה ואיך. אני למשל חזרתי מחודש טיול בחו"ל (לא טרקים ולא טיפוס הרים; בעיקר בסביבות עירוניות) עם 4 ק"ג פחות כי קמנו כל יום מוקדם בבוקר, היינו פעילים מאוד רוב היום עד הלילה ואכלנו מסודר (לא נשנשנו, אבל אכלנו בכיף, גם קינוחים; לא ניהלתי יומן ולא ספרתי שום דבר).

למעלה