ספורט ובעיות ריכוז

soulbird

New member
ספורט ובעיות ריכוז

במיוחד אומנויות לחימה. אני עושה טאי צ´י הרבה מאוד שנים . ולי אישית זה מאוד עוזר לשפר את יכולת הריכוז. ובכלל אומנויות לחימה זה משמעת זה מוציא אנרגיה זה בריא . מה דעתכם על אומנויות לחימה ADD או ADDHD ? אה ועוד משהו זה משפר את דימוי העצמי וביטחון העצמי מה דעתכם?

בהחלט מסכימה,

כבר נעשו מחקרים שהוכיחו כי עיסוק באמנויות לחימה משפר את השליטה העצמית, שזו אחת הבעיות הקשות יותר בADD ו-ADHD תורם לריכוז, ובכלל עושה טוב לנפש!

דיאנה

New member
אמנות לחימה וקשיי למידה

כמי שדגלי הטיפולי הוא שילוב תנועה כמרכיב ראשוני בדרך להתגברות על קשיי למידה, חשבתי מזמן על עניין הטאי צי וגם הקפוארה. כל אותן אומנויות לחימה עובדות על ביצועים מדוייקים ומורכבים הדורשים ריכוז וקוארדינציה מעולה, אלה מושגים , כמובן, ע"י שינוי נוירולוגי בעצבוב המוחי - מערך המאפשר את ביצוע התנועות הללו. אני מאמינה בכך מאוד, וגם חושבת ללכת לקורס טאי צי כדי לספק למטופליי עוד כלי. כל כלי, אבל כל כלי הוא לגיטימי וכדאי בדרך להוציא אנשים מקשיי למידה. ובעניין זה - קראתי חוברת מעניינת של ד"ר הופמן - ניו- יורק, רק יהיה לי קצת זמן אעביר לכם תקציר של רעיונותיו. הוא אינו מדבר דווקא מאספקט התנועה אלא התזונה, אבל הרי אנו יודעים ששני הרכיבים הללו קשורים למה שאנו מכנים "גוף" , ויש לו הרבה רעיונות יפים. בינתיים אני מחפשת דרך הרשת איזה רופא ישראלי שמאמין בכך, ואם אמצא אדווח לכם. בגדול - הוא מומחה לאלרגיות שונות אבל כיוונו הוא ילדים בעלי קשיי קשב וריכוז כתוצאה מאלרגיות לסוגי מזון שונים. שווה בדיקה מקיפה.

soulbird

New member
גם אני תהיתי

על הקשר בין טאי צ´י וADD או ADDHD האם זה יכול להצליח (השילוב) ילדים היפראקטיבים . טאי צ´י זו אומנות לחימה איטית מאוד . לא יודעת אם זה יכול להישתלב. אבל אומנות לחימה בכלל יכול באמת להישתלב (אני למשל לומדת קונג פו וטאי צ´י) ובקשר לתזונה והיפראקטיביות יש לי ספקות (אני אברר בנושא ). . שבת שלום

אני123

New member
ספורט

בתור אחד שיש לו 10 אימונים בשבוע של ספורט שצריך להיות מאו מרוכז בו אני רק רוצה להגיד שזה לא תמיד עוזר ואפילו בזמן המשחק יש רגעים שאתה מאוד לא מרוכז ולא שם לב לכלום שקורה מסביבך וחושב על מיליון דברים אחרים.....

למעלה