ספורט בתחילת הריון...

ספורט בתחילת הריון...

שלום לכולן,
מקווה שזה בסדר שאני פותחת שרשור חדש...
לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון, אני ממש בהתחלה (שבוע 5-6).
אני כבר שנתיים מתאמנת באופן רציני בספינינג וריצה (3-4 פעמים ספינינג בשבוע+ פעם אחת או פעמיים ריצה של 7 ק"מ בערך).
השאלה שלי אליכן היא באיזה מידה אני יכולה להמשיך לעשות ספורט בשלב הזה של ההריון?
חשוב לי לציין שעברתי גרידה לפני כחודשיים עקב עובר שהפסיק להתפתח בשבוע 6 ובעלי מאוד דואג ולא אוהב את העובדה שאני רוצה להמשיך לעשות ספורט...
הורדתי בכמות הריצה ואני מתכננת גם להוריד בכמות הפעמים שאעשה ספינינג אך אני לא רוצה לא לעשות בכלל ספורט.

אשמח לשמוע כל דעה\ עצה וכו'.
תודה ושבוע טוב
מיקה

קודם כל ברוכה הבאה
ומזל טוב.

זו שאלה שהרופא שלך צריך לענות עליה משום שרק הוא מכיר אותך, את ההסטוריה הרפואית שלך ויודע אם יש או אין סיכונים בפעילות אותה את רוצה לעשות.
אם ההריון הנוכחי מוגדר בסיכון בשל מה שקרה בהריון קודם ההנחיות הן שונות.
אם ההריון אינו בסיכון ניתן לדבר על ההנחיות הרגילות כפי שמופיעות בשרשור שקישרה לך גמדים.
ניתן להבין את הדאגה של בעלך, ואני לא חושבת שתשובה אינטרנטית ממי שכלל לא מכירות אותך תרגיע אותו.

oggi2

New member
מזל טוב

אני אוסיף רק שני דברים,
אומרת את זה בערבון מאוד מוגבל- גרידות בשבועות הראשונים הם לצערינו לא שכיחות, ולרוב (אלא אם הרופא שלך יגיד אחרת), אין לשום דבר ממה שעשינו/נעשה, קשר לזה.
אבל- אם את תתאמני ותהיי בלחץ/דאגה שמא את עושה משהו לא טוב עכשיו לעובר, זה לא שווה את האימון.
המטרה של ספורט, בעיקר בהריון היא לתת לנו עוד אפשרות להירגע ולהנות, הרי זה לא הזמן לשבור שיאים ולאט לאט תראי שהכושר יורד.
בשני ההריונות שלי, כמה שהייתי פעילה קודם- ריצה, ורכיבות ארוכות, הפסקתי מהסיבה הזו. זה עניין של גישה, ולי שחייה עשתה טוב מכל הבחינות, גם הבטיחותית וגם ההרגשה.
אבל קודם כל- תתייעצי עם הרופא, ההמלצה לרוב אומרת שאם אין בעית רקע- מי שהתאמנה לפני- יכולה להמשיך גם אחרי, כשאפשר לעשות את זה בניטור דופק (עם מד דופק פשוט), או הרגשה.
בהצלחה!

למעלה