ספורטס סייאנס ב-ESPN

סלים וארזה

New member
מנהל
ספורטס סייאנס ב-ESPN עשו דירוג של ספורטאים מתקופות שונות על פי כל מיני קריטריונים דוגמת מהירות, כוח, קלאץ', מהירות תגובה, ורסטיליות, הקושי של הענף ועוד ועוד.
בהתחלה עשו סוג של בראקט שבו נבחרו ספורטאי בודד מכל סקציה והשוו בשיטת גביע כל פעם בין שניים ובקיצור, לא משהו הגיוני כי אין השוואה אובייקטיבית בין כל המתחרים, למרות שרוב התוכנית הלכה על זה. הנה לינק:
http://www.topendsports.com/world/lists/fittest-athlete/athletes-espn.htm
ממש לקראת סיום התוכנית בדקו את כל הקטגוריות ביחד לגבי הספורטאים שעלו וכאן כבר קיבלנו משהו מעניין:
מקום ראשון בו ג'קסון שהיה אולסטאר גם בבייסבול וגם בפוטבול. מקום שני מייקל ג'ורדן. אבל ברגע שצרפו את כל המועמדים שהיו בסקציות השונות (ולא רק מועמד בודד מכל סקציה), אז התמונה מעט השתנתה.
מקום ראשון נשאר בו ג'קסון, מקום שני ג'ים ת'ורפ, מקום שלישי לברון ג'יימס ומקום רביעי מייקל ג'ורדן. כן, לברון ג'יימס בעל תכונות של ספורטאי (או ATHLETE כפי שקראו לזה ב-ESPN) עדיפות על ג'ורדן.

מה אתם אומרים?
 
למעלה