ספוקלציות

STEVE NASH

New member
מרק גאסול לא שיקח בקבוצה קטנה

הוא שיחק בג'ירונה, קבוצה עם הרבה יומרות מדי עונה שלא מצליחה להתברג בטופ של הטופ. הם סיימו את הליגה הספרדית במקום החמישי, והגיעו לגמר היול"ב קאפ. מרק היה הסופרסטאר שלהם.

z dead

New member
קטנה בהשוואה ל -

ריאל,בארסה,טאו ואפילו מאלגה,בדלונה,ו-ולנסיה ברור לי שמדובר בקבוצה עם תקציבי ענק. גם מגדל הגיעה לגמר היול"ב גם עוד קבוצות קיקניות הגיעו לשלבים מאוחרים,יותר מרשים המקום החמישי בספרד. ועדיין עונה לא משו לקבוצה שהשאיפה שלה להגיע ליורוליג למרות שעל הנייר נראה שהם כן הצליחו.

Orenseg

New member
קבוצה עם תקציבי ענק?

היא התפרקה לא מזמן בגלל בעיות כלכליות. היחידים שעצרו אותה בדרך לגמר היול"ב קאפ (ובפלייאוף הספרדי) הם ריקי רוביו, רודי פרננדז ואאיטו רנסס. היא עדיין סיימה עם 4 ניצחונות יותר ממלאגה, קבוצה עם הרבה יותר שאיפות ממנה, שסיימה את העונה האירופית שלה חודשיים-שלושה מוקדם יותר. היורוליג כבר לא איכותי
במידה ניכרת​
על היורוקאפ (יול"ב קאפ) אני מציע לך לבדוק איפה משחקות לה-מאן, נאנסי, אבלינו, פאניונוס ומילאנו - ואיפה משחקות חימקי, טריומף, דינמו מוסקבה, ריטאס וילנה, ו-ולנסיה. אתה רוצה לראות את גאסול ברמות הגבוהות באמת? באמת חבל שלא משדרים את הליגה הספרדית בארץ. אתה יכול גם לפתוח טלויזיה ולראות את ספרד בטורניר האולימפי. תשווה את התפוקה שלו לתפוקה של שחורציאניטיס ותחשוב מי תורם יותר היום.

z dead

New member
התפרקה

ולפני שהתפרקה היתה עם תקציב ענק ושאיפות לא? אחרת לא נראה לי שגאסול היה מגיע לשם. אתה אמרת בעצמך קודם שג'ירונה קבוצה די מכובדת עם שאיפות שכל פעם מחדש נכשלת עכשיו אתה אומר שזו קבוצה קטנה,תחליט. אמרתי כבר שהמקום החמישי שלה בספרד נחשב איכותי לא? ובכל זאת הוא שיחק(כמו שכבר אמרתי ואתה טענת אחרת ופתאום אומר משו אחר) בקבוצה קטנה יחסית לגדולות באמת,קבוצה שהשאיפות שלה הן כרטיס ליורוליג ובסופו של דבר במבחן התוצאה נכשלה ולא תהיה ביורוליג. לה-מאן היתה לא רעה דווקא והפסידה משחקים רק בגלל חוסר ניסיון ולא חוסר כשרון או יכולת,ביורוקאפ היא מינימום היתה ברבע הגמר. ותראה אילו קבוצות שחקו ביורוקאפ,ירושלים(על הזין),גליל(מכבי ב') עליון הנפלאה שהיו קבוצות מגוחכת שנה שעברה,כל מיני קבוצות חצי מקצועניות משוויץ ואיסלנד ומקומות שלא באמת קיימים,מקומות שישראל המציאה כדי לנצח בענפי הספורט השונים. אז היה גרעין של 6-8 קבוצות טובות במקרה הטוב,השאר היו ברמה של ליגה לאומית בארץ,וגם זו מחמאה. ושתי הליגות האלה יחד עם כל הרמה באירופה,הן לא פחות ממביכות. אמרתי כבר ושום אומר,אין סנטר שלישי נורמאלי שהייתי לוקח ושחורצ'י הוא היחידי שהייתי לוקח בגלל האימפקט שמפלצת כמוהו יכולה להביא,כשאתה אומר שאתה לוקח שחקן בלית ברירה אתה מין הסתם לא חושב שהוא כזה תותח כמו שאתה יותר חושב שהאחרים אפילו פחות שווים משו.

z dead

New member
לא שמתי לב שמישו אחר ענה

ולא נאש שטען שג'ירונה שייכת לגדולות. ועדיין אני נשאר עם אותם הטיעונים,פרט לחלק הראשון שבו אמרתי שאתה אמרת שג'ירונה קבוצה גדולה ועשירה ששיכת למועדון של הגדולות. אבל היא כן נכשלה במבחן התוצאה וכל שאר הדברים שנכתבו שם.

Orenseg

New member
שחורצי לא בדיוק סנטר.

היום הוא שמן מדי אבל במקור הוא PF/C נייד יחסית, אל תשכח שבמדידות לדראפט הוא נמדד 2.04 בלי נעליים. באליפות העולם הוא פתח בחמישיה כסנטר מול אלטון בראנד (2.03 בלי נעליים), שגם לו אין בדיוק את הגובה האולטימטיבי לסנטר. הווארד היה שחקן משני יחסית באליפות ההיא... בוגוט משחק היום רק C, לא PF. לא יודע מה היה הסיפור עם דלמברט בקיץ, אבל הוא עדיין סנטר מוכח עם נסיון של שנים בNBA שיכול לתת נוכחות הגנתית מאיימת בצבע. לא יודע גם למה אתה חושב שדייויד אנדרסן לא סנטר. הוא לא שיחק PF כשלידו ה4 הכי טוב באירופה (סמודיש), ופתח בחמישיה כסנטר. ביינדריש 7-פוטר מהיר, אתלט וצעיר מאוד שעובד בהגנה ועוד ישתפר בשנים הקרובות. כנ"ל ספליטר. אתה אומר שהיית לוקח את אוקור, אבל אתה באמת חושב שאוקור מתאים לגבולת את מינג וגאסול כסנטר? אם אתה מרכיב סגל אתה צריך לבחור שחקנים שיכסו את כל החסרונות, לא יקבלו את הדירוג הכי גבוה בNBA לייב. גאסול ומינג סקוררים וחלשים יחסית בהגנה, אז אני הייתי בוחר סנטר הגנתי חזק שיעלה מהספסל לשמור על היריב.

z dead

New member
כל אחד והשיטה שלו.

אוקור אצלי סנטר שלישי וגם זה רק אם אני לא בוחר את היווני. ציון בnba לייב? לא נראה לי שיש לו ציון גדול מידי אבל אני עדיין משחק בגרסה של 2005. הנבחרת שהורכבה לא נבחרת הגנתית במיוחד פרט לקירילנקו ובל,אין מה לעשות לנבחרת לא אמריקאית אין כ"כ מה למכור בהגנה מול ארה"ב,איזורית זו הברירה היחידיה. בגלל זה גם אוקור אולי ייכנס,הוא שחקן סביר לקבוצות ששומורות איזורית ויכול בחמישיה יחד עם נוביצקי,נאש,טורקו,ומנו להיות חלק מחמישיה של מפציצי שלשות,חמישיה בסגנון שבכל פעם עושה לארה"ב כנבחרת בעיות. ברור ש-שחורצ'י נמוך,אבל גם גלן דיוויס נמוך לעמדה שלו וגם בארקלי היה. דיוויד אנדרסן שיחק לא מעט בצסק"א ליד שפיגל וליד סברסנקו השנה ובשנים קודמות,מי מהם שלא היה פצוע,בהתאמה. אני לא אמרתי שביינדריץ וספליטר לא שחקנים טובים.

נבחרת הזרים

פרקר/נאש/קלדרון ג'ינובילי/רודי דנג/קירילנקו/נוציוני גאסול/נוביצקי מינג/ספליטר

מסכים עם הנבחרות

הרכבת את הנבחרות הכי טובות לדעתי. אבל מה שבטוח הוא שאף אחת מהן לא היתה מנצחת את הנבחרת שיצאה. הנבחרת שתנצח צריכה להיות גם כשרונית (כמו שתי הנבחרות שהצגת) אבל גם שתהווה אנטיתזה לכדורסל האמריקני. שחקני NBA מוכשרים יפסידו לשחקני NBA מוכשרים יותר... ספרד ויוון הן היחידות שיכולות לנצח את האמריקאים, כיוון שיש להן מה להוציע בנוסף לכישרון. אני עדין חשוב שהאמריקאים ינצחו.

Orenseg

New member
../images/Emo26.gif

נבחרת המבריזים: צ'ונסי בילאפס/בארון דייויס/ברנדון רוי ריפ המילטון/ג'ו ג'ונסון פול פירס/דני גריינג'ר/שיין באטייה קווין גארנט/למארקוס אולדריג'/אל הורפורד אלטון בראנד/אמארה סטודמאייר נבחרת הזרים מהNBA: נאש/קלדרון ג'ינובילי/רודי/פייטרוס דנג/טורקוגלו/קלייזה נוביצקי/גאסול יאו/קיימן

לא יזכו במדליה

נבחרת חייבת ניסיון, זה דבר מאוד חשוב. ב 2004 אר"הב הביאו מלא שחקנים צעירים וראינו איך זה הסתיים, הביאו שחקנים אם הרבה כישרון אבל בלי הרבה ניסיון של כדורסל מקצועי וזה פגע בהם מאוד.

Orenseg

New member
באולימפיאדה נסיון NBA לא חשוב כמו נסיון פיב"א

זה בולט במיוחד בנבחרות האירופאיות ויבלוט בהמשך (לא לחיוב) בנבחרת האמריקאית. בכל מקרה, נראה לי שהוא התכוון להיבט של הכשרון ולא להיבט של הנסיון (הרי לא כל שחקן יכול לעשות את המעבר ממשחק NBA למשחק פיב"א).

z dead

New member
דווקא כן התכוונתי להתייחס לכשרון למרות ניסיון

זה ברור שלסגל הזה יתרון במבחינה מקצועית נטו על כל נבחרת אחרת. גם אם ארה"ב תשלח את הנבחרת השלישית והרביעית שלה יהיה לה יתרון איכות מקצועי על הנייר. השאלה היא אם הסגל "שהרכבתי" גם מספיק חזק מנטלית למרות שכולם שם בני 23-25 גג,גם מספיק אינטילגנטי לעשות את המעבר לחוקי פיב"א ולסוג כדורסל אחר,וגם מספיק מגוון,ולא רק לנצח בזכות הכשרון העדיף והברור שיש להם על כל נבחרת שלא תהיה.

Orenseg

New member
אני בספק אם אפשר לשפוט חוזק מנטלי בשלב כזה.

רוב השחקנים שציינת משחקים בקבוצות לוטרי. רוי, מרטין, אולדריג', גיי, ולי לא שיחקו משחק פלייאוף אחד בחייהם. גריינג'ר שיחק 6 משחקי פלייאוף בחייו, סמית' 7 כאלה. באס, אליס ומקסיל שיחקו בפלייאוף בתור רול פליירס ולא יותר (אליס שיחק מעט ולא הבריק בסדרה המפורסמת מול המאבס), ואודן עוד לא שיחק דקת NBA בקריירה! היחידים מתוך הסגל שציינת ששיחקו תפקיד מרכזי בקבוצת פלייאוף במשך יותר מסדרה אחת הם פול, דרון והווארד - כולם משחקים היום בנבחרת האמריקאית...

z dead

New member
זאת בדיוק הנקודה.

אני מסתכל על הכל,כשרון לעומת חוסר ניסיון שילובים של הסגל הנ"ל בהרכבים שונים ומגוונים והתאמה למשחק מול יריבות שונות בחוקים שונים. כמו שאמרת פול וד'רון הם בעלי ניסיון פלייאוף והם כבר עכשיו בנבחרת ארה"ב והם הרכזים המובילים של הנבחרת כשקיד שם בשבל הפרוטוקל. אם שני הרכזים המעולים האלה הובילו שתי קבוצות בינוניות ומטה במאבקים מול קבוצות nba שכל אחת מהן טובה יותר מנבחרת כלשהי פרט לארה"ב אז יש סיבה להאמין שיש להם את זה. כן,רוב השחקנים חסרי ניסיון פלייאוף,אבל כל אחד מהם אתלט ברמות מטורפות,כ"כ הרבה יותר מוכשר ומגוון מכל שחקן בנבחרות האחרות,והשילוב וההרכבים שנבחרת כזאת יכולה לתת הוא פשוט בלתי נגמר ובלתי נתפס. והרול פליירס שציינת גם במבחינת אותו סגל וחמישיות אפשריות שהעלתי מבחינתי גם בנבחרת הזאת הם רול פליירז במיוחד מקסיל שמול יריבות אירופיות יכול להשתגע עם האנרגיות שלו מהספסל והאתלטיות הכ"כ עליונה שלו ואותו הדבר לגבי אליס ליד רכז חזק ופיזי כמו ד'רון שיכול לשמור על sg ויכול לתת לאליס לשמור על רכזים בזמן שהוא משחק כ2. אז,שוב אני שואל...ביצים ויכולת מנהיגות של ד'רון ופול אבל חוסר ניסיון של קריירה שלמה בשילוב של רול פליירס די מוצלחים עם כוכבים מפוצצי כשרון ואתלטיות של קבוצות קטנות יחסית,שווה זהב או לא?

z dead

New member
*

"אם שני הרכזים המעולים האלה הובילו שתי קבוצות בינוניות ומטה במאבקים מול קבוצות nba שכל אחת מהן טובה יותר מנבחרת כלשהי פרט לארה"ב" = אם שני הרכזים המעולים האלה הובילו שתי קבוצות בינוניות ומטה במאבקים בתוך השלבים המאוד מאוחרים של הפלייאוף מול קבוצות nba שכל אחת מהן טובה יותר מנבחרת כלשהי פרט לארה"ב.

Orenseg

New member
איך החלטת שכל קבוצת NBA טובה מנבחרת אולימפית?

יש הבדל בין איראן ליוון או אנגולה לספרד. כריס פול ניצח סדרת פלייאוף אחת בחייו, מול נוביצקי שניסה להוביל קבוצה לא מתפקדת. היום יוון קרעה לגזרים את נוביצקי שניסה להוביל נבחרת לא במיטבה (אבל עם אחד הסנטרים הטובים בNBA).

z dead

New member
נו באמת...

קיימן אחד הסנטרים הטובים בעולם....... והרי נבחרת גרמניה והשחקנים שסביב נוביצקי = דאלאס,ברור. גם ד'רון ניצח רק סדרת פלייאוף אחת? ......

Orenseg

New member
ראית את המאבס בפלייאוף האחרון?

הקבוצה לא תפקדה. תסתכל על הסטטיסטיקות ותבין למה הם עפו 4-1. דרון ניצח 3 סדרות פלייאוף, ולכן כל הסגל הנוכחי ניצח 5 סדרות פלייאוף ביחד (דרון 3, פול 1, הווארד 1). זו עדיין לא הנקודה. אם אתה רוצה דיון רלוונטי תבקש להרכיב סגל שיוכל לעשות התאמות למשחק פיב"א טיפוסי - אבל במקום לבחון את הנושא הזה החלטת לכתוב שכל שחקן שהאמריקאים יביאו יהיה טוב, מוכשר ואפילו מגוון(!) מכל שחקן של נבחרת אחרת, ולכן כל שחקן צעיר שנשים בסגל אמור לקרוע לגזרים את הנבחרת האחרת.

rapgamer4ever

New member
פול ניצח סדרת פלייאוף אחת

אבל שיחק בפלייאוף כבר מהמשחק הראשון כאילו ניצח כבר 10. לא סתם הספארס כל-כך פחדו ממנו. אל תשכח שחומר השחקנים שלצידו נופל מזה שיש לנוביצקי, ועדיין הוא הביס אותו בלי בעיה. גם מול הספארס הוא בא כאנדרדוג מהבחינה הזאת והשיג מעל ומעבר. אפרופו הנסיון- פול, ווסט וטייסון דוקא היו טובים באותו משחק 7, פז'ה הוא זה שנחנק. דרון למשל ניצח 3 סדות פלייאוף, אבל אני מעדיף בעיניים עצומות את פול לסדרת פלייאוף מכרעת על פני דרון. וממש לא כי יש בעיה בדרון, להפך. יש לי תחושה שפול אנדרייטד בפורום הזה, הוא לפחות (לפחות!) בין 5 השחקנים הטובים בעולם כיום, אולי אפילו יותר.

למעלה