ספוקלציות

z dead

New member
ספוקלציות

האם לדעתכם ארה"ב לו היתה מרכיבה נבחרת של יוצאי הדראפט של אחרי מלו לברון וויד וכל השאר בלבד היתה יכולה לזכות בזהב? לדוגמה: 1: פול. 1-2: ד'רון,אליס. 2-3: רוי,מרטין. 3-4: גיי,סמית',(גרנג'ר/דיוויד לי). 4: אולדריג',מקסיל/באס 5: אודן,הווארד. חמישיה לפי התאמות בין סוגי השחקנים: ד'רון,אליס,גיי,סמית',הווארד ספסל ומחליפים ראשונים: פול,רוי ,מרטין,אולדריג,אודן. ובשולי הרוטציה: באס/מקסיל,גרנג'ר/לי. כשיש עוד כמה שמין הסתם שכחתי ואת בינום שפשוט לא נכנס כי יש כבר את אודן והווארד ואת אולדריג' ומקסיל שיכולים לתת כמה דקות בעמדה של ה5. מה אתם אומרים? יש מדלית זהב? יש מדליה בכלל?

rapgamer4ever

New member
בהחלט

לא חסר לנבחרת הזאת כלום. יש לה סטופרים הגנתיים, יש לה מנהיגים, יש לה מנהלי משחק ברמה הגבוהה ביותר וקלאץ' פליירס אמיתיים, יש לה אתלטיות, יש לה קליעה, יש לה משחק פנים. גם שחקנים כמו פול ודרון התנסו במעמדים מלחיצים, זה לא חדש לכולם. הסגל חזק בהרבה ממה שכל מדינה אחרת יכולה להציע, השחקנים קבוצתיים ואני לא רואה סיבה שלא להסתכל עליה כפייבוריטית לזהב. אגב- הייתי מכניס את אוקאפור. על חשבון מקסייל.

z dead

New member
מבחינת יכולות אין ספק

וגם מבחינת תיאום קבוצתי זה סגל שיכול לשחק בכמה וכמה הרכבים שונים ומגוונים. והם בכמה דרגות יותר אתלטים ומוכשרים מהנבחרת שאחריהם שזו ספרד. השאלה היא איך נבחרת צעירה כמו זו ש"הרכבתי" תתמודד מול נבחרת כמו יוון הפרובקטורית והאלימה כשד'רון ופול בסה"כ די צעירים עם כל הכבוד להם והשחקן היחידי שקרוב לרכז שיש אחריהם הוא רוי פשוט בגלל שפרט לשני אלה אין רכזים באמת איכותים בשנתונים האלה. ועוד שאלה - לגבי איזורית,נכון שד'רון,גיי,רוי,גרנג'ר ועוד אחד או שניים בסגל הזה הם קלעים די איכותים מכל טווח אבל אף אחד מהם הוא לא מייקל רד כזה שהוא באנקר.

rapgamer4ever

New member
אין להם באנקר בקליעה בעיקר כי לא התעמקנו

אבל אפשר למצוא גם כזה בכיף. תראה, פול ודרון הם לדעתי 2 מ-3 הרכזים הטובים בעולם. לכל אחד מהם יש ביצים של שור וכמות אדירה של כשרון, הם יכולים לשחק גם ביחד אז אני לא חושב שנכון להשתמש בקשר אליהם ביטוי של "עם כל הכבוד". פול עשה בצפר לאמא של הפרובוקטורים, הלוא היא הספארס, גם דרון מוכיח שהוא לא פראייר וגם כשבוזר משקשק הוא עושה עבודה בשביל שניים. הרכז היא העמדה החזקה ביותר של הקבוצה הדמיונית הזאת, לא סתם הצמד הזה גם אמור להוביל את הנבחרת האמריקאית בשנים הקרובות בעמדת הרכז. וכשאני חושב על זה- קלדרון הוא גם לא באנקר בפירוק איזורית, גם לא מאנו או הולדן. פול קולע טוב, דרון קולע טוב, גיי קולע טוב וגריינג'ר יכול לשחק 4 ולקלוע מבחוץ- זה נראה לי די והותר. יש להם אפילו יתרון מסוים בטווח הזה על שחקן כמו לברון למשל, כי הם רגילים לזרוק רק כשהם פנויים. אני מנחש שכל מי שציינתי פה קולע טוב יותר מלברון כשהוא חופשי פשוט כי הוא רגיל לזרוק כשהוא חופשי, בעוד שללברון אין את הפריבילגיה הזאת והוא קולע שלשות טוב מהם תחת שמירה, פשוט כי לזה הוא רגיל. ברור שאי אפשר באמת לחזות שום דבר בספורט, בכל אופן אם אתה נותן להרכב הזה כמה חודשי אימונים שכוללים משחקים נגד קבוצות אמיתיות, אני רואה אותו פייבוריט מול כל יריבה.

STEVE NASH

New member
משהו מעניין שחשבתי עליו

איזו נבחרת אמריקאית הכי טובה מהשחקנים שלא יצאו לבייג'ין? ואיזו נבחרת זרים בNBA יכולה להתחרות איתה? לדעתי אלה הנבחרות: בילאפס, אנדרה מילר, בארון דיוויס אלן, אייברסון, ג'ו ג'ונסון פירס, מקגריידי גארנט, בראנד דאנקן, סטודמאייר נאש, פארקר, קלדרון ג'ינובילי, טורקוגלו קירילנקו, דנג, סטויאקוביץ' דירק נוביצקי, קיימן יאו מינג, גאסול

z dead

New member
שלי

זרים: 1:נאש,פרקר. 2-1: ברבוסה. 2-3:מאנו,בל(היחידי שמסוגל לשמור) 3-4:טורקו,קירילנקו. 4: נוביצקי. 5-4:גאסול. 5: מינג,שחורצ'יאנדיס(מה לעשות אין סנטרים נורמליים אחרים) ואין לי שחקן 12,היה מתאים לי פה עוד איזה 2-3,אבל חוץ מ-מאנו ובל אין אף אחד כזה שלא אמריקאי. אמריקאים שלא בסגל קשה מידי לבחור 12 אבל יש את הגרעין שבא בקלות: בארון,צ'ונסי,אייברסון. מגריידי. מריון. גרנט,אמרה. ראשיד,דנקן

Orenseg

New member
אין סנטרים נורמליים? ברצינות?!

מהNBA: אנדרו בוגוט האוסטרלי כריס קיימן "הגרמני" (לא בטוח שהייתי בוחר אותו אחרי מופע האימים של הבוקר, אבל הוא נחשב לאחד הסנטרים הטובים בליגה) סמואל דלמברט הקנדי אנדריש ביינדריש הלטבי מהמט אוקור הטורקי מחוץ לNBA: דייויד אנדרסן האוסטרלי ניקולה פקוביץ' הסרבי טיאגו ספליטר הברזילאי קשישטוף לברינוביץ' הליטאי מארק גאסול הספרדי (לא סתם הוא סיים העונה כMVP של הליגה השניה בעולם, נתן שם עונה מדהימה). וכמובן, אם רוצים ללכת על אנרג'ייזרים מהספסל: רוני טוריאף הצרפתי אנדרסון ורז'או הברזילאי

z dead

New member
לא,אין.

קיימן לא בודאות טוב משחורצ'י,ובאופן כללי - קיימן לא בודאות - טוב. בוגוט יותר pf ורוב הזמן שיחק ככזה,אני די מנחש שמאץ אפ שלו מול שחורצ'י ייגמר בנוק אאוט של הקמורניווני ובאשפוז של בוגוט בבה"ח,אולי כשבוגוט יתבגר וגם יהפוך לגבר הוא יהיה סנטר ברמות הגבוהות כרגע הוא שילוב של pf וc ולא מוצלח במיוחד שלא מצליח להתבלט יותר מידי גם באחת הקבוצות הגרועות בnba. סמואל דלמברט כל כך טוב שאפילו מנבחרת קנדה זרקו אותו. ביינדריץ לא בדיוק סנטר גם אוקור לא גם אנדרסן,אפילו בצסק"א הוא שיחק לא מעט ליד סברסנקו וזה עוד ביורוליג הפתטי. ספליטר שחקן מעולה וסנטר חביב,הגנתית. ואין לו את האימפקט מהספל ששחקן כמו שחורצ'י יכול לתת ובפירוש כשרשמתי שמות מינג וגאסול בסגל שחורצ'י הוא הסנטר השלישי שלי. לברינוביץ לא מתקרב בכלל לרמה של הגדולים. טורייאף לא סנטר וגם ורזאו לא בדיוק,ו-ורזאו לא נותן יותר מקצת אנרגיה והרבה פרובוקציות בשקל,ושניהם לא יכולים לתת את הדברים שהמפלצת הזאת מיוון יכולה לתת ונתנה מול שחקן כמו דיווט הווארד ונבחרת ארה"ב באליפות העולם במאץ-אפ ישירים. אם יש שחקן אחד בכל הרשימה הזאת שהייתי שוקל לקחת במקום שחורצ'י זה רק אוקור וזה למרות שהוא רך כמו pf ומשחק כמו pf וגם רשום כpf/c אבל יכול לתת שלשות ומידי פעם גוף ויש לו ניסיון nba של שנים.

STEVE NASH

New member
אם אתה חושב שקיימן לא בוודאות טוב

משחורצי אתה טועה. למעשה שחורציאניטיס הוא השחקן הכי לא יציב באירופה. אם הוא מאופס על עצמו הוא יכול לתת משחק ענק כשאף אחד לא עוצר אותו, אבל לא מעטים המקרים שבהם הוא נראה חלוד ולא מחובר ואז כשהמאמן מוציא אותו החוצה הוא נותן איזה מבט עצבני. אני מעדיף את קיימן עליו בכל מצב. דיוויד אנדרסן לא שיחק עם סברשנקו מכיוון שסברשנקו נפצע. רוב העונה הקו הקדמי של צסק"א היה סמודיש - אנדרסן, כשסמודיש 4 ואנדרסן 5. בתקופה הזאת הוא היה מאוד מאוד אפקטיבי.

rapgamer4ever

New member
מסכים איתך, ואפילו כששחורצ' בשיאו קיימן עדיף

בהרבה. שחורצ' פיזית לא מסוגל לתת יותר מ-20 דקות, הוא פשוט יפול.

z dead

New member
כשיש את מינג וגאסול

אף אחד לא צריך את שחורצ'י ליותר מ10 דקות אינטנסיביות בהן הוא יכול לעשות שמות בכל הגנה של כל נבחרת. ובגלל זה הוא עדיף כסנטר שלישי על כל אחד אחר ברשימה שהוא נתן,בטח שיותר מקיימן. מינג ייתן 15-20 דקות חזקות מאוד כי גם הוא לא בדיוק שחקן של יותר מ20-25 דקות,לפחות לא אם רוצים שישחק במולא היכולת והאינטנסיביות שהוא צריך לתת,אח"כ גאסול גם בסביבות 15 כשלא ישחק כ4,ואז שחורצ'י יבוא ל10 דקות אינטנסיביות לחסל יריבות כשהוא טרי מהספסל ומתמודד מול יריבים עייפים כשגם בלי הפקטור של העייפות לא ממש יכולים להסתדר עם המאסה שלו מה שעוד יותר יכול להפוך אותו לפקטור מאוד משמעותי כסנטר שלישי.

gambit forever

New member
הדבר היחיד ששחורצ'י עושה בו שמות הוא הפרקט

שנשאר שבור אחרי שהוא דורך עליו. ב-7 דקות שהוא שיחק באולימפיאדה הוא נראה זוועה, לא הייתי לוקח אותו לשום קבוצה ולשום נבחרת במצב הזה. אם הוא מצליח לחזור ל"כושר" (גם כן כושר שהוא שוקל 160 קילו) כאשר הוא שיחק נגד ארה"ב במונדובאסקט (אליפות העולם) אפשר להתחיל לחשוב עליו בתור מועמד ל"נבחרת הזרים".

z dead

New member
שני משחקים זה קנה מידה?

וואלה. אז ד'רון וויליאמס לפי אותם שני משחקים שחקן בינוני וקובי שחקן בלי קליעה מהשלוש. אין שום סיבה ששחורצ'י לא יחזור ל"כושר" כדי להיות סנטר שלישי של 10 דקות גג למשחק במיוחד כשאין לו את הוגה תורת הגזע מיד אליהו שמדכא אותו מבחינה מנטלית ומבחינת דקות ולא נותן לו צ'אנס אמיתי. שחקן שלקבוצת nba יש עליו זכויות מזה כ3-4 שנים והוא רק בן 23 לערך הוא כנראה שחקן טוב גם לדעתם של אנשי מקצוע,אנשים שמבינים הרבה יותר ממני וממך.

gambit forever

New member
2 משחקים זה לא קנה מידה

אבל 2 עונות זה קנה מידה גדול, ובעונה האחרונה הוא לא שיחק בכלל ובעונה שלפני כן הוא שיחק מעט מאוד וכאשר הוא שיחק הוא היה בדר"כ זוועה. אתה יכול להגיד הרבה דברים על הגזענות של גרשון אבל אין לו שום בעיה לשחק עם שחקני "שוקולד" ו"מוקה" (כפי שהוא מכנה אותם) כאשר הם טובים, ושחורצ'י פשוט לא טוב. וגם בנבחרת יאנאקיס לא משתמש בו כמעט. אני לא מבין איך אפשר לשים אותו בנבחרת הזרים לפי זיכרון שיש לך עליו מלפני שנתיים, כאשר עומדים בתור בוגוט, קיימן, אוקור, אנדרסן ואפילו מארק גאסול.

z dead

New member
כנראה שכל השאר כ"כ טובים

שאני מעדיף שחקן כמו שחורצ'י שמיעט לשחק אבל כששיחק נתן הרבה,אז כן אני מעדיף אותו על פני כל מיני "תותחים". ושוב,אמרתי...הוא אצלי אך ורק בגלל האימפקט שמפלצת כמוהו עשויה להביא,כולה שחקן משלים ל10 דקות גג כמו שכבר אמרתי,לדעתי זה לא כ"כ מופרך. לבוגוט,קיימן,אנדרסן,וגאסול 2 אין שום דבר מיוחד באופן כללי ושום דבר שאין לשחקנים האחרים ששמתי בעמדה שלהם בסגל שהרכבתי,לשחורצ'י יש,וזה אומר אגרסיביות שלמינג ולגאסול 1 אין,וזה אומר פיזיות שלגאסול יש מעט מאוד ולמינג יש אבל נוטה לא להשתמש בה,ומעל הכל אש בעיניים והרתעה בצבע ולא בגלל יכולת חסימה אם אתה מבין למה אני מתכוון וגם את זה אין יותר מידי לשניהם,ולמרות שמינג 2.26 יש יותר מידי שחקנים נמוכים וגבוהים כאחד שדופקים עליו הטבעות בלי חשש,גם מגאסול לא יותר מידי שחקנים חוששים.

gambit forever

New member
אם הקריטריון הוא רצח בעיניים אז שחורצ'י מתאים

הדבר היחיד ששחורצ'י עדיף על שאר הסנטרים שנתתי הוא באמת באגרסיביות וב"רצח בעיניים", למרות שאני חושב שהאגרסיביות ההגנתית של שחורצ'י היא לא "אגרסיביות חכמה" אלא אגרסיביות של עבירות (ולצורך זה אפשר להביא את אריק זאבי...). אם התפקיד הוא של סנטר שיביא אגרסיביות וטירוף אז שחורצ'י יכול להיות עדיף על שאר הסנטרים, למרות שאני עדיין הייתי מעדיף לתפקיד הזה את מארק גאסול שיש לו לפחות קצת יותר מהלכים התקפיים והוא די אגרסיבי (אפילו "אגרסיבי חכם" לפעמים)- אבל על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח. אני באופן אישי הייתי מעדיף סנטר עם יכולות התקפיות יותר טובות ועם יציבות יותר גדולה (גם אם הוא הסנטר השלישי) כמו דיויד אנדרסן שהוא גם לא פראייר בהגנה. בסופו של דבר שחורצ'י לא קולע יותר רחוק מ-40 ס"מ מהטבעת.

z dead

New member
שכחת דבר אחד.

עבירה משחורצ'י זה לא עבירה מזאבי,עם כל מה שמשתמע מזה ועם כל הכבוד לזאבי. וזאת ההתרעה הכי גדולה לפעמים שסנטרים מביאים לקבוצה שלהם,אני די בטוח ששאקיל בצעירותו הפחיד יריבים מלשחק בצבע ולא בגלל יכולת החסימה שהיתה לו.(שהיתה לא רעה בעקרון...) והאגרסיביות שהזכרת היא לא רק ההגנתית אלא גם התקפית,אין יותר מידי שחקנים שתוקפים את הטבעת כמוהו בצורה כ"כ רצחנית,ואין כמעט אם בכלל שחקנים פיזיים כמוהו. שוב אני מתעקש להזכיר אנדרסן הוא לא סנטר הוא pf,גם באירופה הוא כזה חלקית ולא מעט דקות,לו היה משחק בnba הוא בחיים לא היה מגיע לשם כסנטר. אבל שוב,כל אחד וטעמו.

Orenseg

New member
מארק גאסול MVP של הליגה השניה בטיבה בעולם

והראה פיזיות ודומיננטיות שמתאימה לסנטר מוביל. אמנם זה היה בקבוצה קטנה יחסית (ג'ירונה כבר הספיקה להתפרק מאז), אבל עדיין. לפני כמה שנים הוא היה במקום הרבה יותר נמוך מאשר שחורציאניטיס (עונת בכורה מוצלחת ביורוליג והופעה גדולה באולימפיאדה, כולל נגד האמריקאים), עם ההשוואות לאחיו והבדיחות על כך שאין לו את הטאץ' או האתלטיות של פאו, אבל הוא הראה הרבה כדורסל טוב העונה (3.9 רייטינג למשחק ביורוליג לפני שנתיים, 20 רייטינג למשחק ביול"ב קאפ העונה). שחורציאניטיס ירד מ12 רייטינג למשחק ביורוליג לפני שנתיים ל0 רייטינג למשחק העונה - פשוט כי לא יכל לשחק. הוא היה יכול להיות שחקן ההתקפה הטוב באירופה היום אבל העונה הוא בעיקר תקף את הסופלקי. ינאקיס לא לקח אותו לנבחרת מטעמים מקצועיים אלא פשוט כדי להשאיר אותו במסגרת ספורטיבית גם בקיץ (זה חשוב גם ליוונים וגם לינאקיס שצריך אותו באולימפיאקוס). כרגע מיותר לדבר עליו כשחקן כדורסל אלא בעיקר כפוטנציאל לכזה. תתפלא, אבל כשאנדרסן סיים את החוזה בצסק"א ההוקס (בעלי הזכויות עליו) התעניינו באפשרות שיגיע בתור סנטר. הם לא צריכים אותו כPF אלא רק כסנטר, ואני חושב שלגיטימי להסתכל כך על 7-פוטר ששוקל 115 קילו.

z dead

New member
אולי.

אבל כמו שכבר די אמרתי אני מעדיף שחורצ'י בכושר משחק של 30-50 אחוזים על קאמן בכושר שיא. אם כל הכבוד ליול"ב קאפ ולכל אוהדי מגדל שטוענים שהרמה זהה ליורוליג (שגם היא נמוכה) עדיין היורוליג יותר איכותי במידה ניכרת אז אי אפשר לדעת עדיין מה גאסול שווה ברמות הגבוהות באמת,למרות שכן הליגה הספרדית יותר טובה משתי הליגות הללו ביחד,אבל אתה אמרת,הוא היה בקבוצה קטנה שאם אני לא טועה לא הצליחה יותר מידי,לא זוכר כ"כ. בכל מקרה אם תזכור רשמתי בהודעה המקורית שאני שם את שחורצ'י רק כי אין אף אחד נורמאלי לא בגלל שהוא כזה תותח. אני לא יודע,אני לא רואה את אנדרסן מצליח בתור סנטר נטו להחזיק מעמד יותר מ5-8 דקות,יכול להיות שאני טועה.

למעלה